آغاز رسمی جشنواره جهانی فیلم فجر با رونمایی از نسخه ترمیم شده «آنسوی آتش» کیانوش عیاری و خبرهایی از کارگاه های مجازی روز اول و اتمام بلیت های سه فیلم از جمله خبرهای این رویداد است.
مراسم شروع رسمی سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر با رونمایی از نسخه ترمیم شده فیلم سینمایی «آن سوی آتش» ساخته کیانوش عیاری برگزار خواهد شد.
به گزارش ایسنا به نقل از ستاد خبری سیوهشتمین جشنواره جهانی فجر، این برنامه عصر امروز چهارشنبه ۵ خردادماه ساعت ۱۹ همزمان با رونمایی از نسخه ترمیمشده فیلم سینمایی «آن سوی آتش» در پردیس سینمایی چارسو برگزار میشود.
سیوهشمین جشنواره جهانی فیلم فجر که با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی از امروز آغاز به کار کرده است، به گفته محمدمهدی عسگرپور دبیر این رویداد، آیین افتتاحیه و اختتامیه بهشکل سنتی نخواهد داشت، اما نمایش نسخه ترمیمشده فیلم سینمایی «آنسوی آتش» ساخته کیانوش عیاری در نخستین روز جشنواره، فرصتی برای افتتاح رسمی این رویداد با حضور سینماگران، اصحاب رسانه و سینمادوستان فراهم خواهد آورد.
در این مراسم علاوه بر محمدمهدی عسگرپور، کیانوش عیاری کارگردان «آنسوی آتش»، جمعی از اهالی سینما و مدیران جشنواره جهانی فیلم فجر نیز حضور خواهند داشت.
این مراسم در سانس ساعت ۱۹ سالن شماره یک پردیس سینمایی چارسو برگزار میشود.
فیلم سینمایی «آن سوی آتش» محصول ۱۳۶۶ از فیلمهای کلاسیک مرمتشده ایرانی است که در جشنواره سیوهشتم نسخه باکیفیت آن روی پرده خواهد رفت.
فیلم «آن سوی آتش» داستان نوذر و عبدالحمید دو برادر جنوبی را روایت میکند که بر سر سهمی که قرار بوده شرکت نفت بابت تصاحب خانه آنان به ایشان پرداخت کند، رودرروی هم قرار میگیرند. در این میان ماجرای علاقه نوذر به آسیه، دختر لال شیرفروش، ابعاد تازهای به قصه میبخشد.
خسرو شجاعزاده، سیامک اطلسی، مهرداد وفادار، عاطفه رضوی، نعمتاله لاریان و پروین سلیمانی بازیگران این فیلم هستند.
«آن سوی آتش» دریافت لوح زرین بهترین صدابرداری و کارگردانی جشنواره فیلم فجر را در کارنامه خود دارد و در جشنوارههای بینالمللی فیلم رتردام، بروکسل، سائوپائولو و تورنتو نیز حضور داشته و روی پرده رفته است.
کارگاههای آموزشی روز اول سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر با حضور سیدرضا میرکریمی، ژاکو ون دورمال و مهران کاشانی برگزار میشود.
امروز چهارشنبه ۵ خردادماه و در نخستین روز از سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر در ساعت ۲۰:۳۰ مسترکلاس رضا میرکریمی با عنوان «تجربههای کارگردانی/ فیلمساز به مثابه کیمیاگر»، در ساعت ۲۲ کارگاه آموزشی ژاکو ون دورمال کارگردان صاحب نام بلژیکی به همراه مجید اسلامی منتقد و در ساعت ۲۳:۳۰ کارگاه آموزشی مهران کاشانی با عنوان «تجربههای فیلمنامهای/تفاوت داستان با واقعیت» به صورت آنلاین برگزار میشود.
روزانه سه کارگاه مجازی در خلال جشنواره جهانی فیلم فجر برگزار میشود که از طریق اینستاگرام جشنواره جهانی فیلم فجر، اینستاگرام باشگاه مخاطبان جشنواره، کانال آپارات جشنواره، سایت جشنواره بهصورت رایگان برای علاقهمندان قابل مشاهده است. شادمهر راستین مدیر بخش کارگاهها است و سحر عصرآزاد به عنوان کارشناس در این بخش حضور دارد.
همچنین هر روز فیلم دو کارگاه اول در نخستین سانس سالن شماره ۲ پردیس چارسو اکران میشود که برای تماشای آن باید از سایت سینما تیکت بلیت تهیه شود.
سیدرضا میرکریمی کارگردان، نویسنده، تهیهکننده، فارغالتحصیل رشته گرافیک دانشکده هنرهای زیباست. فعالیتهای سینمایی او از سال ۱۳۶۶ با ساخت فیلم کوتاه آغاز شد. میرکریمی تا امروز هفت بار سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر را برای فیلمهایش دریافت کرده است و سه فیلم او از سوی ایران به بخش اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان معرفی شده که عبارتند از «خیلی دور، خیلی نزدیک»، «یه حبه قند» و «امروز».
میرکریمی رئیس هیات داوران سیونهمین جشنواره بینالمللی فیلم مسکو، رئیس هیات داوران جشنواره شبهای سیاه استونی و بهعنوان عضو هیات داوران در جشنوارهای فیلم توکیو ژاپن، کارتاژ تونس، بوگوتا کلمبیا و چند جشنواره بینالمللی دیگر بوده است.
میرکریمی دو بار با رأی صنوف سینمایی بهعنوان مدیرعامل خانه سینما ایران انتخاب شد و دبیری چهار دوره جشنواره جهانی فیلم فجر را در کارنامه دارد.
ژاکو ون دورمال در نهم فوریه سال ۱۹۵۷ در شهر ایکسل بلژیک به دنیا آمد. او در مدرسه فیلم اینساس در بروکسل کارگردانی خواند، در مدرسه لویی لومیر در پاریس فیلمبرداری آموخت و در مقام یک دلقک کار و برنامههای کودک تولید کرد. دهه ۸۰ میلادی را با ساخت چندین فیلم کوتاه و مستند سپری کرد. او در سال ۱۹۹۲ نخستین فیلم بلند سینماییاش را با نام «توتوی قهرمان» با بازی میشل بوکه جلوی دوربین برد و جایزه دوربین طلایی جشنواره کن و جایزه بهترین فیلم خارجی جوایز سزار را از آن خود کرد. ون دورمال در سال ۱۹۹۵ فیلم «روز هشتم» را با بازی پاسکال دوکن و دنیل اوتوی ساخت و با این فیلم به شهرت رسید. «آقای هیچکس» را با بازی جرد لتو، سارا پلی و دیانه کروگر در سال ۲۰۰۹ روی پرده برد و پس از آن در سال ۲۰۱۵ فیلم «عهد کاملا جدید» را با بازی کاترین دونو و بنوآ پولورد اکران کرد.
مهران کاشانی فارغ التحصیل رشته مهندسی مکانیک است. اولین فعالیت حرفهای او حضور در گروه کارگردانی فیلم «زیر نور ماه» بود و به همکاری با رضا میرکریمی در «اینجا چراغی روشن است» ادامه داد.
کاشانی نویسندگی فیلمهای بسیاری از جمله «دختر»، «آواز گنجشکها» (به صورت مشترک با مجید مجیدی) «دم صبح»، «دیگری»، «خانه روشن» و «نقش نگار» را برعهده داشته است. همچنین او سابقه تدریس در دانشگاه هنر تهران را در کارنامهاش دارد.
اتمام بلیت های سه فیلم برای روز اول
در نخستین روز پیشفروش بلیتهای سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، با استقبال علاقهمندان کلیه بلیتهای سه فیلم «صحنهزنی»، «بوتاکس» و «شهربانو» به پایان رسید.
از سهشنبه ۴ خردادماه فرآیند بلیتفروشی سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر در سایت سینماتیکت در حالی آغاز شد که میزان بلیتهای فروش رفته نشان از استقبال مخاطبان داشت و در نهایت ظرفیت بلیتهای اکران سه فیلم ایرانی یاد شده تکمیل شدند.
بر همین اساس تمامی بلیتهای اکران سه فیلم «صحنه زنی» به کارگردانی علیرضا صمدی، «بوتاکس» به کارگردانی کاوه مظاهری و «شهربانو» ساخته مریم بحرالعلومی به فروش رسیدند.
امروز چهارشنبه ۵ خردادماه اکران فیلمهای جشنواره سیوهشتم در سینماهای چارسو، آزادی و کانون آغاز شده است.
سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، از ۵ تا ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ به دبیری محمدمهدی عسگرپور نویسنده، کارگردان و تهیهکننده سینما در تهران برگزار میشود.