استارتاپ امگا اپتیکس قرار است دستگاه تشخیص سریع کرونا را که توسط مححققان آمریکایی ساخته شده را تجاریسازی کند، دستگاهی که در آن از فناوری آزمایشگاهی روی تراشه استفاده شده است.
به گزارش روز یکشنبه ستادویژه توسعه فناوری نانو، این پلتفرم آزمایشگاه روی تراشه که توسط محققان دانشگاه تگزاس در آستین ایجاد شده است میتواند مقادیر کمی ویروس را در یک نمونه تشخیص دهد، یک تراشه واحد میتواند دهها یا حتی صدها بیمار را سریع تر و با هزینه کمتری نسبت به روشهای آزمایش فعلی آزمایش کند.
ری چن استاد دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشکده مهندسی کاکرل در این خصوص گفت: به جای اینکه مبتلایان به کرونا را به بیمارستانها ببریم و در مناطق دورافتاده انجام چنین کاری امکانپذیر نیست، میتوانیم بیمارستان را به خانه مردم منتقل کنیم.
این تیم تحقیقاتی، نمونه اولیهای از پلتفرم تشخیصی را با هدف عرضه آن به بازار ایجاد کرده است، محققان بیش از هفت سال روی این پلتفرم کار کردهاند و در مقاله جدیدی که در Applied Physics Review منتشر شده، روش خود را با سایر روشهای پیشرفته آزمایشی مقایسه کردند.
در این بررسی محققان استارتاپ امگا اپتیکس (Omega Optics) مستقر در آستین نیز مشارکت داشتند، شرکتی که توسط چن تأسیس شده تا روی ساخت اجزای ادوات فوتونیک کار کنند.
مزیت اصلی این پلتفرم، قابلیت حمل بودن آن است، البته محصولات تشخیصی قابل حمل دیگری نیز در بازار وجود دارد، با این حال، پلتفرم چن بیشتر شبیه به فناوری آزمایش بالینی است که به اندازه بسیار کوچکتر کاهش یافته است. سایر پلتفرم های تشخیصی با سطوح مشابه دقت و حساسیت، بزرگ تر و حجیمتر بوده و نمیتوان آنها را از بیمارستان یا مرکز درمانی خارج کرد.
این پلتفرم همچنین توانایی تشخیص دقیق نمونههای بسیار رقیق را که از افراد دارای مقادیر کم ویروس در بدن، استخراج میشود، دارد.
این موضوع برای تشخیص کرونا بسیار مهم است، زیرا بسیاری از موارد بدون علامت به دلیل عدم امکان تشخیص مقادیر کرم از بار ویروسی، از دست کادر درمان بدون تشخیص رد میشود.
علاوهبر کرونا، این سیستم توانایی تشخیص بهتر انواع مختلف سرطان را دارد، سرطانهایی که دارای نشانگر زیستی بوده و تشخیص آن در مراحل اولیه دشوار است. یکی از راههای افزایش موفقیت درمان سرطان، تشخیص زودهنگام آن است که نیاز به تشخیص دقیق و حساس دارد.
چن یکی از بنیانگذاران شرکت امگا اپتیکس است، استارتاپی که به رهبری مخترع این فناوری که برای تجاریسازی این فناوری تاسیس شده است، گفت: سرطان بسیار خطرناک است زیرا در بسیاری از مواقع تشخیص نشانگر زیستی سرطان بسیار دیر انجام میشود، در این دستگاه شما میتوانید نشانگر زیستی را در مراحل اولیه تشخیص دهید، زیرا ما روش جدیدی را برای افزایش برهمکنش بین نشانگر زیستی و نور ایجاد کردیم که کلید تشخیص است.
علاوهبر قابلیت حمل، تولید این سیستم ارزان است و مقیاس پذیری آن آسان است زیرا به تراشههای سیلیکونی متکی است، این امر هزینههای مصرفکنندگان را کاهش میدهد.