۰۴ آذر ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۴:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۲۵۹۸۸
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۱ - ۱۷-۱۱-۱۴۰۰
کد ۸۲۵۹۸۸
انتشار: ۱۷:۰۱ - ۱۷-۱۱-۱۴۰۰
نگاهی به دستاوردهای فناورانه پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی؛

تشخیص و درمان سرطان پستان با کیت‌های تشخیصی نوین

تشخیص و درمان سرطان پستان با کیت‌های تشخیصی نوین
دستگاه تشخیص سلول‌های سرطانی در حاشیه بافت تومورال است که حساسیت خوبی در مقابل پاتولوژی داشته و انتظار داریم که در آینده، حساسیت تشخیصی در حین عمل جراحی را بالا ببرد. 

پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی به عنوان قطب سرطان پستان کشور، در حوزه توسعه فناوری‌های نوین تشخیصی، گام‌های بسیار مهمی برداشته است که توسعه کیت تشخیص CTC و کیت تشخیص نیاز/عدم نیاز به شیمی‌درمانی، بخشی از این دستاوردها همگام با دانش روز جهان محسوب می‌شوند. 

به گزارش ایسنا، دکتر آسیه الفت بخش، عضو هیأت علمی و معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشکده سرطان معتمد (مرکز تحقیقات سرطان پستان) جهاد دانشگاهی به دستاوردهای فناورانه این پژوهشکده اشاره کرد و گفت: همزمان با پیشرفت‌های تشخیصی و درمانی در دنیا، ایران نیز به پیشرفت‌های خوبی در این حوزه‌ها دست پیدا کرده است. 

کیت تشخیص CTC‌

معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشکده سرطان معتمد افزود: کیت تشخیص CTC‌ (سلول‌های سرطانی در گردش خون) به وسیله چاپگر سه‌بعدی در پژوهشکده معتمد تولید شده‌اند و درحال آزمایش این کیت‌ها روی نمونه‌های خون بیماران بسیار پیشرفته - متاستاز شده به قسمت‌های دیگر بدن - هستیم؛ اما در چشم‌انداز درمان سرطان این هدف را مدنظر داریم که بتوانیم از این کیت‌ها برای تمام مراحل بیماری استفاده کنیم. انکولوژیست‌ها به کمک کیت تشخیص CTC‌ ‌می‌توانند براساس بود یا نبود سلول‌های سرطانی در گردش خون،‌ پاسخ به درمان در بیماران را مورد ارزیابی قرار دهند. 

دستگاه تشخیص سلول‌های سرطانی در حاشیه بافت تومورال

این جراح پستان و عضو هیأت علمی پژوهشکده سرطان معتمد تأکید کرد: یکسری فناوری‌ها را با همکاری دانشکده برق و الکترونیک دانشگاه تهران درحال تولید داریم که مراحل آزمایش بالینی آن در پژوهشکده معتمد انجام شده است. از جمله دستگاه تشخیص سلول‌های سرطانی در حاشیه بافت تومورال است که حساسیت خوبی در مقابل پاتولوژی داشته و انتظار داریم که در آینده، حساسیت تشخیصی در حین عمل جراحی را بالا ببرد. 

کیت تشخیص نیاز/عدم نیاز به شیمی‌درمانی

دکتر الفت بخش خاطر نشان کرد: در پژوهشکده معتمد کیت‌های تشخیص نیاز یا عدم نیاز به شیمی‌درمانی هم درحال تولید است؛ البته این کیت‌ها تولید شده‌اند، اما مرحله بالینی (سنجش و تأیید عملکرد کیت‌ها) کمی زمان‌بر است. نمونه‌های خارجی کیت‌های تشخیص نیاز/عدم نیاز به شیمی‌درمانی بسیار گران‌قیمت هستند و دسترسی ما به این کیت‌ها بسیار دشوار است. نمونه‌های بیماران باید به خارج از کشور ارسال شود و آنجا بررسی شود که آیا این بیمار به شیمی‌درمانی نیاز دارد یا نه. 

وی افزود: در پژوهشکده معتمد دو نوع کیت 21 و 12 ژنی تشخیص نیاز/عدم نیاز به شیمی‌درمانی را توسعه داده‌ و در مرحله آزمایش بالینی و اعتبارسنجی (تأیید داشتن پاسخی مشابه نمونه کیت خارجی) قرار داریم. با قطعیت می‌گویم که نخستین مرکزی در کشور هستیم که به تولید کیت‌های تشخیص نیاز/عدم نیاز به شیمی‌درمانی ورود پیدا کرده‌ایم. تولید این کیت‌ها بسیار هزینه‌بر است و به حمایت جدی در این زمینه نیاز داریم تا مراحل اعتبارسنجی به سرعت طی شده و بتوانیم از این کیت‌ها برای بیماران کشور استفاده کنیم. 

لزوم ورود خیرین برای حمایت از تولید کیت‌های تشخیص سرطان

دکتر شیوا مقدم، متخصص رادیوتراپی، انکولوژیست و دبیر اجرایی یازدهمین کنگره بین‌المللی سرطان پستان پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی نیز تصریح کرد: درصدی از بیماران مبتلا به سرطان پستان با خصوصیت خوب تومورال، شاید نیازی به انجام شیمی‌درمانی نداشته باشند. کیت‌های تشخیص نیاز / عدم نیاز به شیمی‌درمانی امکان بررسی ژنتیکی تومور و تعیین درصد عود بیماری را برای ما مشخص می‌کند و در نتیجه، تبعات شیمی‌درمانی را کاهش می‌دهد. 

دکتر مقدم افزود: اعتبارسنجی و مقایسه عملکرد کیت تولید ایران با نمونه‌های آمریکایی و کانادایی بسیار هزینه‌بر است و در این مسیر به حمایت خیرین برای سرعت بخشیدن به روند اعتبارسنجی نیاز داریم و امیدواریم بتوانیم با تولید این کیت‌ها در داخل کشور، نیاز بیماران را تأمین کنیم.

ارسال به دوستان
بررسی نسبت ارزش طلا به نقره از سال ۱۸۶۹ تا ۲۰۲۴ (+ اینفوگرافی) پرولاکتین (هورمون شیر) چیست؟ عوارض و درمان پرولاکتین بالا سفر به ایران قدیم؛ چه کسی اولین بار در قطعه هنرمندان دفن شد؟(+عکس) حضور هنرمندان در مراسم جشن حافظ ؛ اسامی برندگان (+عکس) لبنان و دانستنی‌های جالب عروس خاورمیانه (+عکس) «حد وسط»؛ کلید طلایی فلسفۀ «ارسطو» برای باز کردن دروازۀ «خوشبختی» ویتامینی که کمبود آن سبب یبوست می‌شود با مشخصات و قابلیت های موشک A-Darter آشنا شوید(+عکس) ماجرای آتش سوزی در یک بنای تاریخی دامغان نیروهای هلال احمر در آماده باش سرمربی صنعت‌ نفت: قطعا به لیگ برتر صعود خواهیم کرد وزیر ارتباطات: خسارت ۵۰ همتی فیلترینگ به کسب‌وکارها توییت جدید مقام معظم رهبری به زبان عبری: تمام سران باندتروریستی صهیونیستی باید محاکمه شوند رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین: اثر واقعی قطعنامه شورای حکام در بهترین حالت ۶ ماه آینده نمایان خواهد شد سفر فرمانده سنتکام به اسرائیل
نظرسنجی
موافق مذاکره ایران با دولت ترامپ با هدف تنش زدایی از روابط تهران - واشنگتن هستید؟