فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۱۰۶۰۲۱
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۷ - ۲۹-۰۷-۱۴۰۴
کد ۱۱۰۶۰۲۱
انتشار: ۲۳:۰۷ - ۲۹-۰۷-۱۴۰۴

رونمایی پوتین از «اینترنت ملی» روسیه

رونمایی پوتین از «اینترنت ملی» روسیه
کاربران بسیاری از کند شدن تماس‌ها در پیام‌رسان‌های محبوب خسته شده‌اند، اما برخی دیگر از جمله کارمندان دولتی و کاربران محافظه‌کار، با رضایت به MAX روی آورده‌اند و آن را نشانه‌ای از «استقلال دیجیتال روسیه» می‌دانند.

نیویورک‌تایمز نوشت: دولت روسیه در حال پیشبرد پروژه‌ای گسترده برای جایگزینی پیام‌رسان‌های خارجی با یک اپلیکیشن دولتی جدید به نام MAX است؛ اپی که شباهت زیادی به «وی‌چت» چین دارد. بیلبوردها، مدارس و حتی بلندگوهای شهری مردم را به نصب آن ترغیب می‌کنند، در حالی که تماس‌های صوتی و تصویری در واتس‌اپ و تلگرام به‌صورت عمدی مختل شده است. این اقدامات، بخشی از طرح ولادیمیر پوتین برای ساخت «اینترنت مستقل روسی» است؛ شبکه‌ای جدا از فناوری غرب که دولت بتواند به‌طور کامل آن را کنترل و سانسور کند.

به گزارش انتخاب؛ در ادامه این مطلب آمده است: تحلیلگران می‌گویند کرملین در حال حرکت تدریجی به‌سوی محدود کردن دسترسی آزاد به اینترنت است، بدون آن‌که واکنش شدید عمومی برانگیزد. دولت هنوز استفاده از VPNها را کاملاً ممنوع نکرده، اما با حذف آن‌ها از فروشگاه‌های اپ و محدود کردن تبلیغاتشان، دسترسی را سخت‌تر کرده است. کاربران بسیاری از کند شدن تماس‌ها در پیام‌رسان‌های محبوب خسته شده‌اند، اما برخی دیگر از جمله کارمندان دولتی و کاربران محافظه‌کار، با رضایت به MAX روی آورده‌اند و آن را نشانه‌ای از «استقلال دیجیتال روسیه» می‌دانند.

طبق گزارش شرکت مادر MAX، بیش از ۴۵ میلیون روس تاکنون در این اپ ثبت‌نام کرده‌اند و روزانه حدود ۱۸ میلیون نفر از آن استفاده می‌کنند. دولت این برنامه را ابزاری برای مقابله با «کلاهبرداری آنلاین» معرفی کرده و وعده داده که از طریق آن خدمات گسترده‌ای مانند دسترسی به سرویس‌های دولتی، نوبت‌گیری پزشکی و حتی تکالیف مدرسه ارائه شود. اما منتقدان هشدار می‌دهند که این اپ فاقد رمزگذاری سراسری است و داده‌های کاربران در صورت درخواست نهادهای دولتی در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.

در مدارس، مقامات به‌ویژه بر استفاده از MAX تأکید دارند و حتی درس‌های رسمی با عنوان «گفت‌وگو درباره مسائل مهم» آن را به‌عنوان گام نهایی روسیه برای دستیابی به «حاکمیت دیجیتال» توصیف می‌کنند.

در همین حال، بسیاری از شهروندان در شبکه‌های اجتماعی به طعنه از نظارت دولتی بر این اپلیکیشن سخن می‌گویند. سخنگوی کرملین، دیمیتری پسکوف، صراحتاً اعلام کرده است که تمام پیام‌رسان‌ها – چه خارجی و چه داخلی – برای سرویس‌های امنیتی «کاملاً شفاف» هستند.

ارسال به دوستان
تیراندازی در ترکیه/ ۴ کشته و ۸ مجروح تحریم‌ های آمریکا علیه مقامات ارشد کوبا یاسر آسانی: از باشگاه ختافه اسپانیا پیشنهاد مستقیم دارم تیراندازی در یک مسجد در آمریکا آغاز اردوی تیم ملی فوتبال ایران با توپ‌های جام جهانی در آنتالیا ادعای ترامپ: حمله سه شنبه علیه ایران، متوقف شد / حمله، به درخواست سران قطر، امارات و عربستان سعودی متوقف شد/ آنها می گویند توافق خیلی خوبی با ایران به دست می آید فرمانده انتظامی استان اعلام کرد؛ تسلیم شدن متهمان درگیری مرگبار ایلام به پلیس / حضور قهرمان سابق وزنه‌برداری جهان در میان متهمان و انتقال به زندان مهدی تاج: متفاوت‌ترین جام جهانی را در پیش داریم شورای امنیت سازمان ملل درباره حمله پهپادی به امارات تشکیل جلسه می‌دهد واکنش عراق به حمله پهپادی به نیروگاه هسته‌ای امارات روایت بازگشت؛ دنیای پدران و پسران ادعای ترامپ: حمله به ایران را که قرار بود فردا انجام دهم به تعویق انداختم پدافند هوایی جزیره قشم فعال شد/ مقابله با ریزپرنده‌های دشمن بروجردی: اماراتی‌ها وارد باتلاق خطرناکی شده‌اند کمک فوری/حال این مادربیمار وخیم است/ بیایید با هم زندگی را به ایشان هدیه کنیم