۰۴ آذر ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۴:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۰۵۸۹۹
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۶ - ۰۸-۱۰-۱۳۹۸
کد ۷۰۵۸۹۹
انتشار: ۰۸:۴۶ - ۰۸-۱۰-۱۳۹۸

نهاوندیان: باید در حوزه آموزش و تمرین رفتار اقتصادی خلاق و اخلاق مدار اقدام کنیم

دکتر محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور و رئیس موسسه عالی مدیریت و برنامه ریزی که در آئین گشایش پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی سخن می گفت، اخلاق را کلید رشد و تعالی کشور برشمرد و راه نهادینه شدن آن را تمرین از دوران کودکی دانست.

معاون اقتصادی رئیس جمهور که در محل کانون پرورش فکری کودک و نوجوان سخن می گفت، تاکید کرد که اگر سطح سرمایه گذاری کم است و اگر به دنبال ارتقا بهروری در کشور هستیم باید از همین امروز روش مثبت نگری و امیدواری را به نسل نوپا آموزش و تمرین دهیم، چراکه تنها در سایه ارتقاء این نگرش است که کشور با رشدی فزاینده و پایدار می تواند به اهداف متعالی خود دست یابد.

وی ادامه داد: هرجند که در فرهنگ و آموزه های اسلامی و ایرانی ما بر تلاش و کار جمعی و تعاون و همکاری تاکید شده است، اما آموزش ها و تمرین های عملی ما در این زمینه گسترده و عمیق نیست. وی با اشاره به سه گانه تحلیلی ساختار ، رفتار و عملکرد در تحلیل و ارزیابی اقتصادها گفت: اگر می خواهیم در عملکرد اقتصاد، ما شاهد بهبود ریشه ای باشیم باید در بهبود ساختارهای اقتصادی و تربیت بهینه رفتارهای اقنصادی بکوشیم.این ساختار سیاسی و اداری در هر اقتصادی است که امکان استفاده از کارشناسی محققان و ابتکار فعالان اقتصادی را در فرایند تصمیم گیری اقتصادی فراهم می کند یا محدود می سازد.

وی با تاکید بر رابطه دوسویه فرهنگ و اقتصاد توجه به آموزه های اساسی تلاش ، تولید و مثبت اندیشی و بلندمدت نگری در تکوین فرهنگ اقتصادی نسل آینده را ضروری دانست و گفت: رویکرد راه حل گرا نیاز به آموزش و تمرین دارد. در یک جامعه پیشرو شاخص روشنفکری، منفی گویی نیست، بلکه مثبت اندیشی آینده نگرانه است که خلق ارزش پایدار می کند و در سایه این مثبت اندیشی آینده نگرانه است که می توان کار و ابتکار را در فعالان اقتصادی کشور تقویت کرد و عامل رشد عملکرد اقتصاد شد.

معاون اقتصادی رئیس جمهور به اثر متقابل اقتصاد بر فرهنگ اشاره کرد و افزود: با افزایش سطح و عمق رشد و رفاه در کشور می توان زمینه تعالی جامعه و تربیت علمی و اخلاقی را فراهم کرد.درکنار آموزش علمی و فنی،آموزش اخلاق اقتصادی هم برای توسعه کشور ضروریست. ارزشهای اقتصادی با تمرین و تکرار خلاقیت و بهره وری بدست می آید که نتیجه آن کاهش لغزش و تضییع منابع خواهد بود

وی آموزش های بازی محور ، هدفمند و هوشمندانه را به عنوان نگرشی نو به مقوله تمرین زندگی برای نسل آینده ساز کشور دانست.

دکتر نهاوندیان گفت: دانش آموزان ما باید این فرصت را پیدا کنند که ضمن تمرین عقلانیت و تصمیم گیری، از بازی برای عقلانیت و قدرت انتخاب بین گزینه ها، تقسیم کار، مسولیت پذیری و پاسخگویی به روش اخلاق مدارانه برای پیشرفت و توسعه استفاده کنند،. اگر نگاه ما به بازی اینگونه هدفمند و فرهنگی باشد " باید بازی را جدی بگیریم ".

معاون اقتصادی رئیس جمهور در ادامه سخنانش به حجم قابل توجه اقتصاد و تجارت جهانی وسایل بازی و اهمیت آن برای بازیگران عرصه اقتصاد جهانی اشاره کرد و گفت: به عنوان نمونه حجم صادرات کشور چین تنها از سرفصل این صنعت ماهانه در حدود سه میلیارد دلار است که از صادرات کنونی نفت ایران بیشتر است.

وی ادامه داد: با توجه به نگرش و سیاست دولت در حمایت از بنگاه های کوچک و متوسط این امکان فراهم شده است که از محل اعتبارات تبصره 18 طرح های اشتغالزا و با همکاری صندوق کارآفرینی امید ، صندوق شکوفایی و نوآوری ، بانک توسعه صادرات و صندوق ضمانت صادرات در حمایت از کارگزاران این صنعت قدم های محکمی برداشته شود و لازم است که در زمینه برندسازی و بازاریابی صادراتی برنامه ریزی جدی صورت گیرد.

دکتر نهاوندیان افرود: باید بپذیریم که رشد درکیفیت محصولات در سایه رقابت حاصل می شود او در عین حال تقویت تشکل این صنف را با همکاری اتاق های اصناف و بازرگانی برای یکپارچگی راهبرد و یک صدایی از دیگر اقدامات کلیدی توسعه این صنعت برشمرد.

معاون اقتصادی رئیس جمهور افزود: برای مقابله عزتمندانه با تحریم ها و تغییر شرایط باید از هر ظرفیت کوچک و بزرگی جهت ایجاد اشتغال داخلی و کسب درآمد صادراتی استفاده کرد..وی از صنعت اسباب بازی به عنوان یک ظرفیت جهش پذیردر مقابله با تحریم ها یاد کرد و ادامه داد که استفاده از رمزارزها و خلاقیت های شبکه ای می تواند محدودیت های بانکی و مرزی را در حوزه صادراتی برای این صنعت از سرراه بردارد.

پنجمین جشنواره ملی اسباب‌بازی با شعار تمرین زندگی امروز (هفتم دی ماه) در مرکز آفرینش‌های فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کار خود را آغاز کرد. این نمایشگاه تا ۱۳ دی ماه ادامه خواهد داشت.

برچسب ها: نهاوندیان ، اقتصاد
ارسال به دوستان
بررسی نسبت ارزش طلا به نقره از سال ۱۸۶۹ تا ۲۰۲۴ (+ اینفوگرافی) پرولاکتین (هورمون شیر) چیست؟ عوارض و درمان پرولاکتین بالا سفر به ایران قدیم؛ چه کسی اولین بار در قطعه هنرمندان دفن شد؟(+عکس) حضور هنرمندان در مراسم جشن حافظ ؛ اسامی برندگان (+عکس) لبنان و دانستنی‌های جالب عروس خاورمیانه (+عکس) «حد وسط»؛ کلید طلایی فلسفۀ «ارسطو» برای باز کردن دروازۀ «خوشبختی» ویتامینی که کمبود آن سبب یبوست می‌شود با مشخصات و قابلیت های موشک A-Darter آشنا شوید(+عکس) ماجرای آتش سوزی در یک بنای تاریخی دامغان نیروهای هلال احمر در آماده باش سرمربی صنعت‌ نفت: قطعا به لیگ برتر صعود خواهیم کرد وزیر ارتباطات: خسارت ۵۰ همتی فیلترینگ به کسب‌وکارها توییت جدید مقام معظم رهبری به زبان عبری: تمام سران باندتروریستی صهیونیستی باید محاکمه شوند رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین: اثر واقعی قطعنامه شورای حکام در بهترین حالت ۶ ماه آینده نمایان خواهد شد سفر فرمانده سنتکام به اسرائیل
نظرسنجی
موافق مذاکره ایران با دولت ترامپ با هدف تنش زدایی از روابط تهران - واشنگتن هستید؟