کیفیت پایین
کیفیت خوب
عصر ایران؛ حسن ظهوری ــ فکر یافتن شهرهای گمشده هخامنشی از سال ۱۳۷۸ شکل گرفت. آن زمان رمی بوشارلا، باستانشناس فرانسوی این طرح را به سازمان میراث فرهنگی وقت پیشنهاد داد. اما از همان ابتدا قرار نبود خاکی جابجا شود و همه چیز از زیر زمین دنبال شود؛ به وسیله دستگاهی که به مغناطیس سنجی یا ژئوفیزیک شهرت دارد.
این پژوهشها در چند نقطه از ایران از جمله در تخت جمشید و پاسارگاد در استان فارس، شوش در استان خوزستان، دهانه غلامان در استان سیستان و بلوچستان، برازجان در استان بوشهر و چند نقطه در استان خراسان شمالی انجام گرفت. نتایج حیرتانگیز بود اما در کنار خبرهای خوب، خبرهای بد هم بدست آمد.
باستانشناسان تلاش کردند تا شهر گمشده پارسه را در اطراف تختجمشید بیابند اما گویا ۱۰۰ دیر رسیدهاند. این گزارش را ببینید تا بیشتر دراینباره بدانید.
اینطوری سالم تر می مونه
در این کتاب ارزشمند تعداد ٢۵ شهر تاریخی مورد پژوهش و بررسی قرار گرفته است.
این چیزا رو آدم به دوستاش میگه نه تو کامنت زیر ویدیو که بگه من بلدم.
شباهت آشکار کیخسرو به کوروش بزرگ به صورت کلی
شباهت داستان کودکی فریدون با کوروش
پخش کردن ولایتها قبل از مرگ
هماهنگی گفتههای کوروش با کیخسرو
کوروش و کیخسرو در نوشتههای ابوریحان بیرونی
اون زمان روم وجود نداشته و اروپا دست یونان بوده، میتونی کتاب های مورخ های یونانی رو بخونی که همشون از هخامنشیان نام بردن، برو کتاب های استاد حسن پیرنیا و استاد پرنیان حامد رو یخون، در ضمن اثر به آتش کشیده شدن معبد آتن توسط خشیارشا هست همچنین نام پادشاه های هخامنشی به عنوان فرعون توی تاریخ مصر هست
نگو که از مورخ های بزرگ ایران و جهان بیشتر حالیت میشه و میخای با مطالبی که توی اینستا و تلگرام هست ارزش هخامنشیان رو از بین ببری
در باره ساسانیان که پیامبر اسلام به آنها نامه نوشت هم نمی دانید البته پس از ورود اسلام به ایران کلیه کتابهای تاریخی را به آتش کشیدند و میگفتند برای ما فقط قرآن کافی است!
ﺗﺤﻘﯿﻖ ﻭ ﺗﻌﻠﯿﻖ: ﭘﺮﻭﯾﺰ ﺍﺫﮐﺎﯾﯽ
ﻧﺎﺷﺮ: ﻣﯿﺮﺍﺙ ﻣﮑﺘﻮﺏ
ﭼﺎﭖ ﺍﻭﻝ: ﺗﺎﺑﺴﺘﺎﻥ ۱۳۸۰ ﺥ
ﺩﺭ ﺻﻔﺤﻪﯼ ۱۰۰ ﺍﺑﻮﺭﯾﺤﺎﻥ ﺟﺪﻭﻟﯽ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﻣﯽﺩﻫﺪ ﺑﺮ ﭘﺎﯾﻪﯼ ﺍﺳﻨﺎﺩ ﺑﺎﺑﻠﯿﺎﻥ ﮐﻪ ﺷﺎﻫﺎﻥ ﻫﺨﺎﻣﻨﺸﯽ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺩﻧﺒﺎﻟﻪﯼ ﺷﺎﻫﺎﻥ ﮐﻠﺪﺍﻧﯽ ﻭ ﺑﺎﺑﻠﯽ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﺳﺖ:
۱ - ﺩﺍﺭﯾﻮﺱ ﺍﻟﻤﺎﺩﯼ ------------------ ۱۷ ﺳﺎﻝ
۲ - ﮐﻮﺭﺵ: ﺑﺎﻧﯽ ﺑﯿﺖ ﺍﻟﻤﻘﺪﺱ ------------ ۹ ﺳﺎﻝ
۳ - ﻗﻮﻣﺒﺴﻮﺱ [= ﮐﻤﺒﻮﺟﯿﻪ] ------------- ۸ ﺳﺎﻝ
۴ - ﺩﺍﺭﯾﻮﺱ ﺍﻻﻭﻝ ------------------- ۳۶ ﺳﺎﻝ
۵ - ﺍﺧﺸﯿﺮﺵ [ ﺧﺸﯿﺎﺭﺷﺎ] -------------- ۲۱ ﺳﺎﻝ
۶ - ﺍﺭﻃﺨﺸﺴﺖ ﺍﻻﻭﻝ [= ﺍﺭﺩﺷﯿﺮ] -------- ۴۳ ﺳﺎﻝ
۷ - ﺩﺍﺭﯾﻮﺱ ﺍﻟﺜﺎﻧﯽ ------------------ ۱۹ ﺳﺎﻝ
۸ - ﺍﺭﻃﺨﺸﺴﺖ ﺍﻟﺜﺎﻧﯽ ---------------- ۴۶ ﺳﺎﻝ
۹ - ﺍُﺧﻮﺱ ( ﺍﺭﺩﺷﯿﺮ ﺛﺎﻟﺚ ) ------------- ۲۱ ﺳﺎﻝ
۱۰ - ﻓﯿﺮﻭﺯ ------------------------ ۲ ﺳﺎﻝ
۱۱ - ﺩﺍﺭﯾﻮﺱ ----------------------- ۶ ﺳﺎﻝ
۱۲ - ﺍﺳﮑﻨﺪﺭﻭﺱ ﺑﻦ ﻣﯿﻘﺪﻭﻥ ------------- ۸ ﺳﺎﻝ
یعنی تخت جمشید و حومه به کنار، چهار کاخ دیگه هم با ویژگی های متمایز در اطراف اون که یک جورایی با هم پارسه رو تشکیل میدادن!
خدایا، چی بودیم چی شدیم...
خوبه سابقه تاریخی کشف بشه اما این موضوع باعث نشه از برخورداری تکنولوژی روز غفلت کنیم به عبارت دیگر در گذشته خود باقی نمانیم از پیشترفت های روز دنیا عقب نمانیم
از آنسوی دنیا با دلی پر از شادی و سرافرازی و هم هنگام با ترس و نگرانی از در گزند بودن این اثرهای تمدن پیشین ایرانیان که بسیاری از مردم گیتی به آن با احترام و ارزشمندی مینگرند، از همه کاوشگران، ایران دوستان و همچنین عصر ایران سپاسگزارم.
پاینده ایران و پاینده باد اندیشه های انسانی و فرهنگ بشردوستانه نیاکان پاک سرشت.
1-داریوس المادی(دارابن بهمن پادشاه بلخ)
2- کوروش(توسط بهمن بن اسفندیار پدر داریوش شاه بابل شده بود)
3-قومبیسوس(کمبوجیه که توسط هوتوسه (همای) و دارابن بهمن از پادشاهی خلع شد)
4-داریوس الاول(همان داربن بهمن که توسط هوتوسه(همای) به قدرت بازگردانده شد)
5-اخشیرش(اخ کوروش پسر هوتوسه و بهمن بن اسفندیار و برادر دارا)
6-ارطخشست (آرتا اخ کوروش-اخ کوروش تکراری اردشیر درازدست)
7-داریوس الثانی
..... 11-داریوس (دارا بن دارا یا داریوش سوم)
13- اسکندر مقدونی پادشاه بابل شد
حافظ وسعدی چیزی درمنابع ندیده اند یعنی ازهرودت وگزنفون و سنگ نوشته ها اطلاع نداشتند مگه قرار بوده اینها میدونستند اصلا شما میدونید نقش رستم
کی پیدا شده زیرخاک بیرون آوردند بنابراین نگفتن قدما دلیل برنبودن نیست
جلل خالق خودت بدادمون برس
هرودوت، کتاب 1، بند 216
افسانهها و تناقضات تاریخ هرودوت:
درباره روایت مذکور هرودوت پیرامون مرگ کوروش بزرگ، خود هرودوت اعتراف کرده است که چند روایت شنیده و روایت دلخواه را انتخاب کرده (هرودوت، کتاب 1، بند 214) و همچنین فقط هرودوت این داستان را نقل کرده است، گفته مورخان دیگر ریشه در روایت هرودوت دارد و از طرفی شواهد تاریخی و باستان شناختی خلاف گفتههای هرودوت میباشند. گرچه روایات گوناگونی از مرگ کوروش در منابع تاریخی آمده است، اما بررسی منابع تاریخی و شواهد باستان شناختی نشان میدهد که کوروش بزرگ در قلمروی خودش دار فانی را وداع گفته است و آرامگاه کوروش بزرگ هم در پاسارگاد قرار دارد. اما هرودوت نوشته است، پیکر کوروش نزد ملکه ماساگتها مانده است که آشکارا مشخص میشود روایت هرودوت نادرست است.