۰۳ آذر ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۰۲۳۵۴
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۸ - ۱۹-۰۶-۱۴۰۰
کد ۸۰۲۳۵۴
انتشار: ۱۸:۳۸ - ۱۹-۰۶-۱۴۰۰

فرمانده نیروی دریایی ارتش: به ایستگاه  کنترلی رژیم صهیونیستی یک کلمه گفتیم که دیپلماتیک نبود اما لایق آنها بود 

فرمانده نیروی دریایی ارتش: به ایستگاه  کنترلی رژیم صهیونیستی یک کلمه گفتیم که دیپلماتیک نبود اما لایق آنها بود 
ایستگاه  کنترلی رژیم صهیونیستی  اصرار داشت پیامی به ما  بدهد که یک کلمه  به آن ها گفتم که دیپلماتیک نبود اما لایق آن ها بود 
روزنامه خراسان . هادی محمدی -  این آب و خاک، روزهای افتخار آمیز کم نداشته است این بار شیرمردان سفید پوش ایرانی با شجاعتی وصف ناپذیر و اعتماد به نفسی بالا به قله ای حمله کردند که تا چند سال قبل نه تنها خودمان از فتح آن بیمناک بودیم که خارجی ها هم چنین کاری را برای ایرانیان نوعی خودکشی می دانستند اما امروز شاهد هستیم که جوانان برومند نیروی دریایی ارتش در کنار پیش کسوتان جهاد در دریا از فتح اقیانوس اطلس آمده اند تا بار دیگر جمله « ما می‌توانیم » معنی پیدا کند .آن‌ها ۴۵ هزار کیلومتر در ۳ اقیانوس ، ۳ کانال مهم و۸ تنگه دریایی دریانوردی کردندو از نوار ساحلی ۵۵ کشور در ۳ قاره جهان گذشتند. برای بررسی جزئیات بیشتر این موفقیت  بزرگ که  رهبر انقلاب از آن به عنوان اقدامی راهبردی و غرورآفرین یاد فرمودند پای صحبت با امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده جدید نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نشستیم . در اولین گفت وگوی اختصاصی فرمانده جدید با مطبوعات ، امیر ایرانی این اقدام مهم را نقطه عطفی در تاریخ نیروی دریایی ایران از قبل و بعد از انقلاب می داند و معتقد است چنین کاری به ما جسارت برای فتح دریاهای دورتر را نیز می دهد . از سختی های دریانوردی طولانی در وحشی ترین آب های جهان گفت و از این که همه نوع آمادگی برای هر نوع حماقت دشمن در مسیر حرکت وجود داشت . مشروح این گفت وگو را در ادامه بخوانید .
 
*به نظر می رسد اولین خبر مهم دوره ماموریت شما بازگشت ناوگروه مکران از ماموریت تاریخی حضور در اقیانوس اطلس باشد . به نظر شما که خودتان سابقه حضور در ناوگروه های نداجا را داشته اید  اعزام به اقیانوس اطلس چه اهمیتی دارد و چه دستاوردهای مهمی را می توانید برای آن ذکر کنید؟
  اقیانوس اطلس یک اقیانوس وحشی به شمار می رود و شرایط نامساعدی دارد و نسبت به اقیانوس هند تلاطم بسیار بیشتری دارد. با این شرایط قطعا شناورهایی نیاز است که هم توان پایداری داشته باشند و هم بتوانند مسیرشان را به سلامت طی کنند. این یک ویژگی بسیار مهمی هست که شما بتوانید شناوری را در اختیار بگیرید که به راحتی و بدون محدودیت مسیری را در دریا و اقیانوس طی کند . ما از سال 86 که رهبری امر کردند از دریای عمان به سمت اقیانوس گسترش پیدا کنیم تا امروز تعداد زیادی ناوگروه اعزام کرده ایم اما ویژگی این ناوگروه این بود که دریای توفانی و اقیانوس خشن را تجربه کرد و نکته بسیار مهمش این است که ناو رزمی جمهوری اسلامی ایران سهند که در این ناوگروه حضور دارد تمام ایرانی و توسط وزارت دفاع و متخصصان نیروی دریایی ارتش ساخته و تجهیز شده است و به عنوان یک یگان رزمی تسلیحاتی دارد که همه آن ها بومی و ایرانی هستند. همچنین ناوشکن سهند یادآور ناوشکن قبلی سهند است که در رویارویی با آمریکای جنایتکار در دفاع مقدس غرق شد. احیا و زنده ماندن این یگان و حضورش در اقیانوس اطلس که به زعم آقایان آمریکایی و غربی محیطی بود که می گفتند اگر نیروی دریایی ایران بیاید در اصل خودکشی خواهد کرد خیلی پیام های گسترده ای برای طیف های مختلفی در جهان دارد .
 
* آیا می توان حضور ایران در اقیانوس اطلس را یک نقطه عطف در تاریخ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران دانست ؟
 قطعا این گونه است . یک ویژگی حضور ما این بوده که ناوگروه از «دماغه امید نیک» عبور کرده و اقیانوس اطلس را دور زده است یعنی هم اقیانوس هند و هم اقیانوس اطلس را تجربه کرده و تقریبا از همه آبراه های مهم دنیا یعنی تنگه هرمز ، دماغه امید نیک ، تنگه جبل الطارق، دریای سرخ، کانال سوئز، تنگه باب المندب ، کانال مانش ، خلیج فنلاند و ... در رفت و برگشت عبور کرده که این خودش دستاورد بسیار بزرگی به شمار می رود. ویژگی دیگر این عملیات این بوده که این شناورها در هیچ کشوری پهلو نگرفتند و هیچ نیازمندی هم نداشتند یعنی به گونه ای برنامه ریزی شد که تمام نیازمندی ها در ناوگروه موجود باشد چون یگانی که ناوشکن را همراهی می کرد ناوبندر مکران بود که توان پشتیبانی بالایی در زمان طولانی دارد حتی نانوایی هم داشت و نان داغ برای پرسنل پخت می کرد. این دستاورد خیلی بزرگی در حوزه دریانوردی به حساب می آید. نکته مهم دیگر در دریا موضوع اهتزاز پرچم کشور است که در واقع ماموریت همه نیروهای دریایی دنیاست و نشان از اقتدار آن کشور دارد که می تواند هزاران مایل را حتی در شرایط سخت و توفانی طی کند.
 
* به نظرتان این تجربه مهم که بومی هم بود در حوزه شناوری و تجهیزات چه آورده ای برای ما در بخش نظامی و غیرنظامی خواهد داشت ؟
یک تولید کننده یا یک صنعتگر وقتی یک وسیله ای را تولید می کند وقتی می بیند نتیجه اش چقدر مفید و موثر بوده به ادامه کار علاقه مند می شود . عزیزان صنعتگر و دانشمند ما که طراحی و ساخت و تجهیز این شناورها را بر عهده داشتند چنین حسی دارند . ضمن این که با توجه به نظامی بودن شناورها از سطح بالای فناوری هم برخوردار بودند که برخی از آن فناوری ها در واحدهای تجاری وجود ندارد این شناور هم در زیر سطح هم سطح و هم هوا می تواند اقدام تاکتیکی داشته باشد و می تواند بالگرد حمل کند و یک فروند بالگرد هم در معیت ناوگروه مسیر را طی کرده تمام این ها ثبت و ضبط و تمام این تجارب مکتوب می شود و مورد بهره برداری قرار می گیرد . وقتی شما از پس طبیعت برآمدی از پس دشمن برآمدن کار سختی نیست مهم تر از آن شما در خلوتگاهی حضور یافتید که غیر قابل تصور بوده و دشمنان شما هیچ گاه این تصور را نداشتند که شما در اقیانوس اطلس حضور پیدا کنید بدون این که به کسی وابسته باشید یا نیازی به جایی داشته باشید و اجازه ای بگیرید. 
 
* این ماموریت چه تاثیری در وضعیت امنیتی منطقه و ارتقای جایگاه ایران در حوزه دریایی دارد ؟
با توجه به این که از سال 1358 در تحریم به سر می بریم  اولین پیام سیاسی این است که ایرانی ها مردمی هستند که از محدودیت نمی‌ترسند  و تهدید را به فرصت طلایی بدل می کنند تا به چیزی که باید برسند.  پیام این کار برای دیگران این است که اگر خودباوری داشته باشیم می توانیم اقتدار داشته باشیم . الان در پیمان نظامی ناتو کشورهای متعددی جمع شده اند و نیروی دریایی قوی ایجاد کردند وقتی شما با ناوگروه مکران از وسط این ها عبور می کنید و این پرچم مقدس را به اهتزاز درمی آورید پیام اقتدار مردم ایران را منتقل می کند . کل مردم ایران این مسیر را طی کردند و ما فقط پرچمدار بودیم . مثل المپیک که یکی با پرچم در جلو حرکت می کند و همه پشت سر او می روند همه مردم ایران هم این مسیر را طی کردند یعنی جمهوری اسلامی ایران 23500مایل دریایی را طی کرده و به سلامت برگشته است بدون وابستگی و بدون نیاز و احتیاج به هیچ کشوری در هیچ سطحی و این یعنی توانمندی و اقتدار.
 
* یکی از مسائل این اعزام موضوع هزینه های مالی آن است . این کار با این میزان هزینه چه توجیه اقتصادی دارد ؟
امنیت واقعا قیمتی ندارد و نمی توانید برای آن قیمت تعیین کنید. این که شما امنیت را در حیاط منزل برقرار کنید یا از سر کوچه یا از بیرون شهر ، متفاوت است و سطح خودش را دارد . یک روزی دشمن وقتی با ناو هواپیمابر وارد دریای عمان و خلیج فارس می شد همه یک حس نگرانی داشتند اما این حس برداشته شده و ما رفتیم و این ترس را درون او ایجاد کردیم و شما دیدید چقدر به هم ریختند و معادلاتشان به هم خورد . ما کشوری هستیم که بیش از 90درصد اقتصاد کشورمان از دریا انجام می شود و این خودباوری و اطمینان را ما به دریانوردان خود داده ایم که در هر جای دنیا که باشند و لازم باشد ما می رویم و از آن ها پشتیبانی می کنیم . وقتی این اطمینان باشد حوزه اقتصاد هم با خیال راحت در دریا حرکت می کند . شاهرگ اصلی ما اقیانوس است و سواحل مکران دروازه اقتصادی ایران به سمت دریاست از این جهت چنین هزینه هایی از نظر ما بسیار پایین است .اولین اولویت ما تقویت بازدارندگی است. یادتان هست که در تنگه جبل الطارق انگلیسی ها نفتکش ما را توقیف کردند . امروز اگر این اتفاق بیفتد ما خودمان را به سرعت می رسانیم و شناورهای ما دیگر نگرانی ندارند، طرف مقابل هم می داند و این بازدارندگی آرامش خاطر ایجاد کرده است .
 
* نیروی دریایی ارتش در زمان امیر سیاری وارد آب‌های آزاد شد ، امیر خانزادی این راه را ادامه داد و دروازه اقیانوس اطلس را برای جمهوری اسلامی باز کرد ، برنامه شما برای تحول در این مسیر چیست ؟
برای ما مسیری توسط فرمانده معظم کل قوا تبیین شده و با آمدن و رفتن فرماندهان تغییری در این مسیر صورت نمی گیرد و کار ما صرفا ارتقای این مسیر است . قطع به یقین در برنامه های من هم هست اما الان نمی توانم بگویم ولی ان شاءا... شاهد خواهید بود پرچم مقدس ایران در جای جای اقیانوس های جهان بدرخشد .
 
* شما در ماموریت عبور از کانال سوئز در سال 91 حضور داشتید . نقش شما چه بود و چه خاطرات و تجربیاتی در این خصوص دارید ؟
من فرمانده ناوگروه بودم با حضور ناوشکن نقدی و ناو پشتیبانی خارک . می دانید که کانال سوئز نزدیک رژیم صهیونیستی  قرار دارد و در زمان عبور ما از منطقه سوئز برای این ها نگرانی ایجاد شده بود ، صهیونیست ها سعی داشتند به طریقی با ما ارتباط رادیویی برقرار کنند . این مهم است که سلامی کنند و علیکی از ما بشنوند و تبلیغات کنند که شناور ایرانی به ما جواب داد . در عرصه دریا همین که همدیگر را صدا می زنیم و جواب می دهیم این معنی دارد و یک نوع شناسایی به حساب می آید . آن جا ایستگاه های کنترلی رژیم صهیونیستی سعی در این ارتباط داشتند و چند بار گفتند جواب بده که من فقط یک بار از واژه ای استفاده کردم که دیپلماتیک نبود اما لایق آن ها بود و گفتم «shut up» (به معنی خفه شو یا ساکت شو)،  البته همین یک کلمه هم برای آن ها زیاد بود. ضمن این که ما آمادگی پاسخ قاطع داشتیم یعنی اگر هر حرکتی انجام می دادند پاسخ جدی می دادیم و آن ها هم خودشان به خوبی از توان ما اطلاع داشتند . یک خاطره خوش من هم این بود که وقتی از آن سفر برگشتیم محضر رهبر انقلاب رسیدیم و ایشان وقتی من را مورد لطف قرار دادند اولین سوالی که کردند این بود که آقای ایرانی آن دریای توفانی را چطور تحمل کردید؟ چون ما عین این 8 روزی که مسیر را می رفتیم توفان خیلی شدید بود و حتی نمی‌توانستیم نماز جماعت بخوانیم . شرایط بسیار سختی بود و تحمل همین توفان توسط ما برای رژیم صهیونیستی ترسناک بود که می دیدند ما با این توان دریانوردی می کنیم .
 
 * برنامه های رونمایی شما در کوتاه مدت و 7آذر و همچنین بلند مدت چیست ؟ 
ناوشکن دماوند را در دست داریم و تلاشمان این است که تا آذر امسال الحاق شود . ناو کنارک در حال ساخت است و یک چیز جدیدی است که کاملا با گذشته تفاوت دارد. طراحی و ساخت آن در کارخانجات نیروی دریایی صورت گرفته و ان شاءا... شاید بتوانیم در هفت آذر رونمایی اولیه را داشته باشیم. ناوشکن طلاییه هم امیدواریم تا پایان سال الحاق شود. ناوشکن دنا کاملا آماده است و در حال پشت سرگذاشتن تست های نهایی خودش است و طبق استانداردهای وزارت دفاع در حال بررسی عملکرد است و در نهایت یک ماه دیگر در اولین رزمایش تخصصی ما شرکت می کند و می‌تواند به ماموریت هم برود . 
ارسال به دوستان
سرپرست بنیاد سینمایی فارابی منصوب شد صرفه جویی در وزارت ورزش؛ رئیس جمهور چراغ‌ها را خاموش کرد شکسته شدن تابو؛ فیلمبرداری یک مسابقه فوتبال توسط یک زن (+عکس) پژوهشگران: مریخ احتمالاً در گذشته سکونت‌پذیر بوده سریال کشف بسته‌های مشکوک در لندن تقابل پرسپولیس با الریان؛ گدس، کابوس سرخپوشان؟ کامران قاسم‌پور، مدعی جدید وزن ۸۶ کیلوگرم تیم ملی کشتی آزاد لیست خوراکی های ممنوعه برای افراد درگیر با فیبروکیستیک سینه رونالدو در آستانه محرومیت؛ خطای شدید او سوژه داغ رسانه‌ها شد (+فیلم) آنچلوتی: امباپه آماده درخشش است؛ مشکل ذهنی ندارد موشک ریبولت؛ رقیبی ارزان قیمت برای جاولین آمریکایی و اسپایک اسرائیلی/ شلیک کن و فراموش کن! (+فیلم و عکس) بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی برقرار شد جذب بازیکن جدید استقلال به بعد از بازی‌های آسیایی موکول شد حمله هوایی مجدد اسرائیل به ضاحیه بیروت/ تکذیب شهادت عضو ارشد حزب الله بهزیستی: سالانه ۶۷ هزار تصادف جاده‌ای به معلولیت منجر می‌شود
نظرسنجی
موافق مذاکره ایران با دولت ترامپ با هدف تنش زدایی از روابط تهران - واشنگتن هستید؟