۰۸ آذر ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۷۲۱۴۶
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۳ - ۰۴-۱۲-۱۳۹۹
کد ۷۷۲۱۴۶
انتشار: ۲۱:۵۳ - ۰۴-۱۲-۱۳۹۹

«مرد دیوانه» کنار «جیغ»/ راز نوشتۀ مخفی نقاشی شاهکار مونک آشکار شد

مونک، طبق آن چیزی که در خاطراتش نوشته است، از این واکنش‌ها به شدت لطمه خورد و به نظر می‌رسد که پس از آن بود که سراغ نقاشی‌اش رفت و آن جمله را به اثر اضافه کرد.
آزمایش‌هایی که با امواج مادون قرمز انجام شد، رمز جمله نوشته شده در گوشه تابلوی جیغ، شاهکار ادوارد مونک، هنرمند نروژی را آشکار کرد.
 
جیغ، نقاشی معروف مونک که در سال ۱۸۹۳ کشیده شد، از سال آینده میلادی در موزه جدید نروژ به نمایش گذاشته می‌شود
«مرد دیوانه» کنار «جیغ»/ راز نوشتۀ مخفی نقاشی شاهکار مونک آشکار شد
 
به گزارش بی بی سی؛ وجود جمله‌ای کوتاه که به سختی قابل مشاهده است در گوشه یکی از معروف‌ترین آثار هنری بشر، موجب بروز گمانه‌زنی‌های متفاوتی در دنیای هنر شده بود.

در گوشه سمت چپ و بالای تابلوی جیغ با مداد نوشته شده است: "فقط یک دیوانه می‌تواند این را کشیده شده باشد."

تحقیقاتی که موزه ملی نروژ انجام داده، نشان می‌دهد که این جمله را خود نقاش نوشته است.

نقاشی اصلی که اولین بار سال ۱۸۹۳ در اسلو -شهر محل اقامت مونک که آن زمان کریستیانیا نامیده می‌شد- نمایش داده شد، تبدیل به نمادی رادیکال و بدون زمان از بیان اضطراب بشر شده است.

فیلم‌های هالیوودی جیغ که در دهه ۱۹۹۰ تولید شد نیز از این اثر الهام گرفته و همین طور یکی از اموجی‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی و گوشی‌های تلفن همراه دیده می‌شود.

این اثر هنری قرار است سال آینده میلادی در موزه جدیدی در پایتخت نروژ به نمایش گذاشته شود.

منتقدان هنری مدت‌ها بود که شک داشتند آیا این نوشته را خود مونک - که می‌دانیم در دوران زندگی‌اش از مشکلات روانی رنج می‌برده - روی نقاشی نوشته یا بعدها یکی از بازدیدکننده‌های اثر این کار را انجام داده است.

اکنون موزه به این نتیجه رسیده است که نوشته روی نقاشی کار خود مونک است. این نتیجه‌گیری از طریق به کارگیری تکنولوژی جدید و همچنین تحلیل و مقایسه دستخط مونک با نامه‌ها و خاطراتش حاصل شده است.

مای بریت گولنگ، سرپرست موزه گفت: "نوشته بدون شک متعلق به خود مونک است. این نوشته و همین طور اتفاقاتی که سال ۱۸۹۵ هم‌زمان با اولین نمایش تابلو در نروژ رخ داد، همه به یک موضوع اشاره دارند."

سال ۱۹۹۴ تابلوی جیغ از موزه هنر نروژ دزدیده شد. تابلو سپس از طریق عملیات ماموران مخفی بریتانیایی دوباره پیدا شد.

'حس عمیق اضطراب'

شرح عکس، سال ۱۹۰۷: ادوارد مونک، نقاش نروژی مشغول نقاشی یک خودنگاره در ساحلی در آلمان/GETTY IMAGES
ادوارد مونک

این اثر در آن زمان با انتقادات زیادی در جامعه روبرو شد و مردم نیز اظهار نظرهای زیادی در مورد وضعیت روانی مونک کردند.

مونک، طبق آن چیزی که در خاطراتش نوشته است، از این واکنش‌ها به شدت لطمه خورد و به نظر می‌رسد که پس از آن بود که سراغ نقاشی‌اش رفت و آن جمله را به اثر اضافه کرد.

هم پدر و هم خواهر مونک از افسردگی شدید رنج می‌بردند و خود او هم سال ۱۹۰۸ به دنبال یک فروپاشی عصبی در بیمارستان بستری شد.

مادر و خواهر بزرگ این نقاش قبل از این که او ۱۴ ساله شود، مردند و پدرش نیز ۱۲ سال بعد درگذشت. یک خواهر دیگر مونک هم به اختلال دو قطبی مبتلا بود.

مونک در خاطراتش نوشته است: "تا جایی که یادم می‌آید از حس عمیق اضطراب صدمه خورده‌ام؛ حسی که تلاش کرده‌ام آن را در آثارم نشان دهم. بدون این اضطراب و بیماری، من شبیه به یک کشتی بدون سکان می‌شدم."

تابلوی جیغ همراه برخی دیگر از آثار مونک مانند مدونا، رقص زندگی و خودنگاره با سیگار، از سال ۲۰۲۲ در موزه ملی نروژ به نمایش گذاشته خواهند شد.

ارسال به دوستان
مرکل : ترامپ به بازی برد-برد اعتقاد ندارد؛ کار با او سخت است جامعه شناسی بازی ایران و استرالیا /حماسهٔ ملبورن و تراژدی ملال‌انگیز ما موسویان : مذاکرات ایران با اروپای منهای آمریکا به نتیجه نمی رسد/ اروپا توان رفع تحریم های ایران را ندارد طبع و مصلح گوشت خروس: نقش آن در تعادل مزاج هوش مصنوعی آهنگساز انویدیا به بازار آمد سوپرا به جنگ گودزیلا می رود(+عکس) چرا صبح بعد از بیدار شدن از خواب احساس خستگی می‌کنیم؟ فرانسه در پی تولید موشک بالستیک با برد بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر این کامپیوتر هک شدنی نیست اگر کم خون هستید تا فصل این میوه تمام نشده بخورید توصیه قدیمی مادرها با مطالعات علمی ثابت شد ترامپ : گفت‌وگوی فوق‌العاده‌ای با رئیس‌جمهور مکزیک داشتم / او با توقف مهاجرت به آمریکا موافقت کرد به یادِ راوی طهرانِ کفِ خیابان آملی لاریجانی : از کسی خوف نداریم ، پاسخمان به غربی ها مقتدرانه است رییس سازمان غذا و دارو : ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است