۱۰ آذر ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۱۸۶۸۷
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۶ - ۰۱-۱۰-۱۴۰۰
کد ۸۱۸۶۸۷
انتشار: ۱۸:۱۶ - ۰۱-۱۰-۱۴۰۰

تورم آرژانتین ۱۳ درصد بیشتر از ایران

تورم آرژانتین ۱۳ درصد بیشتر از ایران
در حوزه نقدینگی نیز در هفت ماهه سال جاری، حدود ۷۵۱ هزار میلیارد تومان نقدینگی به اقتصاد ایران اضافه شده که نشان از رشد بیش از ۲۱ درصدی در این زمینه دارد. در این مدت سهم پایه پولی در افزایش نقدینگی نیز حدودا ۱۶ درصد بوده است.

اتاق بازرگانی تهران در جدیدترین گزارش خود به بررسی وضعیت تعدادی از شاخص‌های اقتصادی کشور در هشت ماهه سال ۱۴۰۰ پرداخته است. در این بررسی نرخ تورم آرژانتین ۵۲ درصد، ایران ۳۹ درصد و ترکیه ۲۰ درصد اعلام شده است.

به گزارش ایسنا، در این بررسی مشخص شده که اوضاع اقتصادی ایران در برخی شاخص‌ها نسبت به سال قبل بهبود یافته است؛ هر چند هنوز نگرانی‌هایی در بخش‌های مختلف وجود دارد.

در بخش ابتدایی این گزارش به بهبود وضعیت کسب و کارها پس از آغاز واکسیناسیون گسترده علیه کرونا پرداخته شده که نشان می‌دهد مانند بسیاری از کشورهای جهان، وضعیت شامخ (شاخص مدیران خرید) ایران بهبود یافته است.

در شاخص‌های کلان اما همچنان نگرانی‌هایی وجود دارد. در حوزه تورم، ایران با حدود ۳۹ درصد از بسیاری از کشورها تورم بیشتری داشته است. در این بررسی تورم آرژانتین ۵۲ درصد اعلام شده اما پس از ایران ترکیه با حدود ۲۰ درصد قرار دارد که نشان می‌دهد تورم ایران حدود دو برابر این همسایه غربی است. همچنین نرخ تورم ایران ۵.۸ برابر عراق و ۴.۳ برابر پاکستان بوده است.

در حوزه نقدینگی نیز در هفت ماهه سال جاری، حدود ۷۵۱ هزار میلیارد تومان نقدینگی به اقتصاد ایران اضافه شده که نشان از رشد بیش از ۲۱ درصدی در این زمینه دارد. در این مدت سهم پایه پولی در افزایش نقدینگی نیز حدودا ۱۶ درصد بوده است.

در حوزه تجارت اما آمارها بهبودی نسبی را نشان می‌دهند. در هشت ماهه امسال، صادرات غیرنفتی ایران نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایشی بیش از ۵۳ درصدی را به ثبت رسانده است. هر چند بخشی از این آمار به دلیل محدودیت‌های کرونایی سال قبل به دست آمده اما تحلیل‌ها از وضعیت رو به رشد تجارت ایران خبر می‌دهند.

با این وجود حدود ۷۰ درصد از کل صادرات ایران تنها به کشور انجام شده و حدود ۴۰ درصد از کل آمار افزایشی صادرات نیز به وسیله افزایش تعاملات با این کشورها صورت گرفته است. چین، ترکیه، امارات متحده عربی و عراق اصلی‌ترین واردکنندگان کالا از ایران در این مدت بوده اند.

در تجارت‌های دو جانبه، اوضاع تراز تجاری ایران در تعامل با ترکیه و چین مطلوب است. در ۱۰ ماهه سال ۲۰۲۱، ایران حدود ۱.۹ میلیارد دلار کالا به ترکیه صادر کرده که در قیاس با مدت مشابه سال گذشته رشدی ۱۵۰ درصدی را نشان می‌دهد. در رابطه با چین نیز صادرات با افزایش ۲۶.۸ درصدی به ۵.۲ میلیارد دلار رسیده است. همچنین تراز تجاری ایران در تعامل با این دو کشور مثبت بوده است.

در رابطه با اتحادیه اروپا نیز در ۱۰ ماهه سال ۲۰۲۱، صادرات به ۷۳۵ میلیون یورو رسیده که افزایش ۲۲ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین ایران در طول این مدت حدود سه میلیارد یورو نیز از این اتحادیه واردات داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۱.۸ درصدی را نشان می‌دهد.

ارسال به دوستان
حلب کجای سوریه است و چگونه بعد از 8 سال بار دیگر به دست تکفیری ها افتاد؟ / چرا نبرد قبلی حلب به "استالینگراد سوریه" معروف شد؟ توصیه سفارت ایران به شهروندان ایرانی در گرجستان: به مراکز تجمع نزدیک نشوید بازداشت تعدادی از تروریست‌ ها در حلب توسط ارتش سوریه ۶۰ هزار نفر در شمال غزه بدون آب و غذا هستند جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان در آذر ۱۴۰۳ روسیه ۲۰۰ تروریست «جبهه النصره» را از پای درآورد زنگ خطر مصرف گاز به صدا درآمد بلومبرگ: ولیعهد عربستان خواستار تقویت روابط تجاری با ایران و واشنگتن شد نتانیاهو درباره تحولات سوریه جلسه امنیتی برگزار می کند نوبت سوریه؟/ احمد زیدآبادی دختر پینگ‌ پنگ باز ایرانی در دانمارک ماند توئیت یک فعال فضای مجازی ایرانی از داخل شهر حلب: ارتش و مردم در حال خروج از شهر هستند وزیر ورزش: رییس جمهور شخصا پیگیر بازگشت فردوسی‌پور به تلویزیون است تصویر معنادار کانال تروریست ها گروه تروریستی هیئت تحریر الشام را بیشتر بشناسید