فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۹۴۰۹۵
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۸ - ۲۷-۰۴-۱۴۰۰
کد ۷۹۴۰۹۵
انتشار: ۱۰:۱۸ - ۲۷-۰۴-۱۴۰۰

«فریدون بدره‌ای»، مترجم و زبان‌شناس نامدار درگذشت

«فریدون بدره‌ای»، مترجم و زبان‌شناس نامدار درگذشت
بدره‌ای نویسندگی را از دوران دبیرستان آغاز کرد و در دوران دانشجویی و بعد با ادامه تحصیلات در مقاطع مختلف و تدریس در دبیرستان ها و دانشگاه ادامه داد. اولین اثر او که مجموعه ۹ داستان بود، با نام ناشناخته در سال ۱۳۳۳ منتشر شد.

فریدون بدره‌ای نویسنده، مترجم و زبان‌شناس نامدار شامگاه گذشته (شنبه، ۲۶ تیر) در سن هشتادوپنج سالگی دامن از جامه خاکی درکشید.

فریدون بدره‌ای (متولد ۱۳۱۵) نویسنده و مترجم ایرانی‌، دانش‌آموخته ادبیات فارسی در مقطع کارشناسی و زبان‌شناسی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، همچنین استاد پاره‌وقت گروه زبان‌شناسی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران (۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷)، معاون کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران (۱۳۴۸ تا ۱۳۵۰)، اولین پژوهشگر فرهنگستان زبان و بعدها مدیر پژوهشکده واژه‌های فارسی و با حفظ سمت، سرپرست کتابخانه فرهنگستان زبان ایران (۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷)، رایزن فرهنگی ایران در پاکستان (۱۳۵۶ تا ۱۳۵۸) و نایب‌رئیس انجمن کتابداری ایران (۱۳۵۲ تا ۱۳۵۳) بوده است.

بدره‌ای نویسندگی را از دوران دبیرستان آغاز کرد و در دوران دانشجویی و بعد با ادامه تحصیلات در مقاطع مختلف و تدریس در دبیرستان ها و دانشگاه ادامه داد. اولین اثر او که مجموعه ۹ داستان بود، با نام ناشناخته در سال ۱۳۳۳ منتشر شد. 

آثار زیادی از وی در زمینه تالیف و ترجمه از وی برجای مانده است که از جمله می‌توان به زالی و اسماعیلیان، مشاجره بر سر عقل و مرجعیت در اسلام سده‌های میانه، نوشته فاروق متها، سنت و فرهنگ، مجموعه مقالات، ذبیح‌الله صفا و تاریخ تمدن، اصلاح دینی، ویلیام جیمز دورانت، آریل دورانت، به ترجمه وی اشاره کرد. 

ارسال به دوستان
بورس سبزپوش شد/ جهش ۴۷ هزار واحدی شاخص کل؛ ورود نقدینگی به بازار ادامه دارد قیمت جهانی نفت امروز 1405/3/20 پرفروش‌ترین بلاک‌باسترهای تابستانی هالیوود از سال ۲۰۱۰ تاکنون (+ اینفوگرافیک) نظریه پزشکی قانونی درباره قاتل ایلیای 11 ساله 7 پرده از سقوط اخلاقی در معاملات روزمره ما   حذف مرزهای زبانی؛ مترجم زنده گوگل حالا از ۷۰ زبان پشتیبانی می‌کند ماجرای قتل دانشجوی دختر با سلاح جنگی توسط همسرش در دانشگاه قزوین / ماموران حراست بازداشت شدند ونس: توافق با ایران حداکثر تا آبان ماه بدست می آید تکلیف امتحانات دانشگاه مشخص شد قدیمی‌ترین عکس از منظرۀ شهر تهران؛ 160 سال قبل چرا بچه‌ها کتاب نمی‌خوانند؟ شاید مقصر ما هستیم! ریزش قیمت طلا در بازارهای جهانی شدت گرفت روزنامه جمهوری اسلامی: از مذاکره فرار نکنیم/ مخالفت رهبر شهید با مذاکره همیشگی نبود فروپاشی شغل‌های سنتی؛ باهوش‌ترین افراد امروز چه کار می‌کنند؟ تاریخ به روایت تصویر / استراحت در گورهای خالی برگن بلزن