۲۰ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۰۵۱۲۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۲ - ۰۳-۱۰-۱۳۹۸
کد ۷۰۵۱۲۰
انتشار: ۱۱:۵۲ - ۰۳-۱۰-۱۳۹۸

رئیس دانشکده ارتباطات و مطالعات رسانه: تشتت در تیم رسانه ای دولت؛‌ از رسانه استفاده حداقلی می‌شود

هشتمین کرسی آزاداندیشی و رسانه‌ای با موضوع دولت رسانه‌ها و اعتراضات بنزینی امروز دوشنبه -2 دی ماه- در دانشکده علوم ارتباطات و مظالعات رسانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی شد.

به گزارش فارس، اکبر نصراللهی رئیس دانشکده ارتباطات و مطالعات رسانه در ابتدای این کرسی که با حضور خدادی معاونت امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرشاد مهدی‌پور سردبیر روزنامه صبح نوو حسن قربانی فعال رسانه ای برگزار شد با تشریح ابعاد مختلف اجرای طرح گرانی و سهیمیه بندی بنزین گفت: با توجه با انتقادهایی که از رسانه های رسمی در اجرای این طرح شده است وظیفه خود دانسته ایم از نمایندگان صداوسیما و خبرگزاری جمهوری اسلامی با حضور درنشست از خودشان دفاع کنند که نیامدند.

وی با انتشار سخنان مسئولان دولتی از جمله آقای ربیعی سخنگوی دولت دو روز قبل از اجرای طرح مبنی بر اطلاع رسانی در مورد برنامه بنزینی دولت در هفته آینده و اظهارات زنگنه در 22 آبان ماه و شایعه دانستن گرانی بنزین گفت این نوع اظهارات نشان داده است مسئولان دولتی قبل از گرانی و سهمیه بندی بنزین مردم را اقناع نکردند و برخوردهای مسئولان با مردم در خصوص اطلاع رسانی گرانی بنزین صادقانه و عاقلانه نبوده است .

استاد ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با بیان همراهی مردم با مسئولان و کشور در مقاطع مختلف از جمله تحریم ها و دفاع مقدس گفت : ندادن اطلاعات صحیح و در برخی مواقع دادن آدرس غلط به مردم و شوخی بد با مردم مستضعف و گرفتار مشکلات،‌حق و در شان مردم نیست و هیچکس حق ندارد با آنها اینگونه برخورد کند.

رئیس دانشکده ارتباطات و مطالعات رسانه افزود: استفاده نکردن از ظرفیت های رسانه ای برای اقناع و اطلاع رسانی ، صادق نبودن با مردم ،‌تعارض و انکار موضوع مهم گرانی بنزین به عنوان مهمترین موضوع مرتبط با معیشت و زندگی مردم و استفاده دولتی ها از ادبیات امنیتی مثل لو رفتن ،‌درز کردم خبر ،‌عملیات و غیره را از دیگر اشکالات دولت در موضوع گرانی و سهمیه بندی بنزین است.

نویسنده کتاب راهنمای پوشش خبری گفت : برخلاف ادعای دولت مبنی بر باور به نقش مهم رسانه ها و استفاده حدکثری از آنها ، ‌قراین و شواهد از جمله سیاست رسانه ای دولت در گرانی و سهمیه بندی بنزین نشان داده است دولت به رسانه ها اعتماد و اعتقاد ندارد و از رسانه ها یا استفاده نمی کند و یا استفاده حداقلی و نامناسب از آنها می‌کند. همچنین دولت در زمینه‌های مختلف و در طرح های ملی،‌ پیوست رسانه‌ای ندارد و قائل به رسانه‌ نیست.

در این موضوع به این مهمی حتما ضرورت داشت دولت به کمک‌ خود رسانه ها ،‌پیوست رسانه‌ای تهیه و آن را تبیین و اجرا می‌کرد.

نصراللهی همچنین با توجه به اظهارات متناقض و بعضا تحریک آمیز دولت از جمله شوخی تلخ و ماندگار رییس جمهور در مورد اطلاع از گرانی بنزین در روز جمعه افزود: با توجه با رویکرد رسانه ای دولت ، شاهد تشتت و پراکندگی و چند دستگی بی سابقه در تیم رسانه‌ای دولت هستیم.
رئیس دانشکده ارتباطات و مطالعات رسانه در بخش دیگری از سخنان خود به اعتراضات و اغتشاشات بنزینی اشاره کرد و گفت : اگر چه اعتراض های ریشه های دیگری داشته است اما اگر صادقانه با مردم صحبت می شد و بموقع اطلاع رسانی و اقناع صورت می گرفت ممکن بود این اعتراض‌ها به این ابعاد بوجود نیاید.

وی تصریح کرد : بخش اعظم ‌اعتراضات آبان ماه ، اعتراض به ناکارآمدی و برخورد غیر صادقانه دولت بوده است اعتراض به شوخی تلخ و ماندگار رئیس جمهور بوده است و مردم برای اولین بار متوجه شدند که به حساب نیامده اند. اگر از قبل،‌ اطلاع رسانی و اقناع صورت می گرفت جلوی اعتراض ها گرفته نمی شد حتما خسارت هایی هم وارد می شد اما هیچ‌کس حق ندارد به بهانه آتش زدن چند پمپ‌بنزین،‌ پرکردن گالن های بنزین قبل از اجرای طرح و یا برخی خشونت ها ، به اعتماد مردم به رسانه های نظام و مسئولان خدشه وارد کند. خسارت به پمپ بنزین ها و برخی اماکن قابل جبران است اما سلب اعتماد مردم به مسئولان و رسانه های رسمی قابل جبران نیست . به علت عملکرد غلط رسانه ای دولت و همچنین اقدامات نادرست رسانه های رسمی هم اعتماد از دست رفت و هم خسارت های جبران ناپذیر به کشور وارد شد.

نصراللهی ادامه داد: دولت و رسانه های رسمی که حساس ترین موضوعی که به حیات و معیشت مردم وابسته است را به مردم نگفته اند چگونه انتظار دارند مردم در چالش ها و مناسبت های آینده با دولت و رسانه همراهی کند و به حرف انها گوش دهند؟

آتش زدن پمپ بنزین‌ها قابل جبران است اما بی اعتمادی مردم به مسئولان و رسانه‌های رسمی غیر قابل جبران است.

نصراللهی در بخش دوم کرسی آزاد اندیشی به عملکرد رسانه ها در قبل ‌،حین و بعد از اجرای طرح گرانی و سهمیه بندی بنزین اشاره کرد.

ارسال به دوستان