۰۴ آذر ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۳:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۲۷۱۳۸
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۱ - ۲۵-۱۱-۱۴۰۰
کد ۸۲۷۱۳۸
انتشار: ۱۵:۵۱ - ۲۵-۱۱-۱۴۰۰

معاون وزیر علوم: ایران رتبه ۱۵ تولید علم را در دنیا دارد

معاون وزیر علوم: ایران رتبه ۱۵ تولید علم را در دنیا دارد
سال گذشته بودجه پارک‌ها ۲ برابر شد اما امسال ۹ درصد رشد کرده است این میزان رشد با سیاست‌های پیش گرفته شده یکی نیست.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با همت استادان و هیات‌های علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی امروز ایران در شرایط سخت تحریم‌های ظالمانه و فشارهای اقتصادی، رتبه ۱۵ تولید علم را در دنیا به خود اختصاص داده است.

به گزارش ایرنا، علی خیرالدین روز دوشنبه در آئین معارفه و تکریم رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر افزود: امروز ایران از بسیاری از کشورهای دیگر جلوتر و در منطقه اول است و باید از این رتبه با تمام وجود صیانت کرد.

وی بیان کرد: شرکت‌های دانش بنیان حدود ۶۵ هزار شغل در کشور ایجاد کردند که ۵۰ هزار شغل از آنها مربوط به فارغ التحصیلان دانشگاهی است و در این شرایط راهی جز اینکه بخشی از تحقیقات به سمت بخش توسعه‌ای و کاربردی هدایت شود، نداریم .

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: سیاست این وزارتخانه هدایت نسل چهارم دانشگاه‌ها به سمت کارآفرینی با مسئولیت اجتماعی است.

وی تاکید کرد: دانشگاه‌ها باید نسبت به جامعه اطراف خود پاسخگو باشند زیرا نمی‌شود مرکز علمی، آموزشی و پژوهشی یک جزیره ایزوله شده ای باشد که خود را منفک از محیط پیرامونی بداند.

به گفته خیرالدین دانشگاه نسبت به جامعه پیرامونی خود مسئولیت دارد اما مسئولان و نمایندگان مجلس نیز باید نسبت به معیشت اعضای هیات علمی حساس باشند در غیر این صورت کم کم با پدیده مهاجرت استادان و هیات علمی در کنار مهاجرت نخبگان در سطح دانشجویی روبرو خواهیم شد.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت توجه در زمینه تامین اعتبار لازم برای پارک‌های علم و فناوری گفت: سال گذشته بودجه پارک‌ها ۲ برابر شد اما امسال ۹ درصد رشد کرده است این میزان رشد با سیاست‌های پیش گرفته شده یکی نیست.

خیر الدین اضافه کرد: از طرفی اشتغال دانش بنیان را با صدای بلند مورد تاکید قرار می دهیم اما از سوی دیگر میزان رشد بودجه و تورم موجود به معنی کاهش بودجه پارک‌های علم و فناوری است.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اولویت اصلی این وزارتخانه تعامل بین پارک‌های علم و فناوری و دانشگاه‌ها است و  اعضای هیات علمی باید در حوزه نوآوری و فناوری بخوبی تولید علم وارد شوند.

وی اظهار کرد: در زمان حاضر جایگاه ایران در حوزه نوآوری و فناوری رتبه ۶۱ دنیا است.

بندر نوآوری در استان بوشهر ایجاد می‌ شود

خیرالدین در باره  استان بوشهر گفت: این استان جزو پنج استانی است که منطقه ویژه فناوری دارد و دنبال ایجاد بندر نوآوری در این استان هستیم.

وی افزود: در زمان حاضر پهنه نوآوری در کمیسیون شورای عالی عطف ارائه و با تصویب آن بوشهر جزو معدود استان‌هایی خواهد بود که دارای پهنه و یا ناحیه فناوری خواهد شد.

خیرالدین یادآور شد: با توجه به اینکه استان بوشهر در کنار دریا است مهمترین ماموریت آن می تواند ورود به حوزه زیست فناورری، پتانسیل‌های دریا، انرژی‌های نو و صنعت جلبک و ماموریت گرا باشد.

وی اظهار کرد: امروز بالای ۵۰ درصد از استادان دانشگاه خلیج فارس در حوزه فناوری و نوآوری وارد شدند این در حالی است که این عدد نسبت به کشور ۱۰ تا ۱۵ درصد است و این قابلیت و جایگاه خوبی است.

خیرالدین بر ضرورت تغییر رویکرد دانشگاه‌ها تاکید کرد و ادامه داد: براساس نامه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به وزیر کشور قرار شد در استان بوشهر شورای توسعه اقتصاد دانش بنیان ایجاد شود که این شورا باید با حضور روسای دانشگاه‌ها، پارک‌ها، مراکز رشد و بخش دانش بنیان شکل بگیرد.

خیرالدین گفت: براین اساس رئیس پارک علم و فناوری باید عضو شورای برنامه ریزی و توسعه استان باشد همچنین پیشنهاد داده شد که رئیس پارک عضو شورای دانشگاه و رنیس دانشگاه عضو شورای پارک باشد.

سرپرست دانشگاه خلیج فارس بوشهر گفت: اولویت ما رفتن به سمت دانشگاه‌های نسل چهارم است.

محمد مدرسی افزود: دانشگاه‌ها باید مسئولیت پذیری اجتماعی داشته باشند.

وی تاکید کرد: تلاش می شود فارغ از دیدگاه‌های سیاسی و باند بازی با استفاده از توان همه کارکنان در مسیر توسعه دانشگاه گام برداشته شود.

درا ین آئین محمد مدرسی به عنوان سرپرست دانشگاه خلیج فارس معرفی و از خدمات عبدالمجید مصلح تقدیر شد.

ارسال به دوستان
نظرسنجی
موافق مذاکره ایران با دولت ترامپ با هدف تنش زدایی از روابط تهران - واشنگتن هستید؟