۰۹ آذر ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۸۳۲۹۴
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۷ - ۱۹-۰۲-۱۴۰۰
کد ۷۸۳۲۹۴
انتشار: ۱۳:۲۷ - ۱۹-۰۲-۱۴۰۰

چه کسانی نباید واکسن کووید-۱۹ تزریق کنند؟

تقریبا تمامی واکسن‌های تولیدشده (اسپوتنیک، فایزر، مدرنا، استرازانکا، جانسون جانسون، سینوفارم، سینووارک، هواکسین) کارایی صد درصدی در جلوگیری از مرگ ناشی از کووید-۱۹ دارند و دارای اثربخشی بسیار بالایی در برابر کووید شدید، اثربخشی متوسط در برابر کووید علامتی و اثربخشی ضعیف در بیماران بدون علامت کووید هستند.

رییس پژوهشکده علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: فقط افرادی که آنافیلکسی (یک واکنش آلرژیک جدی و تهدیدکننده حیات) شدید نسبت به واکسن‌های قبلی داشتند می‌توانند از تزریق واکسن اجتناب کنند.

به گزارش ایسنا، و به نقل از خبرگزاری صداوسیما، دکتر محمد عبداللهی، متخصص سم‌شناسی و داروشناسی، در میزگرد تصویری همه‌گیری جهانی کرونا و سیستم عصبی به تبیین ملاحظات دارویی و اصول مهم واکسیناسیون کرونا پرداخت و گفت: جهان در حال تجربه و نهایی‌کردن اطلاعات در مورد داروهای مؤثر بر کرونا است.

او بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت خاطرنشان کرد: تقریبا تمامی واکسن‌های تولیدشده (اسپوتنیک، فایزر، مدرنا، استرازانکا، جانسون جانسون، سینوفارم، سینووارک، هواکسین) کارایی صد درصدی در جلوگیری از مرگ ناشی از کووید-۱۹ دارند و دارای اثربخشی بسیار بالایی در برابر کووید شدید، اثربخشی متوسط در برابر کووید علامتی و اثربخشی ضعیف در بیماران بدون علامت کووید هستند.

چه کسانی نباید واکسن کووید-۱۹ تزریق کنند؟

 

این استاد دانشگاه با اشاره به تولید واکسن‌های استنشاقی توسط برخی کشورها یادآور شد که ممکن است این نوع واکسن سریع‌تر بتواند زنجیره انتقال را قطع کند و با توجه به تجمع ویروس در ناحیه گلو و بینی می‌تواند اثربخشی سریع‌تر و بهتری داشته باشند.

دکتر عبداللهی با اشاره به توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت گفت: تزریق واکسن در افرادی که قبلا به کرونا مبتلا شدند، پس از ۶ هفته، بیماران ۴ هفته پس از پلاسما درمانی، مبتلایان به فرم شدید کووید-۱۹ چهار تا ۱۰ هفته پس از بهبودی، دیابتی‌ها پس از مصرف غذا انجام شود.

به گفته او دُز داروهای کورتیکواستروئید باید قبل از تزریق واکسن کاهش یابد تا اثربخشی واکسن کم نشود اما مصرف استروییدهای استنشاقی تداخلی با واکسن ندارد و مبتلایان به آلرژی بینی و حساسیت‌های پوستی و آسم با خیال راحت می‌توانند واکسینه شوند. همچنین نیازی به قطع مصرف آسپرین و داروهای ضد انعقادی نیست.

این استاد سم‌شناسی و داروسازی تاکید کرد که مصرف داروهای سرکوب‌کننده ایمنی باید دو هفته قبل یا بعد از واکسن قطع شود و بیماران لنفومی و آرتریت روماتویید نیز چهار هفته پس از قطع دارو واکسینه شوند. همچنین افراد دو هفته قبل از جراحی واکسن دریافت کنند. مبتلایان به سرطان خون یا پیوند مغز استخوان برای واکسن سه ماه صبر کنند و افرادی که سلول‌درمانی شدند نیز تا زمانی که نوترفیل‌های آنان به حد طبیعی نرسیده است صبر کنند.

به گفته او مبتلایان به بیماری‌های خودایمنی، سالمندان، مبتلایان به زوال عقل و هرگونه اختلالات مغز و اعصاب باید سریع‌تر واکسن دریافت کنند.

این استاد دانشگاه یادآور شد که بیماران مزمن کلیوی، نارسایی کبدی و قلبی نیز می‌توانند واکسیناسیون شوند اما ممکن است که پاسخ ایمنی آنها ضعیف‌تر باشد و باید مانیتور شوند.»

ارسال به دوستان
۷ نوشیدنی گرم برای حفظ سلامت ریه‌ها نگاهی به تاریخچه شرکت بوگاتی و تغییر مالکیت آن در گذر زمان(+عکس) نمایندگی ایران در سازمان ملل: ادعاهای ضد ایرانی درباره سلاح‌های شیمیایی رد شد مراسم تشییع پیکر سردار شهید کیومرث پورهاشمی در تهران برگزار می‌شود آشنا شوید با سیب یخی؛ جواهر خنک طبیعت! (فیلم و عکس) استوری سروش صحت در واکنش به خبر توقیف برنامه‌اش توسط جام‌جم‌نشینان (عکس) اتحادیه اروپا بر لزوم اجرای احکام دیوان لاهه علیه مقامات اسرائیلی تأکید کرد اگر این بازی را به خاطر داری، در دهه چهارم عمرت قرار داری! (فیلم) چالش‌های اسرائیل و آمریکا در مدیریت غزه پس از جنگ مراحل ساخت گوشواره‌های پلیمری (فیلم) تمرینات پرسپولیس در دوحه ادامه دارد؛ ارونوف به تمرینات گروهی بازگشت سرنوشت شوکه‌کننده شیر جنگل: مجازات غیرمنتظره (فیلم) هشدار عراقچی : بازگشت تحریم سازمان ملل یعنی حرکت ایران به سمت تسلیحات اتمی حملات تروریستی به مناطق شیعه‌نشین نبل و الزهرا در حلب فانتوم اف-4 ترکیه 50 ساله شد! (عکس)