۱۰ آذر ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۸۹۲۷۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۵ - ۲۶-۰۳-۱۴۰۰
کد ۷۸۹۲۷۳
انتشار: ۱۰:۴۵ - ۲۶-۰۳-۱۴۰۰

تأثیر بیماری کرونا بر اشتغال زنان

تأثیر بیماری کرونا بر اشتغال زنان

عضو هیئت‌علمی گروه اقتصاد دانشگاه محقق اردبیلی گفت: بیماری کرونا تأثیر مثبت و تأثیر منفی بر نرخ نیروی کار زنان شاغل در سطح بین‌المللی داشته است.

زهرا فتوره‌چی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بسیاری از کارخانه‌ها و شرکت‌های خصوصی و دولتی به دلیل رکود اقتصادی به بهانه تعدیل نیروی کار، دست به اخراج نیروی کار خود زدند که در این میان سهم اخراج نیروی کار زنان نسبت به مردان بیشتر بوده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی که در استخدام، طرف‌دار رعایت حقوق زنان و عدالت جنسیتی بودند در قبال اعمال تبعیض جنسیتی در اخراج نیروی زنان سکوت کرده‌اند، افزود: از طرف دیگر بسیاری از زنان شاغل به دلیل بسته شدن مدارس و مهدکودک‌ها ناخواسته مجبور به ترک شغل خود شدند و از میان خانواده و شغلشان جهت تحکیم بنیان خانواده، اجباراً خانواده را ترجیح دادند.

وی ادامه داد: بسیاری از زنان شاغل هم به دلیل انجام هم‌زمان وظایف خانه، نگهداری فرزندان و وظایف محل کار خود، مبتلا به بیماری‌های روحی و روانی شدند و در این دوران نرخ آزار و اذیت زنان و کودکان نیز در کل جهان افزایش‌یافته است.

فتوره‌چی اضافه کرد: در دوران کرونا نرخ برعهده گرفتن مسئولیت کارهای خانه و نگهداری فرزندان برای زنان نیز افزایش یافت که در حالت عادی این نرخ در زنان ۳ برابر مردان است.

وی با بیان اینکه بیماری کرونا بیشترین ضربه را به بخش‌های خدمات و سلامت نسبت به سایر بخش‌های اقتصادی وارد کرده است، درحالی‌که ۷۰ درصد زنان دنیا در این دو بخش مشغول به کار هستند، ادامه داد: به همین جهت، نرخ بیکاری زنان نسبت به مردان در سطح بین‌المللی افزایش‌یافته است.

بسته‌های حمایتی برای زنان تازه‌ وارد

فتوره‌چی با بیان اینکه در بخش خدمات بیشترین تأثیر منفی بر شغل‌های موقت نظیر نظافت و امور خانه و نگهداری بچه وارد شده است، ادامه داد: این مشاغل به دلیل جای نگرفتن در سیستم تأمین اجتماعی از بسته‌ها و کمک‌های حمایتی دولت‌ها در دوران کرونا برخوردار نشدند و در بخش سلامت هم پرستاران، کادر درمانی، پزشک‌ها در شرایط بسیار سخت‌کار کردند و بسیاری از کشورها به دلیل ازدست‌دادن نیروی کار زنان خود در این بخش، بالاجبار شاهد کاهش باارزش‌ترین سرمایه بشری خود شدند.

عضو هیئت‌علمی گروه اقتصاد دانشگاه محقق اردبیلی اضافه کرد: بسیاری از زنان تحصیل‌کرده و متخصص که هنوز وارد بازار کار نشده بودند در این دوران با کشف توانایی و استعدادهای خود شروع به ایجاد کار برای خود کردند به‌خصوص مخصوصاً خانم‌های خانه‌دار با فروش اینترنتی محصولات خانگی متعلق به محل زندگی خود، به‌عنوان کارآفرین و صاحب کسب‌وکار وارد بازار کار شدند.

به گفته این استاد دانشگاه، بسیاری از کشورها مانند کانادا و برخی کشورهای اتحادیه اروپا به دلیل واقف بودن از اهمیت زنان تازه‌وارد به بازار کار در ایجاد ثبات و استقرار اقتصادی در دوران کرونا با اعطای وام‌های کم‌بهره و سایر کمک‌ها به حمایت از زنان کارآفرین و شغل‌های مجازی کردند تا این‌گونه بتوانند سرعت رسیدن اقتصاد به شرایط ماقبل کرونا را افزایش دهند.

ارسال به دوستان
ابومحمد الجولانی کیست که توانست حلب را اشغال کند؟ تروریستی که آمریکا برای دستگیری اش 10 میلیون دلار جایزه می دهد! حلب کجای سوریه است و چگونه بعد از 8 سال بار دیگر به دست تکفیری ها افتاد؟ / چرا نبرد قبلی حلب به "استالینگراد سوریه" معروف شد؟ توصیه سفارت ایران به شهروندان ایرانی در گرجستان: به مراکز تجمع نزدیک نشوید بازداشت تعدادی از تروریست‌ ها در حلب توسط ارتش سوریه ۶۰ هزار نفر در شمال غزه بدون آب و غذا هستند جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان در آذر ۱۴۰۳ روسیه ۲۰۰ تروریست «جبهه النصره» را از پای درآورد زنگ خطر مصرف گاز به صدا درآمد بلومبرگ: ولیعهد عربستان خواستار تقویت روابط تجاری با ایران و واشنگتن شد نتانیاهو درباره تحولات سوریه جلسه امنیتی برگزار می کند نوبت سوریه؟/ احمد زیدآبادی دختر پینگ‌ پنگ باز ایرانی در دانمارک ماند توئیت یک فعال فضای مجازی ایرانی از داخل شهر حلب: ارتش و مردم در حال خروج از شهر هستند وزیر ورزش: رییس جمهور شخصا پیگیر بازگشت فردوسی‌پور به تلویزیون است تصویر معنادار کانال تروریست ها