زمانی که چیزی میشنوید، بینش جدیدی را میپرورانید و دید جدیدی کسب میکنید! اما شاید برایتان جالب باشد بدانید که شنیدن، باعث کاهش استرس هم میشود، بهخصوص اگر با گوینده کلام، ارتباط دوستانهای بگیرید.
«من به شخصه آزادی پادکستها را دوست دارم. موقع شنیدن پادکست خیالم راحت است که میتوانم برم بدوم، غذا بپزم، سوار ماشینم بشوم و یا در شهر، در میان جمعیت قدم بزنم. نیازی هم نیست تبلیغات ریز و درشت شبکههای مختلف را تحمل کنم.»
پادکست برای من یکی از محبوبترین فرمهای شنیداری است که میتوانم به واسطه آن دانش خودم را درباره موضوعات مختلف به راحتی بالا ببرم.
اگر به پادکست علاقهمندید، در اسنپ اکسپرس مگ مقالات زیادی در این رابطه میتوانید بخوانید.
شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که پادکست اصلا چیست؟ آیا هر چیزی که منتشر میشود و چند نفر در آن صحبت میکنند را میتوانیم پادکست بنامیم؟ هم بله و هم خیر!
«پادکست یک فایل صوتی دیجیتال است که در اینترنت و عموما به صورت رایگان منتشر میشود و از طریق وسائل الکترونیکی، از جمله موبایل و کامپیوتر، قابل دسترسی است. پادکستها عموما به صورت مجموعهای و به طور هفتگی، ماهانه و... منتشر میشوند.»
کستباکس یکی از بهترین اپلیکیشنهایی است که میتوانید در آن، بهترین پادکست های فارسی را بشنوید. اغلب پادکستها از اپلیکیشن و پلتفرمهای دیگری مانند گوگل پادکست، اسپاتیفای، پاکت کستز، اف ام پادکست، اپل پادکستز و برخی از اپلیکیشنهای ایرانی، مثل شنوتو، نیز قابل دسترس هستند.
پادکست چنل بی برای کسانی که پیگیر پادکست هستند، نامی بسیار آشناست. یکی از بهترینهای پادکست فارسی که علی بندری اولین اپیزود آن را در سال ۱۳۹۴ منتشر کرد؛ با موضوعی بسیار جذاب: روایت داستانهای واقعی!
این پادکست به صورت اپیزودهای ۳۰ تا ۶۰ دقیقهای منتشر میشود و هر قسمت از آن بیش از ۱۴ میلیون بار شنیده شده! پس از دستش ندهید!
علی بندری و تیماش بعد از تجربه موفق چنل بی، بی پلاس را راه انداختند. آنها در این پادکست، خلاصهای از داستانهای غیر فارسی را روایت میکنند. پس اگر به داستان علاقهمندید و مشغله کاری اجازه نمیدهد کتاب بخوانید، پادکست بی پلاس واقعا برایتان معرکه خواهد بود.
رادیو دیو بدونشک یکی از بهترین پادکست های فارسی است. این رادیو پادکستی فرهنگی-هنری است که در ایپزودهای مختلف به سراغ ادبیات و موسیقی میرود.
رادیو دیو نام خود را از افسانههای محلی مازندران میگیرد. افسانههایی که به ما میگویند پشت هر درخت، ته هر دریاچه و زیر هر سنگ جنگل هیرکانی مازندران، یک دیو زندگی میکند: «ما رادیو دیو را از ته یکی از همین دریاچهها پیدا کردیم».
رادیو نیست با کارگردانی و نویسندگی رامیار منوچهرزاده یکی دیگر از پادکستهای جذاب فارسی است. رادیو نیست، پادکستی است درباره مکانهایی که از لحاظ فیزیکی دیگر نیست شدهاند؛ اما برای نسلهای مختلف هزاران حرف و خاطره را با خود حمل میکنند. رادیو نیست، درباره تغییرات زمان است و گَردی که بر روی مکانها میپاشد.
ابدیت و یک روز پادکستی است به تهیهکنندگی حامد صرافیزاده، دندانپزشک ساکن لندن. علاقه صرافیزاده به سینما باعث شد تا او به سمت ساختن پادکستی سینمایی و فرهنگی برود. او تلاش میکند تا در مصاحبه با عوامل سینما، به فیلمها و حواشی پیرامون آنها بپردازد. اگر به سینما علاقهمندید، ابدیت و یک روز، یکی از بهترین پادکست های فارسی در این زمینه است.
شاید یکی از جذابترین برنامههای تلویزیون که همیشه در مدرسه از آن صحبت میکردیم، برنامه «آسمان شب» شبکه ۴ تلویزیون بود. برادران صفاریان این بار بعد از «آسمان شب» و تلویزیون به سراغ پادکست آمدند. پادکست ایستگاه فضایی، یکی از بهترین پادکست های فارسی است که به نجوم و علوم فضایی میپردازد. زمان هر قسمت از این پادکست ۲۲ قسمتی، به طور متوسط بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه است.
لیست بهترین پادکست های فارسی را میتوانیم همینطور ادامه بدهیم. پادکست به عنوان یک فرم ارتباطی بسیار پرطرفدار شده و این اتفاق خوبی است، اما از طرفی دیگر انتخابها را دشوار کرده. هدف اسنپ اکسپرس در اینجا این بود تا گزیدهای از بهترین پادکست های فارسی را به شما معرفی کند.