۰۶ آذر ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۰۶۷۷۵
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۱ - ۱۶-۰۷-۱۴۰۰
کد ۸۰۶۷۷۵
انتشار: ۱۰:۲۱ - ۱۶-۰۷-۱۴۰۰

ناتوانی مردم در خرید لبنیات/ سرانه مصرف کره به نیم کیلو رسید

ناتوانی مردم در خرید لبنیات/ سرانه مصرف کره به نیم کیلو رسید
حاشیه سود صنعت لبنیات در سه ماه نخست سال جاری در بورس اوراق بهادار یک درصد بوده است این در حالیست که سود قانونی مورد انتظار این صنعت حداقل 14 درصد بود.

عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی اظهار داشت: ناتوانی مردم در خرید، سرانه مصرف لبنیات را در کشور کاهش داده است از این‌رو بخشی از شیر تولیدی در کشور به کارخانه‌های تولید شیر خشک رفته و تبدیل به شیرخشک و خامه می‌شود.

محمد فربد در گفت‌وگو با ایلنا در مورد واردات محصولات لبنی، گفت: در حال حاضر چیزی تحت عنوان واردات محصولات لبنی نداریم و نیاز کشور در این زمینه در داخل تولید و تامین می‌شود.

وی با بیان اینکه حدود 10 درصد تولیدات لبنی بر پایه شیر صادر می‌شود، گفت: اگر سالیانه 8 میلیون تن شیر در کشور تولید شود حدود 800 هزار تن از آن تبدیل به محصولات متنوع صادراتی از جمله شیر، پنیر، ماست، دوغ، خامه، کفیر، کره، بستنی، شیرخشک صنعتی و پودر آب پنیر می‌شود که حدود 100 هزار تن آن پنیر است.

این فعال اقتصادی، در ادامه با اشاره به انواع پنیرهای تولیدی در کشور، گفت: بیشترین پنیر مصرفی در ایران پنیر سفید است. انواع پنیرهای تولیدی عبارتند از پنیر خامه ای، لبنه، آب نمکی، لیقوان و پنیر پیتزا.

فربد با اشاره به توقف واردات کره، گفت: اگر وارداتی صورت بگیرد آنقدر ناچیز است که می‌توان به‌راحتی از آن گذشت. هم اکنون کره، از منابع داخلی تامین می‌شود و واردات آن ضرورتی ندارد. هزینه تولید کره داخلی نزدیک به 3 هزار دلار در تن است اما واردات کره، در حدود 5 هزار و 200 دلار در گمرک ایران تمام می‌شود بنابراین واردات کره توجیه اقتصادی ندارد.

به گفته فربد، سرانه مصرف کره برای هر فرد در سال حدود نیم کیلو است.

عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی، گفت: ناتوانی مردم در خرید، سرانه مصرف لبنیات را در کشور کاهش داده است از این‌رو بخشی از شیر تولیدی در کشور به کارخانه‌های تولید شیر خشک رفته و تبدیل به شیرخشک و خامه شده که بخشی از این خامه به کره تبدیل می‌شود.

فربد با اشاره به حاشیه سود این صنعت در 3 ماه نخست سال جاری، گفت: حاشیه سود صنعت لبنیات در سه ماه نخست سال جاری در بورس اوراق بهادار یک درصد بوده است این در حالیست که سود قانونی مورد انتظار این صنعت حداقل 14 درصد بود. بنابراین امکان دستیابی به سود قانونی هم مقدور نیست.

وی درباره 2 دلیل کاهش سود در صنعت لبنی کشور، گفت: نخست، صنعت‌گران زیادی به این حرفه ورود کردند از این‌رو فعالان برای کسب سهم بازار در رقابت‌اند دلیل دوم هم به ناتوانی مردم در خرید لبنیات باز می‌گردد. این واقعیت جامعه است و من قصد ارائه گزارش غلط و سیاه نمایی را ندارم.

فربد در پایان خاطر نشان کرد: همواره این دیدگاه ارائه می‌شد که آسیب‌پذیری در صنعت غذا کم است اما هم اکنون به جایی رسیدیم که این صنعت نیز آسیب‌پذیر شده است. اگر در گذشته مردم از کفش و لباس و سفر خود می‌گذشتند الان از خوراک خود می‌گذرند. این دیدگاه من به‌عنوان یک فعال اقتصادی نیست بلکه گزارش ارائه شده از سوی مرکز آمار است. ما صنعت‌گران باید امیدوار باشیم که اقتصاد کشور سروسامان پیدا کند و توان مردم برای خرید افزایش بیابد.

ارسال به دوستان
درباره قطعنامه 1701 که مبنای مذاکرات آتش بس لبنان و رژیم اسرائیل است، چه می دانیم؟ تاسیس یک جایزه ادبی به نام برنده نوبل ادبیات نروژی درخواست اوکراین از گروه هفت برای مقابله با محور روسیه-ایران-کره شمالی ادعای رسانه اسرائیلی: آتش‌بس در لبنان؛ اعلام رسمی امشب، اجرا از فردا صبح بارزانی: تنش با ایران و ترکیه به نفع کردها نیست هشدار نارنجی هواشناسی مازندران؛ بارش برف و سیلاب در راه است علی لاریجانی: بودجه‌ای که دولت به مجلس داد، تحولی نشان نمی‌داد / سهام عدالتی که داده‌ایم، فقط اسمش این است که به مردم دادیم / من را بخاطر دفاع از برخی نمایندگان ردصلاحیت شده رد کردند زنجرک تخت‌: حشره ای که به شکل عجیبی نازک است! (عکس) فاسل وگا اکسلنس؛ خودرو لوکس فقط 156 دستگاه در جهان (عکس) بنکیو زیمنس با این موبایل بسیار باریک از شاخ های زمان خود بود! (فیلم) یکی از خوش رنگ ترین مرسدس های حاضر در خیابان های انگلیس! (عکس) پزشکیان: کلاس‌های سنتی کارآمد نیستند؛ نیازمند فضاهای آموزشی تعاملی هستیم روش ساده و استادانه ساخت دیگ‌های سنتی (فیلم) هشدار نارنجی هواشناسی برای تهران؛ کاهش شدید دما و بارش برف پیش‌بینی می‌شود ال‌جی کی جی ۹۲۰: طراحی انقلابی یک گوشی در سال 2006 (عکس)