۲۹ آبان ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۳۴۰۶۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۶ - ۳۱-۰۳-۱۳۹۹
کد ۷۳۴۰۶۵
انتشار: ۱۲:۲۶ - ۳۱-۰۳-۱۳۹۹

سال تحصیلی ۱۵ شهریور آغاز می‌شود

اگر زیرساخت‌های ارتباطات وجود نداشت و فضای مجازی سامان‌دهی نشده بود و پهنای باند اینترنت نداشتیم و تلفن همراه هوشمند در اختیار مردم نبود، روند مبارزه با کرونا خیلی سخت می‌شد

عصروحانی: سال تحصیلی ۱۵ شهریور آغاز می‌شودرایران- رییس جمهوری از آغاز سال تحصیلی مدارس و دانشگاه‌ها در روز ۱۵ شهریورماه خبر داد و گفت: ممکن است نیاز باشد مدارس از اول یا هفتم شهریور باز باشند و دست آموزش و پرورش در این زمینه باز است اما ما مبنا را روز پانزدهم شهریورماه می‌گذاریم.

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام والمسملین «حسن روحانی» صبح شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: بیش از چهار ماه است که مردم با ویروس خطرناک کرونا درگیر هستند. ۱۲۳ روز از شروع شیوع ویروس کرونا گذشته است که براساس اعلام وزارت بهداشت، آخرین روز بهمن بود و در این ۱۲۳ روز مردم ایران، کادر بهداشت و درمان و همه مسئولان و مردم مقابله خوب و جامعی در برابر این ویروس داشتند.

رییس جمهوری با بیان اینکه اکنون زمان پایان مقابله و مواجهه با کرونا نیست، اظهار داشت: نه دنیا و نه نظام بهداشت و درمان زمان خاصی را برای پایان بیماری اعلام نکردند. واکسن و درمان قطعی نیست، رفتار این ویروس کمی در حال تغییر است و تغییر کامل و ثابتی هم ندارد. آنگونه هم که اعلام کرده‌اند، خود به خود هم از بین نخواهد رفت لذا ما خودمان را برای یک مقابله بلندمدت آماده کنیم.

روحانی با بیان اینکه متاسفانه کمک بزرگ به این ویروس ممکن است خودمان باشیم، تصریح کرد: ویروس کرونا خود به خود منتقل نمی‌شود بلکه توسط خودمان منتقل می‌شود یعنی یک نفر بیمار می‌شود، مراعات نمی‌کند، خود را قرنطینه نمی‌کند، با افراد مراوده می‌کند و همه را بیمار می‌کند. پس خودمان در توسعه و انتقال این بیماری نقش داریم بنابراین باید به این ویروس کمک نکنیم بلکه به مردم کمک کنیم به ویژه افراد مسن و کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند.

وی با بیان اینکه آنچه وزارت بهداشت به آن تاکید دارد مساله فاصله‌گذاری اجتماعی است که باید رعایت شود، خاطرنشان کرد: در تجمعات حضور نیابیم، بهداشت فردی را رعایت کرده و از ماسک استفاده کنیم. ماسک می‌تواند در عدم تسری این بیماری موثر باشد و این زنجیره قطع شود.

استفاده از ماسک در برخی مکانها الزامی می‌شود

به گفته رییس‌جمهوری، یکی از تصمیمات امروز ستاد ملی مقابله با کرونا آن است که در یکی، دو هفته آینده طرح الزام استفاده از ماسک در جاهای ضروری تصویب و ابلاغ شود.

رییس جمهوری در ادامه با اشاره به تجربه پنج ماهه مبارزه با کرونا گفت: فعالیت‌های اقتصادی، آموزشی، فرهنگی و معنوی با توجه به همه دستورالعمل‌هایی که وزارت بهداشت و درمان می‌تواند آزاد باشد. نمی‌گوییم که کارها تعطیل شود چونکه شدنی و امکان پذیر نیست و مردم هم نمی‌پذیرند. دنیا هم برخی‌ بازگشایی کردند و وسط آن باز محدودیت می‌گذارند و دوباره بازگشایی می‌کنند.

روحانی تاکید کرد: نه تعطیلی ضرورت دارد و نه مورد نظر ما است اما دستورالعمل‌ها و پروتکل‌ها همه باید مراعات شود. بنابراین «فعالیت آری، ولی تجمع و اجتماع و تردد در جاه‌هایی که ضرورت ندارد نه»، اگر ما ‌به جا، آری یا نه بگوییم، می توانیم با کمک همدیگر در یک زمان قابل قبولی شرایط را بهتر کنیم.

رییس جمهوری افزود: تا امروز قبلا هم که گفته شد درگیر موج اول این بیماری هستیم، بعضی از استانها به پیک رسید و عبور کرد و بعضی استانها امروز گرفتار آن هستند و ممکن است آنها هم در چند روز آینده از آن عبور کنند، ممکن است استانهای دیگر دومرتبه این پیک در آنها شروع شود و این موج اول موج ثابتی نیست و در حال حرکت است و باید در نظر بگیریم همه خودمان را آماده کنیم.

مردم بدانند درگیری ما با این رویروس طولانی‌مدت است

روحانی در ادامه به فشار روحی و روانی این ویروس در جامعه اشاره کرد و گفت: ممکن است این ویروس مردم را نگران و افسرده کند و خیلی‌ها با ادامه این بیماری دچار بیماری روحی شوند. بنابراین از همه آنهایی که تخصص اجتماعی و روانشناختی و آنهایی که در زمینه علوم حوزوی و دینی تخصص دارند، در تبلیغات تخصص دارند، هنرمند و شاعر هستند و همه آنهایی که به نوعی در هنر ورود دارند و دستگاه‌های تبلیغاتی ما به ویژه صدا و سیما و فضای مجازی می‌خواهم که کمک کنند تا مردم را آماده کنیم و اولین آمادگی این است که مردم بدانند درگیری ما با این ویروس کوتاه مدت نیست و خودمان را برای یک زمان طولانی تر آماده کنیم بنابراین همه در این زمینه کمک و یاری کنند.

رییس جمهوری خطاب به مردم گفت: در آغاز بهداشت و درمان، نیروهای مسلح و مردم و صدا و سیما همه در اواخر اسفند و اوایل فروردین و اردیبهشت خیلی خوب همکاری کردیم و خوب توانستیم از روزهای سخت بگذریم.

وی تاکید کرد: این کار نیاز به استقامت و استمرار دارد. اگر استقامت ما رها شود و روی استمرار آن فکر نکنیم ممکن است دستاوردهای گذشته مورد تردید و یا حتی از بین برود.

به خاطر ایران شکیبا باشیم

روحانی گفت: می‌خواهم در این جلسه به عنوان رییس جمهوری مردم ایران از آنها خواهش کنم و به آنها بگویم به خاطر پاسداری از ایران و دستاوردهایمان، شکیبایی را ادامه دهند. نگران و مضطرب نشویم و نگوییم نمی توانیم چرا که ما ملت بزرگی هستیم و می توانیم. ما امروز مواجه شدیم با یک مشکلی به نام این ویروس و تا امروز وضع ما خیلی خوب بوده است. البته شاید در روزهای اخیر مقداری مسوولان گلایه دارند که باید همه باهم این گلایه را حل کنیم.

رییس جمهوری افزود: آنجایی که همه با هم هستیم و کار را باور داریم خوب پیش رفته ایم. این ویروس، ویروسی نیست که فقط در بخش بیماری و درمان و اپیدمی با آن سروکار داشته باشیم. این مساله بزرگی است که تمام روابط انسانی و بین المللی را تحت تاثیر قرار داده است. عده ای با مرگ عزیزان وعده ای با رنج جانکاه بخشی از مردم و عده ای با سختی معیشت از تاثیرات این ویروس است.
روحانی ادامه داد: مشاغل برخی رسته‌ها تعطیل شده است و شاید این تعطیلی ادامه داشته باشد. ضربه سختی به حمل و نقل، گردشگری، مراودات بین المللی و تجارت و صادرات و واردات وارد شده است. ضربه سختی به آموزش، فرهنگ و حتی به بخش هایی از پزشکی خورده است. هنوز دندانپزشکی ما برای فعالیت خود مشکل داشته باشد.

تا امروز در مقابله با کرونا سرافراز بودیم

روحانی گفت: به یمن فداکاری جبهه سلامت و همه کسانی که در خط مقدم در این جبهه فعالیت کردند، با فداکاری پزشکان و پرستاران و بخش‌های دیگر مدافعان سلامت و همچنین با همکاری همه مردم و نیروهای مسلح و سایر قوا تا امروز در مقابله با کرونا سرفراز بودیم.

رییس جمهوی، کارنامه کشور را در مقابله با کرونا در مقایسه با کشورهای پیشرفته قابل قبول دانست و گفت: علت اصلی پیشرفت و دستاورها در این زمینه به‌خاطر همکاری و انسجام و همدلی و با هم بودن است اما یقینا زیربناهای مستحکمی هم که در کشور فراهم شده است کمک کرد تا از این مرحله عبور کنیم.

روحانی تصریح کرد: اگر زیربنای پزشکی و زیرساخت درمانی کشور آماده نبود و همان زیرساخت سال ۹۱ بود نمی‌توانستیم پیش برویم فعالیت‌هایی که در این ۷ سال انجام شده و زیرساخت‌های درمانی و طرح تحول سلامت انجام شده است کار بزرگی بود؛ افزایش تخت های بیمارستانی، آی‌سی‌یوها و همه امکاناتی که امروز وجود دارد و پزشکان و پرستاران ما با آن زمان قابل مقایسه نیست.

زیرساخت‌های ارتباطی نبود مبارزه با کرونا سخت می‌شد

روحانی با بیان این که آماده بودن زیرساخت‌های درمانی کشور در دوران کرونا کمک بزرگی برای کشور بود افزود: از طرفی اگر زیرساخت‌های ارتباطات وجود نداشت و فضای مجازی سامان‌دهی نشده بود و پهنای باند اینترنت نداشتیم و تلفن همراه هوشمند در اختیار مردم نبود، روند مبارزه با کرونا خیلی سخت می‌شد.

رییس ‌جمهوری گفت: در بخش آموزش، خرید و فروش و اطلاعات و بسیاری از فعالیت‌های عمومی، حتی در سوگواری‌ها از فضای مجازی استفاده می‌شد، این زیرساخت‌های قوی و محکم در کشور در این ۷ سال ایجاد شد کمک بزرگی به کشور در روند مقابله با کرونا کرد.

روحانی اظهار داشت : شرکت‌های دانش بنیان سومین زیرساخت وساماندهی بود که در مقابله با کرونا به کمک کرد، اگر این شرکت‌ها به تعداد همان ۵۰ شرکت سال‌های پیش بودند، اکنون چه کاری می توانستیم انجام دهیم؛ اکنون ۵هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فعال هستند و افتخارآفرینی می‌کنند که کار بزرگی است و زیرساختی است که آماده شده است.

وی گفت: در بخش کشاورزی اگر تلاش‌های این چند سال نبود باید امسال هم ۶ میلیون گندم خریداری می‌کردیم، چکار باید می‌کردیم و از کجا باید گندم مورد نیاز را می خریدیم و اصلا کدام کشور به ما می فروخت؛ و اکنون در چه شرایطی ما بودیم؟

روحانی گفت: کاری که در کشاورزی و انرژی انجام و خودکفایی که ایجاد شده در بخش‌های مختلف در آب و برق اقداماتی که انجام شده است اکنون اگر در این ها دچار مشکل بودیم کار ما خیلی سخت بود. باید از تمام کسانی که در فراهم کردن زیرساخت‌ها و کارهای قبلی و کارهایی که در این مدت انجام شده است تشکر کنیم.

بیشتر بخوانید:

*کرونا/ 120 جانباخته در 24 ساعت گذشته/ اعلام وضعیت قرمز در 6 استان
*کرونا/ قرنطینه سنندج، درخواست سازمان‌های مردم نهاد کردستان از وزارت کشور
*پلاسما درمانی/ هر بهبودیافته از کرونا با اهدای خون، جان یک نفر را نجات دهد
*از لاکِ کرونا بیرون بیایید، آقای روحانی!

برچسب ها: روحانی ، کرونا
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۱
0
8
فقط کافی است در یک مدرسه ابتدایی یک دانش آموز ناقل باشد تا کل مدرسه و خانواده ها درگیر بشوند. با چه معیاری تصمیم به بازگشایی مدارس گرفتند؟
محسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۱
0
8
وقتی یه کوچولو آمار داشت پایین میومد جناب دکتر روحانی هرجا نشست گفت ما کلی تخت خالی داریم. الان دوباره تخت ها پر شد؟؟ خیالتون راحت شد؟؟
پرونده حق‌السکوت ترامپ در نیویورک معلق شد پیشنهاد استقلال به ستاره قرقیزستانی پس از درخشش مقابل ایران قلعه‌نویی: از عملکرد هجومی تیم ملی راضی هستم، اما مشکلات دفاعی داریم انتقاد رئیس‌جمهور از مصوبه تشکیل سازمان ملی سنجش؛ نیاز به بازنگری جدی احضار سفیر مجارستان به وزارت خارجه در اعتراض به تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران ماتریکس واقعی: نبرد یک "شکارچی زیرک" و یک "هنرمند فرار" (+فیلم و عکس) اردوغان: حریم هوایی ترکیه به روی اسرائیل بسته می‌ماند عضو شورای عالی فضای مجازی: ۷۰ درصد هزینه فیلترشکن‌ها توسط دشمنان تأمین می‌شود فوت ناگهانی دانشجوی دانشگاه ملی مهارت بوشهر در کلاس درس پزشکیان به جلیلی: دور بعد به نفع تو کنار می روم، به یک شرط استقلال از بحران نجات می‌یابد؟ دولت به کمک آبی‌پوشان می‌آید ۳ اشتباه وزارت خارجه در تکذیب خبر دیدار ماسک آمریکا به تغییرات دکترین هسته‌ای روسیه واکنش نشان داد: هیچ تغییراتی در سیاست هسته‌ای خود ایجاد نمی‌کنیم درگیری خونین محیط‌بانان با صیادان متخلف در یاسوج؛ دو محیط‌بان مجروح شدند ایران برد، اما مهاجمان نتوانستند بدرخشند؛ ضعف در چارچوب‌زنی، دغدغه جدی