۰۸ آذر ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۶۲۴۰۱
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۹ - ۰۶-۱۰-۱۳۹۹
کد ۷۶۲۴۰۱
انتشار: ۱۶:۰۹ - ۰۶-۱۰-۱۳۹۹

ابداع دستگاه جدیدی برای نخستین کاوش در مویرگ‌های مغز

دستگاهیک دستگاه جدید می‌تواند به پزشکان کمک کند تا برای نخستین بار در تاریخ جهان مویرگ‌ها را کاوش کنند و به قسمت‌هایی از مغز که تاکنون قابل دسترسی نبوده، دست یابند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، محققان موسسه فدرال پلی تکنیک لوزان(EDFL) فناوری جدید کاوش عروقی را توسعه داده‌اند که می‌تواند کاوش در قسمت‌هایی از بدن که تاکنون هرگز قابل دسترسی نبوده‌اند، ممکن کند.

"لوسیو پانکالدی" دانشجوی دکترا و "سلمان ساکار" استادیار موسسه لوزان این دستگاه جدید را ابداع کرده‌اند که با استفاده از انرژی هیدروکینتیک، ابزارهای پزشکی را به مکان‌های بسیار ظریف در بدن انسان می‌رساند.

قسمت‌های زیادی از مغز و قسمت‌هایی از رگ‌ها و عروق به دلیل بزرگی وسایل پزشکی تاکنون کاملاً دور از دسترس پزشکان بوده است، اما این فناوری جدید از جریان خون برای رسیدن به مویرگ‌ها استفاده می‌کند.

در حال حاضر پزشکان با استفاده از سیم‌ها و از طریق کاتتر به عروق بیماران دسترسی پیدا می‌کنند. با این حال، این کاتترها نمی‌توانند دسترسی به مناطق ظریف در بدن انسان را فراهم کنند.

این دستگاه، نوک مغناطیسی و بدنه‌ای بسیار انعطاف پذیر دارد. این انعطاف پذیری که توسط زنجیره‌های پلیمری ایجاد شده است، باعث می‌شود نوک مغناطیسی آن به راحتی از رگ‌ها و مویرگ‌ها عبور کند.

محققان در مقاله خود اشاره کردند: فناوری ما توانایی بهبود روش‌های پیشرفته را دارد، زیرا قابلیت دستیابی را افزایش می‌دهد، خطر آسیب را کاهش می‌دهد، سرعت مداخلات با کمک ربات را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد و امکان استفاده همزمان از چندین سیم را از طریق یک استاندارد فراهم می‌کند.

بزرگترین مزیت این فناوری دسترسی پزشکان به مناطق جدید در بدن انسان است. متخصصان پزشکی با استفاده از ربات‌های جراحی و فناوری تصویربرداری پزشکی از نظر تئوری می‌توانند سیستم‌های عروقی بیماران را ترسیم کرده و یا در اعماق بدن بیماران اقدامات پزشکی بسیار دقیقی انجام دهند.

تاکنون این دستگاه در سیستم ریزعروق مصنوعی در دانشکده مهندسی "EPFL" آزمایش شده است. با اثبات موفقیت‌آمیز مفهوم این دستگاه، گام بعدی، آزمایش روی حیوانات همراه با تصویربرداری پزشکی برای بررسی بیشتر این دستگاه است.

این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

برچسب ها: مغز
ارسال به دوستان
پزشکیان: تصمیم‌گیری در زمینه بنزین نیازمند توجه به زوایای مختلفی است که باید به آن فکر کنیم هشدار پلیس فتا خوزستان در آستانه جمعه سیاه سیدحسین حسینی، تنها نقطه روشن استقلال در آسیا استقلال، یکی از برترین تیم‌های کلین شیت‌زن لیگ قهرمانان آسیا پرسپولیس در میان ۱۰ تیم برتر شوت‌زن آسیا محققان: نحوه خوابیدن می‌تواند خطر بیماری قلبی عروقی را تا ۲۶ درصد افزایش دهد کشف یک میلیون لیتر سوخت قاچاق در دریا‌ غرور کاذب؛ عامل افت تراکتور در لیگ قهرمانان محرومیت سنگین برای ستاره کشتی هند؛ پایان راه باجرانگ پونیا؟ درخواست عراقچی از سنگاپور درخصوص حکم اعدام یک شهروند ایرانی روسیه: تغییر تابعیت ورزشکاران خیانت به پرچم است دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: سیاست‌ های نوشته‌شده در مورد حجاب، به دلیل ضعف ساختاری نتوانسته‌اند اثربخش باشند پرسه سگ‌ها در تمرینات استقلال خوزستان؛ دردسرهای تیم هفتم جدول (+عکس) کشف کارگاه بزرگ ساخت مواد مخدر در اقلیم کردستان عراق حمله هوایی آمریکا و نگلیس به الحدیده یمن