دانشمندان یک منظومه جدید را در فاصله ای کمتر از 40 سال نوری به زمین کشف کرده اند که امکان و احتمال وجود حیات در آن بسیار زیاد است.
به گزارش
عصر ایران دفتر مرکزی ناسا در واشنگتن دیروز شاهد برگزاری یک نشست خبری ویژه برای اعلام تازه ترین کشف کیهانی بشر بود. همزمان مجله علمی "نیچر" نیز دیروز در مقاله ای به قلم " میشل گیلون" – اختر شناس دانشگاه لیژ بلژیک - ابعاد تازه ترین کشف بشر در حوزه اختر شناسی را تشریح کرده است.
بنا به اعلام گیلون کشف جدید بزرگترین مجموعه کشف شده از سیارههای هماندازه زمین است که همه آنها از نظر وضعیت سکونت در شرایط یکسانی با زمین قرار دارند.
بر اساس اعلام ناسا تلسکوپ " اسپیتزر" ناسا موفق شده منظومه جدیدی شامل 7 سیاره به اندازه کره زمین و ستاره مرکزی آن را رصد کند. فاصله این منظومه تازه کشف شده با کره زمین کمتر از 40 سال نوری است.
ستاره مرکزی این منظومه به نام " ترپیست 1 " یک ستاره کوچک با حجم و دمای کم است. دمای کم ستاره "ترپیست 1" این مزیت را دارد که به دانشمندان اخترشناس اجازه خواهد داد راحت تر بتوانند درباره شرایط سیارات گرد آن تحقیق کنند.
گام بعدی تحقیقات پس از کشف این منظومه جدید بررسی گازهای موجود در سیارات آن به ویژه گازهایی چون متان و اکسیژن برای اطمینان از احتمال وجود حیات در این سیارات است.
همچنین بنا به اعلام دانشمندان احتمال بسیار زیادی وجود دارد که در سطح سیارات تازه کشف شده آب وجود داشته باشد. در صورت وجود آب احتمال وجود حیات نیز بر سطح این کرات تازه کشف شده وجود دارد.
دانشمندان ناسا دیروز اعلام کردند فاصله 3 سیاره از 7 سیاره کشف شده با ستاره مرکزی شان به اندازه ای است که امکان می دهد حیات در آنها شکل بگیرد.
با کشف جدید خوش بینی ها درباره امکان و احتمال وجود حیات در نزدیکی زمین بسیار بیشتر از گذشته شده است.
خبر کشف جدید بازتاب گسترده ای در رسانه ها و در محافل علمی اختر شناسی داشته و دانشمندان با خوش بینی از پیمودن گام های بعدی برای بررسی امکان حیات در این سیارات تازه کشف شده، خبر می دهند.
"توماس زوربوکن" مدیر هیات مدیره ماموریت های علمی ناسا دیروز درباره کشف جدید گفته است:" این کشف جدید می تواند قطعه ای مهم از پازل پیدا کردن محیط قابل سکونت در کیهان باشد. یافتن پاسخ به این سوال که "آیا ما تنهاییم" یکی از اولویت ها و اهداف مهم علم است و پیدا کردن این همه سیاره در منطقه ای قابل سکونت در نزدیکی زمین یک گام قابل توجه به سمت آن هدف است."