۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
به روز شده در: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۷
کد خبر ۷۳۹۹۷۳
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۲ - ۰۸-۰۵-۱۳۹۹
کد ۷۳۹۹۷۳
انتشار: ۱۴:۳۲ - ۰۸-۰۵-۱۳۹۹

خشم ژاپن از نصب یک مجسمه بحث‌برانگیز در کره جنوبی (+عکس)

دولت کره جنوبی درباره این مجسمه اظهارنظر نکرده اما سخنگوی دولت ژاپن نسبت به نصب این مجسمه به شدت اعتراض کرده است.

نصب یک مجسمه بحث‌برانگیز در کره جنوبی که گفته می‌شود صحنه زانو زدن و عذرخواهی نخست وزیر ژاپن نسبت به یک زن برده جنسی کره‌ای را نشان می‌دهد، در رسانه‌ها و فضای سیاسی و دیپلماتیک بین کره جنوبی و ژاپن جنجالی شده است.

به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، این مجسمه که "کفاره ابدی" نام دارد،  در یک باغ گیاه شناسی در شهر "پیونگ چانگ" کره جنوبی نصب شده و نشان می‌دهد که یک مرد به یک زن کره‌ای تعطیم می‌کند.

 رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی  کره جنوبی در تفسیر این مجسمه نوشته‌اند، منظور از مجسمه مرد "آبه شینزو" نخست وزیر ژاپن و مجسمه زن نمادی از "زنان آرامبخش" است که در طول دوره جنگ دوم جهانی به استعمار جنسی ارتش ژاپن در آمده‌اند.

مجسمه بحث برانگیز در باغ گیاه شناسی در شهر "پیونگ چانگ" در کره جنوبی/ عکس ها : رویترز

خشم ژاپن از نصب یک مجسمه بحث‌برانگیز در کره جنوبی (+عکس)

این در حالی است که مدیر باغ گیاه شناسی در شهر "پیونگ چانگ" دیروز (سه شنبه) در مصاحبه ای با تلویزیون دولتی ژاپن هرگونه شائبه انتساب مجسمه مرد تعطیم کننده به "آبه شینزو" نخست وزیر ژاپن را رد کرده و گفته است: این اثر با این امید نصب شده که از زنانی که این مجسمه سمبل آنان است، عذرخواهی شود و مجسمه مرد لزوما نمادی از "آبه شینزو" نیست.

جنجال بر سر نصب این مجسمه باعث شده که مراسم رسمی پرده‌برداری از آن که قرار بود این هفته باشد، لغو شود.

در دوره جنگ دوم جهانی به روایتی دستکم 20 هزار نفر از زنان جوان کره‌ای از سوی ارتش ژاپن به بردگی جنسی گرفته شدند. این زنان که ارتش ژاپن به آنها "زنان آرامبخش" لقب داده بود به زور نیروهای ارتش ژاپن از خانه و کاشانه خود کوچ داده شده و در مناطق جنگی به خدمت کامجویی جنسی نیروهای نظامی ژاپن در می‌آمدند.

خشم ژاپن از نصب یک مجسمه بحث‌برانگیز در کره جنوبی (+عکس)

این موضوع یکی از چالش‌های اصلی و جدی در روابط بین کره و ژاپن از زمان پایان جنگ دوم جهانی است.

کره جنوبی خواهان پذیرش دولت ژاپن و عذرخواهی رسمی توکیو بابت این رویداد تاریخی و پرداخت غرامت به قربانیان و بازماندگان آن است؛ در حالی که دولت ژاپن زیر بار قبول مسئولیت این واقعه تاریخی نمی‌رود و از سئول بابت این رویداد تاریخی عذرخواهی نمی‌کند.

در تازه‌ترین فراز از این گره دیپلماتیک در روابط توکیو و سئول، نصب یک مجسمه جدید که نمادی از یادآوری این رویداد تاریخی است؛ بار دیگر این موضوع را مایه تنش دیپلماتیک بین دو کشور کرده است.

با وجودی که دولت کره جنوبی نسبت به این موضوع سکوت کرده و اظهار نظری نکرده اما "سوگا یوشی هیده" سخنگوی دولت ژاپن نسبت به نصب این مجسمه در کره جنوبی اعتراض کرده و گفته است؛ اگر گزارش‌های دریافتی درست باشد، این اقدام نقض غیرقابل قبول پروتکل‌های بین‌المللی است و تاثیر سوئی بر روابط دوجانبه ژاپن و کره جنوبی خواهد داشت.

این مقام ژاپنی تصریح کرده دولت توکیو از سئول انتظار دارد به توافقنامه سال 2015 بین دو کشور که طی آن  مناقشات دو طرف بر سر "زنان آرامش‌بخش" بطور نهایی و غیر قابل برگشت حل و فصل شد، احترام بگذارد.

خشم ژاپن از نصب یک مجسمه بحث‌برانگیز در کره جنوبی (+عکس)

 

بیشتر بخوانید:

*واکنش ها به اظهارات جنجالی شهردار ژاپنی در دفاع از بردگی جنسی زنان در ارتش

*
باز کردن یک زخم کهنه؛ کشف سند مهمی از بردگی جنسی در کره جنوبی (+فیلم)

*‍‍‍زنان کره شمالی، بردگان جنسی چین

 

ارسال به دوستان
بلیط هواپیما فلای تودی
وزیر گردشگری به ترکیه رفت هشدار روسیه به اتباع خود برای سفر به پاکستان چین سنگ های جمع‌آوری شده از ماه را با آمریکا به اشتراک می‌گذارد دیدار ویتکاف با پوتین در کرملین بیانه رسمی: چهارمین فستیوال کوچه فقط در ۳ مکان برگزار می‌شود جولانی چراغ اول روابط با اسرائیل را روشن کرد محسنی اژه ای: آمادگی داریم در همه زمینه‌ها به چین کمک کنیم هشدار امام جمعه تبریز درباره رفتن دختران به سوی غرایز حیوانی شمخانی: مذاکرات مسقط فرصتی برای موفقیت مشترک است    5 فرمان پزشکیان با افزایش اعتماد به نفس و احیای پایگاه اجتماعی امام جمعه قم خواستار تعقیب قضایی اهانت به مقدسات برادران اهل سنت شد امام جمعه کرج: هر دست سلطه ای که ایران را تحقیر و بخواهد بر ملت دست درازی کند قطع می کنیم ترامپ: آماده دیدار با رهبر ایران یا پزشکیان هستم تحلیلی بر سخنان راهبردی رهبر انقلاب درباره صلح امام حسن (ع) : نگذاریم آتش «دهن لق های خودی»، «مدعیان انقلابیگری» و «نفوذی ها» بر خرمن مذاکرات ایران و آمریکا بیفتد ساده لوحی تصور فروپاشی آمریکا / سرمایه داری آمریکایی با وجود بدهی چگونه قدرت می گیرد؟ / چرا اکثریت فقیر و اقلیت ثروتمند است؟