۰۳ آذر ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۳۴۰۴۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۲ - ۳۱-۰۳-۱۳۹۹
کد ۷۳۴۰۴۱
انتشار: ۱۱:۱۲ - ۳۱-۰۳-۱۳۹۹

چمران و بازرگان از نمره 22 تا بوسه بر پیکر شهید (+ عکس)

در همین زمان شورای انقلاب تصویب کرد اعضای روحانی آن درهر یک در وزارتخانه‌ها مسؤولیتی را بر عهده گیرند. آیت‌الله خامنه‌ای معاون وزیر دفاع شد و هاشمی رفسنجانی به وزارت کشور رفت و دکتر باهنر به آموزش و پرورش.

عصر ایران؛ سروش بامداد- امروز سی و نهمین سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران وزیر دفاع دولت موقت و فرمانده ستاد جنگ‌های نامنظم در آغاز جنگ عراق علیه ایران است. چهره ای که با گروه های مختلف سیاسی ارتباط داشت و با آغاز جنگ، همه را فروگذاشت و به جبهه ها شتافت.

  از نکات قابل توجه رابطه او با مهندس بازرگان است و عمق وجه عاطفی را در این تصویر می‌توانید ببینید که نخست وزیر دولت موقت بر پیکر او در سردخانه بوسه می زند.

بوسۀ بازرگان بر پیکر چمران (+ عکس)

مصطفی چمران در سال 1332 وارد دانشکدۀ فنی دانشگاه تهران شد و در فضای پس از کودتای 28 مرداد و طی 4 سال تحصیل بیش از هر شخصیت دیگر تحت تأثیر استاد درس «ترمودینامیک» خود قرار گرفت که کسی نبود جز مهندس مهدی بازرگان. استاد نیز متقابلاً دانشجوی خود را بسیار دوست می‌داشت تا جایی که یک بار به او به جای 20 نمرۀ 22 داد!

چمران بعدتر از ایران رفت و در آمریکا تحصیل و ازدواج کرد اما بار دیگر از طریق دکتر ابراهیم یزدی با فعالان سیاسی در ایران از جمله مهندس بازرگان ارتباط برقرار کرد.

بعد از پیروزی انقلاب و تشکیل دولت موقت به ریاست مهندس بازرگان، استاد و رییس سابق دانشکدۀ فنی دانشگاه تهران در مقام نخست وزیر سراغ دانشجوی دیروز خود رفت که حالا 46 ساله بود و او را به عنوان معاون نخست وزیر در طرح‌های انقلاب منصوب کرد.

چند ماه بعد و در پی استعفای تیمسار ریاحی وزیر دفاع (رییس ستاد مشترک ارتش در دوران مصدق) در دولت موقت به وزارت رسید و وزیر دفاع شد.

در همین زمان شورای انقلاب تصویب کرد اعضای روحانی آن درهر یک در وزارتخانه‌ها مسؤولیتی را بر عهده گیرند. آیت‌الله خامنه‌ای معاون وزیر دفاع شد و هاشمی رفسنجانی به وزارت کشور رفت و دکتر باهنر به آموزش و پرورش.

در پی تصویب قانون اساسی و لزوم عضویت دو نماینده از جانب رهبری در شورای عالی دفاع، آیت‌الله خامنه‌ای و مصطفی چمران به عنوان نمایندۀ امام خمینی به عضویت این شورا درآمدند و پس از تشکیل ستاد جنگ‌های نامنظم نیز این دوستی و همکاری ادامه یافت.

مصطفی چمران در دورۀ اول مجلس شورای اسلامی از جانب گروه‌های مختلف کاندیدا شد و به خاطر وقوع جنگ و حضور مستمر او روشن نشد که در اوج تنش ابوالحسن بنی‌صدر اولین رییس جمهوری با سران حزب جمهوری اسلامی جانب کدام سو را دارد و از این روست که برادرش مهدی چمران می گوید در سال آخر دیگر ارتباط سیاسی با مهندس بازرگان و یاران او نداشت و تنها وجه رفاقتی باقی مانده بود.

ابراهیم یزدی اما با رد این نظر گفته بود دکتر چمران دربازگشت از جبهه ها اسناد شورای مرکزی نهضت آزادی ایران را امضا کرده و تا آخر عضو هیأت امنای روزنامۀ میزان بود.

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۲۷
غیر قابل انتشار: ۰
ع.ع
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۱
11
122
خداوند هر دویتان را بیامرزد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۱
خداوند مقام عالی شهید چمران را متعالی کند
انتقاد تند پیروز قربانی از جواد خیابانی: «نقد فنی نه، حمله بی‌رحمانه!» عضو مجمع مدرسین قم: فضای مجازی مقصر انحراف جوانان است یا مشکلات معیشتی و ناامیدی؟/ فقر، گرسنگی و نادانی خطرناک است، نه فضای مجازی کاراته‌کاهای ایران با اقتدار به فینال جام جهانی رسیدند سرنوشت «طرح ژنرال‌ها» در غزه به کجا رسید؟ ادعای تروئیکای اروپا و آمریکا: ایران قصد دارد برنامه هسته‌ای خود را به روش هایی که منطق صلح آمیز معتبری ندارد، گسترش دهد ادعای دریافت پول از خانواده بازیکنان؛ خان‌محمدی را به دادگاه کشاند معافیت‌های مالیاتی کارگران به سراسر کشور ابلاغ شد شهادت 38 نفر در حمله امروز اسرائیل به غزه مقایسه حرف رسایی با سخنان رهبری درباره ظریف نقدهایی بر رفتار و گفتار علیرضا بیرانوند؛ فاصله از یک الگوی ملی حمله حزب الله به پایگاه پدافند هوایی و موشکی اسرائیل زلنسکی: حملات روسیه به ۳۲۱ زیرساخت در بنادر اوکراین خسارت وارد کرده اروپا برای جنگ جهانی سوم آماده می‌شود نتانیاهو: درز اطلاعات اخیر، باعث ویرانی زندگی بسیاری از جوانان ما و خانواده‌هایشان شده رودری و توپ طلا؛ صحنه‌ای خاص در ورزشگاه اتحاد (+فیلم)
نظرسنجی
موافق مذاکره ایران با دولت ترامپ با هدف تنش زدایی از روابط تهران - واشنگتن هستید؟