فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۳۳۸۳۸
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۳ - ۲۹-۰۳-۱۳۹۹
کد ۷۳۳۸۳۸
انتشار: ۱۳:۰۳ - ۲۹-۰۳-۱۳۹۹

خاطره‌ای از برخورد محمدعلی کشاورز با کاریکاتورش

عصر ایران
جواد علیزاده: هرگز این برخورد هنرمندانه و انتقادپذیرانه و آزادمنشانه زنده‌یاد کشاورز را با کاریکاتورش و نیز با شخص کاریکاتوریستش، فراموش نمی‌کنم.

محمدعلی کشاورزجواد علیزاده، هنرمند کارتونیست که سال‌ها پیش کاریکاتوری از چهره زنده‌یاد محمدعلی کشاورز در ماهنامه «طنر و کاریکاتور» کشیده بود، به بهانه درگذشت این هنرمند فقید خاطره رو به رو شدن با کشاورز را بعد از کشیدن این کاریکاتور روایت کرد و گفت: هرگز این برخورد هنرمندانه و انتقادپذیرانه و آزادمنشانه زنده‌یاد کشاورز را با کاریکاتورش و نیز با شخص کاریکاتوریستش، فراموش نمی‌کنم.

به گزارش ایسنا، جواد علیزاده ـ هنرمند کارتونیست و مدیرمسوول مجله «طنز و کاریکاتور» ـ با انتشار کاریکاتور زنده‌یاد محمدعلی کشاورز که سال‌ها قبل بر جلد این مجله درج شده است، خاطره‌ای را از برخورد این هنرمند فقید بعد از دیدن کاریکاتور، روایت کرده که به شرح زیر است:

«بعد از انتشار شماره بهمن ۷۴ مجله با روی جلدی درباره سریال پدرسالار که کلی هم آن شماره گل کرد و من پدرسالار را بر اساس داستان سریال در قالب یک ژنرال قلدر ماب و دیکتاتورصفت عشق سووئیچ به تصویر کشیده بودم که ابهت و هیبتش در حال افول است و به کاریکاتور عنوان فروپاشی "ژنرال اسدوویچ پدر سالارسووئیچ!" داده بودم.

تصادفا دو ـ سه روز بعد از انتشار مجله در مراسمی احتمالا در تالار وحدت که جمعی از هنرمندان سینما و تلویزیون وهنرمندان تجسمی حضور داشتند یکی از دوستان مشترک یکهویی من را با محمدعلی کشاورز روبه‌رو کرد و بدون هماهنگی قبلی با من به کشاورز گفت "بفرما این همان کاریکاتوریستی که شما که را کشیده و دنبالش می‌گشتید". من از خجالت آب شدم چون به دلیل کمرویی و رودربایستی حضوری، هیچ‌موقع دوست نداشتم و ندارم با چهره‌ها و سوژه‌های آثارم رودررو مواجه شوم و من هم چون در آن کاریکاتور کم نگذاشته بودم و با توجه به دفورمه کردن چهره کشاورز و نشان دادن او در قالب یک ژنرال خشن و متعصب  و نیز با در نظر گرفتن جذبه و ظاهر جدی محمد علی کشاورز در آن لحظه انتظار برخورد زیاد گرمی از ایشان نداشتم، به شوخی و جدی گفتم "خلاصه جسارت من را ببخشید منظورم شخصیت پدرسالار بود نه شخص شما. خنده‌ای کردند و گفتند اتفاقا خیلی هم خوشم آمد. البته اولش خودم متوجه چاپ کاریکاتور نشدم که دخترم زنگ زد و گفت بابا چه نشسته‌ای که کاریکاتور محشرت رفته روی جلد مجله و من هم چند نسخه خریدم!!."

من هرگز این برخورد هنرمندانه و انتقادپذیرانه و آزادمنشانه زنده‌یاد کشاورز را با کاریکاتورش و نیز با شخص کاریکاتوریستش و کلا خاطره آن دیدار و مکالمه کوتاه را فراموش نمی‌کنم. یادش گرامی، نامش جاویدان.»

کاریکاتور

برچسب ها: محمدعلی کشاورز
ارسال به دوستان
تلاش دیپلماتیک آلمان برای پایان دادن به بحران منطقه و جنگ علیه ایران دعوت شهریار مغانلو به اردوی تیم ملی فوتبال در آنتالیا ادعای دونالد ترامپ درباره جزئیات توافق احتمالی با تهران / تاکید بر خروج اورانیوم با غنای بالا از ایران / خواستار بازگشایی بدون عوارض تنگه هرمز متن اولیه توافق ایران و آمریکا واکنش کاریکاتوریست مکزیکی به توقیف کشتی‌های کاروان صمود ادعای مارکو روبیو درباره وجود نشانه‌های خوب در مذاکره با ایران ورود سومین محموله کمک‌های بشردوستانه ترکیه به ایران آیت‌الله نوری همدانی: در تجمعات مردمی باید تنها صدای وحدت شنیده شود توقف اعزام کشتی‌های هند به خلیج فارس برای بارگیری سوخت مخلوط ماشین چینی و لندروور! جزئیات طرح جدید توزیع بنزین در سیستان و بلوچستان پاسخ دیپلماتیک ایران به بیانیه‌ ضدایرانی وزیر دفاع بلژیک دقیق ترین تصاویر از AMG GT 4-Door / زشت یا زیبا؛ نظر شما چیست؟! پوتین: سلاح هسته‌ای آخرین گزینه تضمین امنیت ملی ماست ادعای روبیو درباره سفر قریب‌الوقوع هیئت پاکستانی به تهران