۰۹ آذر ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۱۸۲۱۲
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۳ - ۲۸-۰۹-۱۴۰۰
کد ۸۱۸۲۱۲
انتشار: ۲۲:۴۳ - ۲۸-۰۹-۱۴۰۰
پس‌لرزه‌های مکاتبات علی لاریجانی با شورای نگهبان

نامه علی مطهری به آیت‌الله جنتی/ جا دارد به عنوان بیت شهید مطهری از شما شکایت کنیم

نامه علی مطهری به آیت‌الله جنتی/ جا دارد به عنوان بیت شهید مطهری از شما شکایت کنیم
به جای اينكه از اين زن (دختر مطهری/ همسر لاریجانی) تقدير شود، اين گونه پاداش مي‌دهيد... خود را در جايگاه خدا قرار داده‌ايد ...

 عصر ایران-  در پی انتشار پاسخ شورای نگهبان به درخواست علی لاریجانی رییس سه دورۀ مجلس شورای اسلامی برای اعلام دلایل احراز نشدن صلاحیت او برای انتخابات ریاست جمهوری 1400، علی مطهری نایب رییس پیشین مجلس شورای اسلامی نامه‌ای به آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان نوشت.

   این نامه را البته از موضعی دیگر نوشته است: به عنوان خانوادۀ استاد شهید مرتضی مطهری چرا که در پاسخ شورای نگهبان به صورت غیر مستقیم به سفر همسر و دختر علی لاریجانی به خارج از کشور اشاره شده و این دو «دختر و نوۀ شهید مطهری‌»اند.

نامه علی مطهری به آیت‌الله جنتی/ جا دارد به عنوان بیت شهید مطهری از شما شکایت کنیم

   متن نامۀ فرزند آیت الله مطهری و نایب رییس پیشین مجلس به دبیر شورای نگهبان از این قرار است:

  «آيت‌الله جنتی
   دبير محترم شورای نگهبان

   با اهداء سلام، پاسخ شورای نگهبان به درخواست جناب آقاي دكتر علی لاريجانی مبني بر اعلام دلايل رد صلاحيت ايشان در انتخابات رياست جمهوری به امضاي جناب‌عالی را ملاحظه كردم و موجب تعجب و حيرت گرديد. باور نمی‌كنم كه شما متن پاسخ را خوانده و امضا كرده باشيد و اگر خوانده‌ايد در حالت طبيعی بوده‌ايد بلكه احياناً در يك خلسۀ روحانی و عرفانی بوده‌ايد و امضا را از شما گرفته‌اند. در اين نامه به خانوادۀ آقاي لاريجانی و طبعاً به بيت استاد شهيد آيت‌الله مطهری كه شما افتخار حضور در درس ايشان را داشته‌ايد جفای عظيم شده است.

   در بند 4 اين نامه به عنوان يكي از دلايل رد صلاحيت آمده است: «اقامت و ادامه تحصيل برخي از منسوبين درجه يك در كشور معاند انگليس برخلاف مصوبه لازم‌الاجراي شوراي عالي امنيت ملی». اولاً اين سفر در سال ۸۳ يعني قبل از آن مصوبه در سال ۸۸ بوده است. ثانياً از شما سؤال می‌كنم وقتي كه همسر دختر قصد ادامه تحصيل در كشور ديگر را دارد پدر حق دارد از همراهی دخترش جلوگيری كند؟

  در بند 5 نامه دليل ديگر رد صلاحيت به اين صورت ذكر شده است: «سفرهای متعدد اعضاي خانواده به خارج از كشور از جمله اروپا و آمريكا و اقامت فرزند ديگر شما در آمريكا.» خوب بود اين سفرهای متعدد را برمی‌شمرديد و ضمناً روشن می‌كرديد كدام اعضای خانواده؟ همسر جناب لاريجاني همراه دخترشان كه به سرطان مبتلا شده بود در سال ۸۷ به توصيه پزشكان برای گرفتن عكسی كه دستگاه آن، آنروز در ايران نبود، سفر پنج‌روزه‌ای به انگلستان داشتند. آيا اين، سفرهای متعدد به خارج از كشور از جمله اروپا و آمريكاست؟

    عجيب است! به جاي آنكه از همسر جناب لاريجانی و فرزند استاد شهيد مطهری تجليل شود كه در 40 سالي كه آقای لاريجاني سمت‌هاي مهمی داشته است حتي يك سفر خارجی و داخلی همراه ايشان نرفته است و حتی براي ورود به محل مجلس به مناسبت مراسم روز زن چون خودرو حامل ايشان پرايد بوده و مأموران باور نمی‌كردند كه همسر ریيس قوه با پرايد به مجلس بيايد ايشان را مدتي معطل نگه داشتند، آري به جای اينكه از اين زن تجليل و تقدير شود، اين‌گونه پاداش او را مي‌دهيد! جا دارد كه ما به عنوان بيت شهيد مطهری از شورای نگهبان و شخص جناب‌عالی شكايت كنيم.

   اما بخش ديگر اين بند يعني «اقامت فرزند ديگر شما در آمريكا». آيا همان دختري كه سرطان داشت و بحمدالله بهبود يافت و تحصيل در رشته پزشكی را در دانشگاه تهران به پايان رسانده بود، وقتی كه همسرش كه او نيز پزشك است می‌خواهد براي ادامه تحصيل به آمريكا برود، اين دختر بگويد من نمی‌آيم چون ممكن است شورای نگهبان چند سال بعد ايراد بگيرد؟ اين چه منطقی است كه خود را در جايگاه خدا قرار داده‌ايد و با سرنوشت انسان‌ها بازی می‌كنيد؟

   در بند 6 آورده‌ايد: «عدم رعايت اصل ساده‌زيستی مسئولان براساس ملاحظه فهرستی از اموال غيرمنقول مربوط به همسر و فرزندان، اعلام شده از سوي مراجع قانوني كشور». درخواست می‌كنم همان مراجع قانوني كشور فهرست اموال اين خانواده را منتشر كنند. بله به خود آقاي لاريجانی از طرف پدر و به همسر ايشان نيز از طرف پدر، هردو به قدر معمول و مانند بقيه مردم ميراثی رسيده است، آيا اين، عدم رعايت اصل ساده‌زيستی است؟ با اين وصف، اگر شما در زمان رحلت پيامبر(ص) حضور داشتيد همان كاري را می‌كرديد كه خليفه اول با حضرت فاطمه(س) كرد و فدك را از او گرفت.

   در بند 7 به عنوان دليل ديگر رد صلاحيت گفته‌ايد: «تلقی سهيم بودن در بخش‌هايی از نابسامانی و وضع نامطلوب موجود در دولت مستقر». جالب است، به اين ترتيب تكليف آقاي قاليباف به عنوان رئيس فعلي مجلس هم روشن شد، چون ايشان هم امروز دولت را كمك می‌كند، پس در بخش‌هايي از نابسامانی و وضع نامطلوب موجود سهيم است و طبق نظر آن شورا بايد رد صلاحيت شود. واقعاً اينها موجب وهن شوراي نگهبان و موجب وهن و سرشكستگی نظام جمهوري اسلامی است. آيا اگر امروز امام خمينی و آيت‌الله مطهری در مقابل شما بودند واقعاً خجالت نمی‌كشيديد؟

   در بند 3 آورده‌ايد: «مداخلۀ يكي از فرزندان در قراردادهاي خدماتی و ساختمانی مجلس شوراي اسلامی در زمان رياست شما بر مجلس شوراي اسلامی». اين هم عجيب است. اگر سندی داريد ارائه كنيد. بنده كه 12 سال در مجلس و مدتی هم نايب ریيس بودم حتی يك بار فرزندان آقاي لاريجانی را در مجلس نديدم. علاوه بر اين، اساساً دو پسر ايشان اهل اين كارها نيستند. پسر بزرگ ايشان دكترای مكانيك خود را از دانشگاه صنعتي شريف دريافت کرده است و به رغم دعوت‌هاي زيادی كه از او برای پذيرش سمت‌هاي دولتي می‌شد هيچ‌كدام را نپذيرفت و با حقوق اندك كار مستقلي برای خود تعريف كرده است، و پسر كوچك‌تر نيز بعد از دريافت مدرك كارشناسی مكانيك خود از دانشگاه صنعتی شريف، طلبه شد و اكنون در قم مشغول تحصيل علوم اسلامی است.


   در بند 2 به عنوان دليل ديگر گفته‌ايد: «حمايت از افراد رد صلاحيت شده و دفاع از عملكرد آنها و به كارگيری برخی از آنان در مناصب تحت امر خود». عجيب است، كاري كه وظيفه ریيس مجلس بوده است عيب بر او گرفته شده است. هر ریيس مجلسی وظيفه دارد كه تظلم نمايندگانی را كه بی‌جهت رد صلاحيت می‌شوند و مورد ظلم شورای نگهبان قرار می‌گيرند پي‌گيری كند و احياناً از آنها به خاطر توان‌شان در جايگاه‌های مختلف استفاده كند. معنی اين حرف شما اين است كه شورای نگهبان معصوم است و همه تصميمات او درست است. بعيد است كه خودتان چنين عقيده‌ای داشته باشيد.


   و در بند 1 دليل ديگر رد صلاحيت را چنين ذكر كرده‌ايد: «مواضع سياسی و اظهارات در موضوعات و مقاطع مختلف از جمله فتنه سال 1388». اين هم از عجايب روزگار است. اولاً اين سخن نقض حرف سخنگوی سابق آن شوراست كه مي‌گفت ما كسی را به خاطر اظهارنظر رد نمی‌كنيم. ثانياً در يك موضوع اجتماعي مگر همه بايد مانند شما نظر بدهند؟ پس آزادی بيان كه مردم از جمله به خاطر آن انقلاب كردند چه می‌شود؟ ثالثاً آقای لاريجانی كجا و كی موضعي به ضرر نظام درباره حوادث سال 88 داشته است؟ تمام تلاش ايشان بر اين بوده كه دو طرف را به هم نزديك و به سوي اعتدال دعوت كند.

   سخن پاياني اين كه راهي نيست جز اينكه رويه‌اي را كه از زمان انتخابات مجلس در سال 98 در پيش گرفتيد و در انتخابات رياست جمهوري 1400 ادامه داديد تغيير دهيد و به نظارت استصوابي با تفسير خودتان كه منجر به استبداد و حذف اكثريت قاطع مردم مي‌شود خاتمه دهيد. بهتر است با مردم صادقانه برخورد كنيد.

    مثلاً بهتر بود در دو انتخابات اخير با مردم صحبت می‌كرديد كه چون به عنوان مثال موضوع به ثمر رساندن مسئله انرژی هسته‌ای يا [...] در پيش است اين دو انتخابات را به طور موقت با اين شكل خاص برگزار می‌كنيم، و ای بسا كه مردم هم می‌پذيرفتند. در اين صورت ديگر نيازی نبود كه افراد و نهادهايی حرف‌های بی‌اساس و دروغی را براي رد صلاحيت اشخاصی مانند آقای لاريجانی كه احساس می‌شد احتمال رأي‌آوری‌شان زياد است جعل كنند و ببافند و به امضاي جناب‌عالی برسانند.

   در همين جا از جناب‌عالی به عنوان دبير شورای نگهبان درخواست می‌كنم كه مطابق قانون مجمع تشخيص مصلحت نظام و سياست‌های كلی انتخابات، دلايل رد صلاحيت اينجانب را براي مجلس يازدهم و رياست جمهوری سيزدهم به اين بنده اعلام نمايند. در مورد رياست جمهوری اگر دليل آن كمبود سابقۀ اجرايي است چرا دو نفری كه سابقۀ اجرايی كمتری از اينجانب داشتند تأييد شدند؟ قبلاً سپاس‌گزارم.

با تقديم احترام
علی مطهری»

ارسال به دوستان