۰۳ آذر ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۸۶۲۰۴
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۱ - ۰۶-۰۳-۱۴۰۰
کد ۷۸۶۲۰۴
انتشار: ۱۵:۴۱ - ۰۶-۰۳-۱۴۰۰

در اولین روز جشنواره جهانی فیلم فجر چه گذشت؟

اولین روز برگزاری سی و هشتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر در حالی سپری شد که دبیر این رویداد از ثبت رسمی این رویداد در فهرست جشنواره های جهانی «فیاپف» خبر داد و فیلم های "صحنه زنی" علیرضا صمدی ، "بوتاکس" کاوه مظاهری و "شهربانو" مریم بحرالعلومی از جمله فیلم های که در جشنواره فیلم فجر داخلی نبودند، سرانجام در این رویداد به نمایش درآمدند.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی عسگرپور دبیر این رویداد (شامگاه 4 خرداد ماه) در آیین آغاز به کار رسمی جشنواره، گفت: چند سالی است که جشنواره تلاش می‌کند، در فدراسیون جهانی انجمن‌های تهیه‌کنندگان فیلم (فیاپف) ثبت شود. این تلاش‌ها بعد از این چند سال به نتیجه رسید و امروز باعث افتخارم است که بگویم جشنواره جهانی فیلم فجر، روز گذشته در فیاپف به ثبت رسید. این جشنواره در کنار جشنواره‌های معتبر جهانی به ثبت رسیده است که این موضوع مزیت‌های زیادی دارد و البته مسائل خاص خود را هم دارد.

عسگرپور تأکید کرد: وقتی در قاعده‌های جهانی قرار می‌گیریم، در شرایط جدیدی هم قرار می‌گیریم. ولی به نظرم موفقیت بزرگی برای سینمای ایران تلقی می‌شود و من به نوبه خود، این موفقیت را به سینمای ایران تبریک می‌گویم.

امیر اسفندیاری معاون دبیر جشنواره هم در این زمینه عنوان کرد: می‌خواهم این خبر را دوباره بگویم چون بسیار هیجان‌انگیز است؛ سه سال نمایندگان فیاپف به ایران آمدند و همه چیز را چک کردند.‌ قرار بود عضو جشنواره‌های رقابتی شویم که جشنواره‌های معتبری مثل کن، ونیز و… در این لیست قرار دارند. الان هم جشنواره جهانی فیلم فجر به این فهرست راه پیدا کرده است.

این رویداد که به دلیل شیوع کرونا، با پروتکل های بهداشتی  و مخاطب محدودی برگزار شده است؛ افتتاحیه اش در سالن شماره 1 پردیس چارسو به نمایش نسخه مرمت شده فیلم «آن سوی آتش» کیانوش عیاری اختصاص داشت. 

 

امیر اسفندیاری معاون دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر هم پیش از نمایش نسخه مرمت شده «آن سوی آتش» توضیح داد: یکی از اتفاقاتی که در دوره‌های اخیر در دستورکار جشنواره جهانی قرار گرفته، نمایش فیلم‌های کلاسیک مرمت‌شده است. خوشبختانه سینمای ایران جزو معدود سینماهایی‌ است که این گنجینه‌ را در اختیار دارد و می‌تواند هرازگاهی از نگین‌های آن استفاده کند و تداوم سینمایی خود را نشان بدهد.

او تأکید کرد: امروز یک‌ تشکر ویژه از فیلم‌خانه ملی و خانم طاهری بابت همراهی با این بخش دارم که در دوره‌های مختلف توانستیم از بزرگان سینمای ایران تجلیل کنیم. فیلم امروز، ساخته آقای عیاری است که مرمت‌شده است.

در بخش دیگری از برنامه، محمدمهدی عسگرپور و علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با حضور کیانوش عیاری کارگردان و سیامک اطلسی بازیگر فیلم سینمایی «آن سوی آتش» برای رونمایی از پوستر بخش «فیلم‌های مرمت‌شده» روی صحنه آمدند و از این پوستر رونمایی کردند.

سپس کیانوش عیاری  کارگردان فیلم سینمایی‌ «آن سوی آتش» درباره رونمایی از نسخه مرمت‌شده این فیلم توضیح داد: سی‌وپنج سال پیش این فیلم ساخته شد. وقتی در شهری مثل اهواز متولد شدم و آسمان بالای سرم را سرخ می‌دیدم، طبیعی است چنین فیلمی را بسازم چون تضادهای اجتماعی را در نقاط مختلف دیده‌ام.

این کارگردان سینمای ایران ادامه داد: اثرات فوق‌العاده نفت و این سقف قرمز روی اهواز، نمی‌تواند دور از سرشت یک فیلمساز باشد. جوهر فیلم ناشی از جغرافیایی است که در دل خود ثروتی دارد اما اثراتش در آن محیط دیده نمی‌شود. تشکر می‌کنم که فیلم را مرمت کردید. من هم ثبت این جشنواره در «فیاپف» را تبریک می‌گویم.

در ادامه برنامه و پس از پخش کلیپی از فیلم‌های مرمت‌شده حاضر در این دوره از جشنواره جهانی فیلم فجر، سیامک اطلسی بازیگر «آن سوی آتش» بیان کرد: همکاری با آقای عیاری برای من باعث افتخار است، یادم می‌آید وقتی پنجاه سالم بود از سوی آقای عیاری به این کار دعوت شدم، ما زیر بمباران اهواز کار می‌کردیم. به‌طوری‌ که برخی به ما می‌گفتند برگردید ولی آقای عیاری ایستاد. ما تمام دیالوگ‌ها را بی وقفه می‌گفتیم. بهترین فیلمی که در این سال‌ها کار کرده‌ام، «آن سوی آتش» است.

 

اما در اولین روز جشنواره جهانی فیلم فجر، پیروز حناچی شهردار تهران  از این رویداد بازدید کرد و تاکید کرد که وظیفه ما حمایت از این رویداد است.

حناچی در بخش خارجی فیلم‌های مرمت‌شده «سفر هوایی من به ایران» فیلمی از سوئیس را دید و «سفر سنگ» مسعود کیمیایی را هم در همین بخش دید و گفت: باید بگویم «سفر سنگ» فیلمی بود که در دوران جوانی برایمان بسیار خاطره‌انگیز بود.

شهردار تهران در این بازدید قول داد که "بعد از جشنواره کاری کنیم که استفاده از فضاهای روباز به‌عنوان سینما در شهر تهران رونق پیدا کند."

مستر کلاس رضا میرکریمی تهیه‌کننده و کارگردان سینمای ایران  با عنوان «تجربه‌های کارگردانی/ فیلمساز به مثابه کیمیاگر» و  ژاکو ون دورمال، فیلمساز مطرح بلژیکی از دیگر برنامه های روز نخست بود که بصورت آنلاین پخش شد.

 

و مهدی حسینی‌وند، کارگردان فیلم سینمایی «سیارک» در نشست رسانه‌ای این فیلم در جشنواره جهانی فیلم فجر از علاقه خود به داستان‌های ساده و بی‌افت‌وخیز در سینما خبر داد.

نشست فیلم سینمایی «سیارک»، یکی از ۲ فیلم بلند ایرانی راه‌یافته به بخش جلوه‌گاه شرق سی‌وهشتمین دوره جشنواره، عصر چهارشنبه پنجم خردادماه با حضور مهدی حسینی‌وند، نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده، آریا عظیمی‌نژاد آهنگساز و هادی کاظمی، بازیگر در محل گذر اجتماعات پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.

حسینی‌وند در پاسخ به سؤالی مبنی‌بر اینکه ایده شکل‌گیری این اثر از کجا آمد، بیان کرد: حدود ۲ سال قبل یک داستان اقتباسی انتخاب کردم و می‌خواستم آن را بسازم، اما سرمایه آن فراهم نشد تا اینکه اردیبهشت پارسال به سمت سیستان‌وبلوچستان رفتیم؛ آنجا ابراهیم توجه من را به‌شدت جلب کرد و بعد از بازگشت از آنجا قصه آن را نوشتم.

او افزود: سعی کردم خیلی جمع‌وجور و با یک جمع همراه و پایه این پروژه را بسازم. این موضوع ریسک خیلی زیادی داشت؛ نگران بودم که خیلی از صحنه‌های حسی آن به دلیل وجود نابازیگر درنیاید که خدا را شکر این اتفاق نیفتاد.

اما میترا حجار علاوه بر فیلم سینمایی «آنیما» محصول کشور چین در بخش جلوه‌گاه شرق، دو فیلم دیگر  از این رویداد را هم معرفی کرد.

میترا حجار بازیگر سینما در معرفی این فیلم گفت: «آنیما» فیلمی است که بر پذیرش اصل دشوار زندگی، استفاده از نماهای ساکن و حرکت آرام دوربین تاکید دارد.

وی افزود: حرکت‌های آرام دوربین هنگام حرکت شخصیت‌ها، مکث‌های طولانی بین دیالوگ‌ها به گونه‌ای است که با ارزش‌ها و عقاید کاراکترها هماهنگی و تناسب دارد. همچنین نشانه‌های آیین بودا مبنی بر رابطه انسان‌دوستانه با طبیعت نیز در این اثر دیده می‌شود.

 

از اتفاقات روز نخست جشنواره جهانی فیلم فجر می توان از نمایش فیلمی چون «صحنه زنی» و «شهربانو» که در جشنواره فیلم فجر ملی پذیرفته نشده بودند و در این رویداد پذیرفته شده اند، اشاره کرد.

علیرضا صمدی کارگردان فیلم سینمایی «صحنه‌زنی» از رونمایی این فیلم در سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ابراز خوشحالی کرد.

بهرام افشاری، مجید صالحی، پیام احمدی‌نیا و لیندا کیانی بازیگران این فیلم سینمایی، با حضور در پردیس سینمایی چارسو به همراه مخاطبان جشنواره به تماشای این فیلم نشستند.

صمدی خطاب به مخاطبان: امیدوارم این فیلم را دوست داشته باشید. من در چنین مواقعی استرس می‌گیرم اما می‌خواهم بگویم امروز تولد بهرام افشاری است، برای او دست بزنید.

با درخواست صمدی، بهرام افشاری بازیگر فیلم «صحنه‌زنی» که در سالن حضور داشت، رو به جمعیت ایستاد و مورد تشویق حاضران در سالن قرار گرفت.

اما نمایش «بوتاکس» کاوه مظاهری ، که روایتی از یک قتل درون یک خانواده است، از جمله فیلم های بود که در روز نخست به نمایش درآمد و با توجه به سوژه آن مخاطب را به یاد ماجرای اخیر، قتل بابک خرمدین (کارگردان) توسط پدر و مادرش می انداخت.

سوسن پرور در این فیلم نفش متفاوتی را بازی کرده است که مورد توجه قرار گرفت.

جشنواره جهانی فیلم فجر تا 12 خرداد ماه در تهران سینماهای چارسو، کانون و آزادی ادامه دارد.

ارسال به دوستان
کشف جسد خانم ٤٥ ساله در رودخانه کرج سیتی با چهار گل مقابل تاتنهام تحقیر شد کامبک تاریخی ایران مقابل روسیه؛ پیروزی شیرین در لیگ پادوبنی شکست غیرمنتظره الهلال در لیگ عربستان تظاهرات در اسرائیل در اعتراض به عدم توافق مبادله اسرا انتقاد تند پیروز قربانی از جواد خیابانی: «نقد فنی نه، حمله بی‌رحمانه!» عضو مجمع مدرسین قم: فضای مجازی مقصر انحراف جوانان است یا مشکلات معیشتی و ناامیدی؟/ فقر، گرسنگی و نادانی خطرناک است، نه فضای مجازی کاراته‌کاهای ایران با اقتدار به فینال جام جهانی رسیدند سرنوشت «طرح ژنرال‌ها» در غزه به کجا رسید؟ ادعای تروئیکای اروپا و آمریکا: ایران قصد دارد برنامه هسته‌ای خود را به روش هایی که منطق صلح آمیز معتبری ندارد، گسترش دهد ادعای دریافت پول از خانواده بازیکنان؛ خان‌محمدی را به دادگاه کشاند معافیت‌های مالیاتی کارگران به سراسر کشور ابلاغ شد شهادت 38 نفر در حمله امروز اسرائیل به غزه مقایسه حرف رسایی با سخنان رهبری درباره ظریف نقدهایی بر رفتار و گفتار علیرضا بیرانوند؛ فاصله از یک الگوی ملی
نظرسنجی
موافق مذاکره ایران با دولت ترامپ با هدف تنش زدایی از روابط تهران - واشنگتن هستید؟