۲۳ اسفند ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۱۷۲۳۵
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۳ - ۲۲-۰۹-۱۴۰۰
کد ۸۱۷۲۳۵
انتشار: ۱۴:۰۳ - ۲۲-۰۹-۱۴۰۰

عراق برای خرید برق به سمت عربستان می رود

عراق برای خرید برق به سمت عربستان می رود
به گفته وزیر نفت عراق، این کشور اکنون ۱۵ هزار مگاوات برق تولید می کند که بسیار کمتر از ۳۰ هزار مگاوات انرژی مورد نیاز برای تامین پیک مصرف در فصل تابستان است.
عراقی ها برای مقابله با کمبود برق، دنبال منابع دیگر هستند و اکنون گفته شده که این کشور در تلاش برای خرید برق از عربستان است. سال هاست که ایران تنها تامین کننده برق عراق بوده و این درحالی است که بغداد بخاطر کارشکنی واشنگتن هنوز بدهی هایش را بابت خرید برق از ایران تسویه نکرده است.
 
به گزارش ایرنا، بر اساس آنچه که «احسان عبدالجبار » وزیر نفت عراق گفته، این کشور که با بحران شدید انرژی مواجه است، در حال مذاکره با عربستان سعودی برای خرید برق است.
 
عبدالجبار دیروز در جمع خبرنگاران افزود که گفت و گو با عربستان سعودی به منظور تامین و تثبیت انرژی و پیوند شبکه برق عراق به خط انتقال خلیج فارس در جریان است.
 
وی گفت که برای اجرا و تحقق این طرح، همکاری و هماهنگی بالایی از سوی ما و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به ویژه عربستان سعودی وجود دارد و آنها با استقبال بسیار مایل به کمک به عراق هستند.
 
وبگاه خبری «دجله» با انتشار اظهارات وزیر نفت عراق به نقل از عبدالجبار نوشت که مذاکرات با عربستان اکنون به روی قیمت متمرکز است.
 
وزیر نفت عراق تصریح کرد: در این زمینه به ما قیمت داده شده و معتقدیم که می توان آن را کاهش داد.
 
وی یادآور شد که عراق ذخایر عظیم نفت و گاز دارد و دومین تولیدکننده بزرگ سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) است، اما به دلیل دهه‌ها جنگ، فساد و نابودی زیرساخت‌ها، با بحران شدید انرژی مواجه است و ناگزیر به سهمیه بندی بوده که این موجبب نارضایتی عمومی و افزایش اعتراضات شده است.
 
به گفته وزیر نفت عراق، این کشور اکنون ۱۵ هزار مگاوات برق تولید می کند که بسیار کمتر از ۳۰ هزار مگاوات انرژی مورد نیاز برای تامین پیک مصرف در فصل تابستان است.
 
انتظار می رود در آینده کشوری که سازمان ملل پیش بینی کرده جمعیت آن تا سال ۲۰۵۰ دو برابر شود، نیازش به انرژی سرسام آور افزایش یابد.
 
عراق با جمعیت ۴۰ میلیونی، حدود یک سوم از نیاز خود به گاز و برق را از جمهوری اسلامی ایران تامین می کند و اکنون تنها بابت واردات گاز ۴ میلیارد دلار به ایران بدهکار است. در حال حاضر نیز چند نیروگاه ساخت ایران در عراق فعال است که در سال های بعد از سرنگونی رژیم بعثی ساخته شده است. از جمله این نیروگاه ها یکی در شهرک صدر در حومه بغداد واقع است و دیگری در نجف احداث شده است.
 
گفته شده،‌ عراق همچنین توافقاتی را برای آغاز ساخت نیروگاه های تولید برق از طریق انرژی خورشیدی منعقد کرده است.
 
به گفته وزیر نفت عراق، قراردادهای متعددی در حال انعقاد است که عراق را تا سال ۲۰۳۵  قادر می سازد ۷۵۰۰ مگاوات و در فاز بعدی ۱۲۵۰۰ مگاوات برق تولید کند که برابر با بیش از ۲۵ درصد انرژی مورد نیاز کشور است.
ارسال به دوستان
تشکیل «شورای امنیت ملی» در سوریه به ریاست جولانی پزشکیان: نمی دانم برای گرانی ها باید یقه چه کسی را بگیرم اروپایی ها در صورت لغو تحریم‌ها هم به بخش انرژی روسیه بازنمی گردند هاشمی طبا : مدافعان اقتصاد مقاومتی برعکس عمل کردند مسیح مهاجری: بی‌حجابی در تاریخ نظام جمهوری اسلامی، پدیده‌ای است که در دولت سیزدهم رخ داده/ با اجرای قانون مجلس، بی حجابی تشدید می شود اگر هر کشوری در دنیا فردی مانند ظریف داشت، اینگونه با او برخورد می کرد؟ سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم ناگفته های یک فساد دبش مراجعه به دندانپزشکی در دوران بارداری؛ آری یا خیر؟ معماری حرفه ای این خانه بسیار زیبا؛ وقت قرار بتن و نور (+تصاویر) کلسیم‌ ساز ترین میوه طبیعت بهاری را در گیلانغرب تجربه کنید(+عکس) چند درصد پزشکان کشور زیرمیزی می‌گیرند؟ این سوسک رباتیک کاری را انجام می‌دهد که انسان قادر به انجام آن نیست(+عکس) کمیسیون اصل نود نحوه برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال را بررسی می کند/ شائبه ها و‌ تناقضاتی وجود دارد/ احتمال ارائه گزارش به قوه قضاییه