۰۵ آذر ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۴۱۷۳۷
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۱ - ۲۰-۰۵-۱۳۹۹
کد ۷۴۱۷۳۷
انتشار: ۱۲:۵۱ - ۲۰-۰۵-۱۳۹۹

کشف یک خطای علمی پس از ۳۴۰ سال؛"اسپرم" شنا نمی‌کند، می‌چرخد

اسپرم‌ها واقعا مثل مار یا مارماهی‌ها شنا نمی‌کنند بلکه همچون سمورهای آبی بازیگوش با تکانه‌های تک جهتی به دور خود می‌چرخند.

بیش از ۳۴۰ سال پیش آنتونی فان لیوونهوک، دانشمند هلندی که بعدها «پدر علم میکروب شناسی» نام گرفت، با میکروسکوپی که ساخته بود تصمیم گرفت نگاهی به مایع انزال خود بیندازد.

کشف یک خطای علمی پس از ۳۴۰ سال؛

به گزارش یورونیوز؛ او در نامه‌ای به انجمن سلطنتی بریتانیا در سال ۱۶۷۸ موجودات ذره بینی موجود را «انیمالکولز» نامید و نوشت این موجودات «به واسطه حرکت دادن دم خود همچون ماهی یا یک مارماهی که در آب شنا می‌کند، به سمت جلو حرکت می‌کنند».

او درباره مشاهده خود اضافه کرده بود که اسپرم مردان «با حرکاتی موجی شبیه مار پیچ و تاب می‌خورند.»

دانشمندان دیگر در گذر قرن‌ها تلاش کردند از طریق میکروسکوپ به حرکت اسپرم‌ها نگاه کنند و تقریبا تمامی آن‌ها نیز همان چیزی را دیدند که فان لیوونهوک دیده بود. اما اکنون پس از گذشت بیش از سه قرن دانشمندان با به کارگیری فناوری جدید ثابت کرده‌اند که چشمان انسان در مشاهده حرکت اسپرم اشتباه می‌کرده است.

تیم تحقیقاتی دانشگاه بریستول بریتانیا پس از دو سال تحقیق، عکس برداری و مطابقت دادن الگوهای حرکتی اسپرم ها با معادلات ریاضی به این نتیجه رسیده‌اند که این اجزای ذره بینی واقعا مثل مار یا مارماهی‌ها شنا نمی‌کنند بلکه همچون سمورهای آبی بازیگوش با تکانه‌های تک جهتی به دور خود می‌چرخند.

محققان در دپارتمان ریاضیات مهندسی دانشگاه بریستول بریتانیا با استفاده از پیاده سازی سه بعدی حرکت اسپرم در مقیاس میکروسکوپی پی برده‌اند که آنچه تا کنون از حرکت اسپرم تصور می‌شده در واقع نوعی «فریب اسپرم» و در واقع خطای دید بوده است.

این دانشمندان با تصویربرداری از حرکت اسپرم به کمک دوربینی که قادر است ۵۵ هزار فریم در ثانیه از صحنه ضبط کند مشاهده کردند که دم اسپرم در حقیقت تنها به یک جهت تاب می‌خورد. این ضربه دوار باید به این منجر شود که اسپرم مسیر دایره‌ای شکل را بپیماید (یا به عبارت دیگر سرگردان دور خودش بچرخد) اما در واقعیت این حرکت با حرکتی رو به جلو همراه است. اما چرا؟

سعید گادلها، کارشناس ریاضیات لقاح می‌گوید: «اسپرم‌های انسان دریافته‌اند که اگر در حین شنا کردن پیچ و تاب بخورند، همچون یک سمور آبی بازیگوش که در آب پیچ و تاب می‌خورد، میانگین این ضربه‌های مکرر تک‌جهتی خودش سیر مستقیم خواهد بود و آن‌ها می‌توانند به سمت جلو شنا کنند.»

وی اضافه می‌کند: «در این میان چرخش اسپرم بسیار مهم است. این چیزی است که به اسپرم اجازه می‌دهد تقارن خود را پیدا کند و به سمت جلو برود.»

نتایج کار این محققان روز ۳۱ ژوئیه در نشریه معتبر «پیشرفت های علمی» به چاپ رسیده است.

برچسب ها: اسپرم ، خطای علمی
ارسال به دوستان
کانارد جنگنده چیست و چه وظیفه‌ای دارد؟ (+عکس) تنبلی روده در کودکان؛ از علت تا عوارض افزایش خطر سکته قلبی با مصرف زیاد این ویتامین باکتری زباله‌ها رگ‌های خونی را پیر می‌کند 70 خواص وازلین برای زیبایی پوست ، مو و دندان + کاربردها چرا قورباغه‌های «چرنوبیل» سالم و طبیعی هستند؟(+عکس) تبدیل پوست موز به انرژی پاک! بعد از امارات یک اسرائیلی دیگر در آمریکا کشته شد آخرین تغییرات سازمان سنجش از زبان وزیر علوم سفارت ایران در ابوظبی: ادعای مداخله ایران در قتل خاخام اسرائیلی را قاطعانه رد می کنیم استاندار خوزستان وضعیت دانشجویان مسموم شده را پیگیری کرد فرستاده آمریکا: اگر ظرف روزهای آتی توافقی حاصل نشود، از میانجیگری میان لبنان و اسرائیل عقب نشینی می‌کنم درگیری مسلحانه در شیراز/ سارق مسلح کشته شد؛ همدستش دستگیر شد هشدار دبیر شورای اطلاع‌ رسانی دولت به مدیران دولتی؛ شان اصحاب رسانه را رعایت نکنید برخورد می‌‌کنیم فرمانده کل ارتش: دیرباورترین افراد هم به این نتیجه رسیدند که رژیم صهیونیستی بعد از ۲۵ سال دیگر جهان را نخواهد دید
نظرسنجی
موافق مذاکره ایران با دولت ترامپ با هدف تنش زدایی از روابط تهران - واشنگتن هستید؟