۰۶ آذر ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۱۹۷۰۴
تاریخ انتشار: ۰۷:۴۱ - ۱۹-۰۴-۱۳۹۷
کد ۶۱۹۷۰۴
انتشار: ۰۷:۴۱ - ۱۹-۰۴-۱۳۹۷

توصیه‌های غذایی در زمان مصرف آنتی‌بیوتیک‌

آنتی بیوتیک‌ها داروهایی هستند که برای مقابله با باکتری‌ها تجویز می‌شوند اما اغلب مصرف آنها مخصوصا اگر خودسرانه و بدون تجویز پزشک باشد با عوارض جانبی روی دستگاه گوارش همراه است.

به گزارش ایسنا، حالت تهوع، اسهال، نفخ، سوء هاضمه، درد شکم و از دست دادن اشتها از جمله عوارض جانبی آنتی‌بیوتیک‌ها به حساب می‌آیند. این عوارض اگرچه آزاردهنده هستند اما موقتی بوده و معمولا پس از قطع مصرف دارو برطرف می‌شوند.

انتخاب و مصرف مواد غذایی مناسب می‌تواند تا حدودی در رفع این عوارض جانبی و همچنین تسریع و روند درمان کمک کننده باشد.

در روده هر فرد تریلیون‌ها باکتری و میکروارگانیسم‌های دیگر وجود دارد. مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها به منظور مقابله با باکتری‌ها می‌تواند توازن باکتری‌ها در میکروبیوم روده را بر هم بزند.

میکروبیوم روده عملکرد سیستم گوارشی را حفظ کرده و به سیستم ایمنی کمک می‌کند تا در برابر عفونت ویروسی قدرت دفاعی داشته باشد.

زمانیکه آنتی بیوتیک‌ها توازن باکتری‌ها را بر هم بزنند فرد با عوارض جانبی از قبیل حالت تهوع یا اسهال روبرو می‌شود. مصرف پروبیوتیک‌ها و پریبیوتیک‌ها در حین مصرف آنتی بیوتیک‌ها و پس از آن به حفظ تعادل باکتری در روده کمک می‌کند.

پروبیوتیک‌ها و پریبیوتیک‌ها: پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که معمولا باکتری سالم شناخته می‌شوند. این ترکیب‌ها برخی از عوارض جانبی آنتی بیوتیک‌ها از قبیل نفخ و اسهال را کاهش می‌دهند. پریبیوتیک‌ها نیز منابع غذایی برای باکتری‌های مفید روده هستند. تغذیه باکتری‌های مفید قبل و بعد از مصرف آنتی بیوتیک‌ها به توازن باکتری‌های روده کمک می‌کند. پیاز، سیر و موز نیز از جمله خوراکی‌های حاوی مقدار کمی پریبیوتیک هستند.

خوراکی‌های تخمیر شده: این خوراکی‌ها منبع خوبی از باکتری‌های مفید به حساب می‌آیند. تمامی خوراکی‌های تخمیر شده دارای میکروارگانیسم هستند اما گرما و فرآیند تصفیه می‌تواند باکتری‌های مفید را از بین ببرد.

ویتامین K: آنتی بیوتیک‌ها با تمامی انواع باکتری‌ها حتی مواردی که به بدن کمک می‌کنند مقابله می‌کنند. برخی از باکتری‌ها ویتامین K تولید کرده که بدن برای لخته شدن خون به آن نیاز دارد. افراد برای کاهش اثر آنتی بیوتیک‌ها روی سطح ویتامین K می‌توانند از مواد خوراکی چون کلم، اسفناج و سبزی جعفری مصرف کنند.

فیبر: فیبر تولید باکتری‌های مفید روده را تحریک می‌کند. همچنین افراد باید از مصرف خوراکی‌های سرشار از فیبر در حین مصرف آنتی بیوتیک‌ها خودداری کنند زیرا ممکن است بر چگونگی جذب دارو تاثیر بگذارد.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، همچنین برخی از مواد خوراکی در تاثیرگذاری آنتی بیوتیک‌ها اختلال ایجاد می‌کنند که از آن جمله می‌توان به گریپ فروت و آب این میوه و نیز مواد الکلی اشاره کرد.

ارسال به دوستان
گلایدر مافوق صوت قدرتمند چین با برد ۱۰۰۰ کیلومتری رونمایی شد (+عکس) سنگدان مرغ چه خاصیتی دارد و فواید آن برای چه کسی بیشتر است؟ خطرناک‌ترین درخت جهان حتی به‌عنوان سرپناه در هنگام بارندگی امن نیست جنگنده روسی Su-35 یا F-15EX آمریکایی؛ کدام‌ یک در نبرد تن به تن پیروز می‌شود؟(+عکس) قوی‌ترین موتورسیکلت های 2024؛ از آپریلیا تا کاوازاکی و بی‌ام‌و (+عکس) آتشگاه ۶۵ هزارساله عصر حجر / یک شاهکار مهندسی(+عکس) رتبه‌بندی ۱۰ ابرکامپیوتر قدرتمند جهان (+ اینفوگرافی) فلسفه چگونه می‌تواند دلیلی برای بلند شدن از تخت‌خواب پیدا کند؟ مصرف انرژی تغییر رنگ هشت‌پاها به اندازه ۲۵ دقیقه دویدن انسان آفت دهان، علت‌ها و درمان فرمانده دوران دفاع مقدس: باید هر چه می توانیم خط مقدم غزه و لبنان را پشتیبانی کنیم که اگر آن خط سقوط کند بعد نوبت ایران می‌رسد حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکا در شمال شرق سوریه ایران خواستار اقدام فوری شورای امنیت برای اعمال تحریم‌های مؤثر علیه اسرائیل شد سفیر اسرائیل در سازمان ملل: توافق آتش‌بس لبنان نهایی نشده اما نزدیک است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۷۶۸ نفر