فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۹۸۸۲۳
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۳ - ۲۹-۰۶-۱۴۰۳
کد ۹۹۸۸۲۳
انتشار: ۱۹:۱۳ - ۲۹-۰۶-۱۴۰۳

آن 31 ثانيه پزشكيان در بغداد نمونه موفقی از ديپلماسی بود

آن 31 ثانيه پزشكيان در بغداد نمونه موفقی از ديپلماسی بود
ديپلماسي عمومی هوش‌مندانه رييس‌جمهور در سفر به عراق و اقليم، گره‌های مهمی كه در چند سال اخير روی افكار عمومی عراق به ويژه بخش كردی ايجاد شده بود را باز كرد و محبوبيت ايران را به طرز قابل توجهی در همسايه بزرگ غربی افزايش داد.
   سيد صادق حسيني در اعتماد نوشت:
 
   اول.حكيم لقمان، تاجر ۴۵ ساله اهل دهوك كردستان عراق با پسرعموهايش سعيد، محسن و شيخ بلال 10 شهريور 1403 در كافه‌ای در محله شلوغ و توريستي آكسارای استانبول شام می‌خوردند و با هم صحبت می‌كردند كه مورد توهين و تحقير چند نفر قرار می‌گيرند.
 
  آنها بعد از خروج از كافه با گروهي 12-10 نفره مواجه می‌شوند و مورد حمله قرار می‌گيرند، حكيم با ضربه چاقو در محل درگيري كشته می‌شود و پسرعموهايش هم زخمی می‌شوند و وقتيبه پليس تركيه مراجعه و طرح شكايت می‌كنند، پليس آنها را ساعت‌ها بدون آب و غذا بازجويی می‌كند. اين حادثه تلخ واكنش‌هایمردم اقليم كردستان عراق را شوكه كرد و واكنش برخی چهره‌های سياسي تركيه  را درپی داشت. 
 
  دوم. رييس‌جمهور پزشكيان در نخستين سفر خارجی خود به عراق رفت. با رييس‌جمهور و نخست وزير و رهبران سياسی و قومي در بغداد و كربلا و نجف هولير و سليمانيه و بصره ديدار و گفت‌وگو كرد. اما آنچه در رسانه‌ها و شبكه‌های اجتماعي بسيار بازتاب داشت، پاسخ رييس‌جمهور به سؤل فارسي دست و پا شكسته خبرنگار روداو پربيننده‌ترين شبكه تلويزيوني كردستان عراق بود كه به كردی سورانی و با آرامش و لحنی دوستانه گفت: روابط‌مان خوب است و خوب‌تر هم می‌شود به اميد خدا! ين ويديوی 31 ثانيه‌ای از سوال و جواب فارسی و كردی در ابتدای ديدارهای رييس‌جمهور در بغداد و بعد از آن در سفر به اقليم كردستان عراق و ملاقات با مقامات و رهبران سياسي هولير (اربيل) و سليمانيه آن را تكرار كرد موجي از توجه را در ميان افكار عمومی كردستان عراق در پی داشت. 
 
سوم. ديپلماسی عمومی هوش‌مندانه رييس‌جمهور در سفر به عراق و اقليم، گره‌های مهمي را كه در چند سال اخير روی افكار عمومي عراق به ويژه بخش كردی ايجاد شده بود باز كرد و محبوبيت ايران را به طرز قابل توجهی در همسايه بزرگ غربی افزايش داد.
 
  مردم اقليم گشاده‌رويی و نگاه برادرانه رييس‌جمهور پزشكيان را با رفتار ديگر همسايه‌شان با كردها مقايسه كردند. آنها كه هنوز از قتل لقمان حكيم در استانبول كه گفته شده به خاطر كردی صحبت كردن شوكه هستند...ديدند رييس‌جمهور ايران چگونه با رويي گشاده و به زبان كردی از دوستي و برادری و همكاری می‌گويد.
 
  دوستي و برادری‌یی  كه البته در زمان هجوم داعش به صورت عملی نشان داده شد. نكته‌ای كه بافل طالبانی پسر رهبر فقيد اتحاديه ميهنی و رييس‌جمهور پيشين عراق جلال طالبانی در ديدار با رييس‌جمهور تاكيد كرد: باور ما اين است كه اگر هزار سال هم تلاش كنيم، نمی‌توانيم پاسخ‌گوی محبت‌ها و حمايت‌های جمهوری اسلامی ايران باشيم.
 
  ابتكار كردي صحبت كردن رييس‌جمهور و پيام برادری‌اش نمونه موفقی از ديپلماسي عمومی بود و كامل‌كننده ديپلماسي سنتی كه جايگاه ايران را در افكار عمومي عراق به خوبي ارتقا داد. رييس‌جمهور پزشكيان در بصره گفت: ما هميشه همسايه  بوديم و خواهيم بود.
برچسب ها: پزشکیان ، عراق
ارسال به دوستان
بازگشت غافلگیرکننده عارف آقاسی به تیم ملی پس از ۶ ماه استوری یوسف حاتمی‌کیا برای روز دختر (عکس) فهرست ۳۰ نفره قلعه‌نویی برای اردوی جام جهانی ۲۰۲۶ اعلام شد خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده در ملارد تا ساعاتی دیگر پرویز پرستویی: ننگ بر شما وطن فروشانِ اراذل و حرف مفت زن (+عکس) هشدار هواشناسی تهران؛ رگبار باران و وزش باد شدید در راه است سی‌ان‌ان : تیم ایرانی سه‌شنبه برای مذاکره با آمریکا وارد پاکستان می‌شود تابلویی که بعد از یک قرن دیده نشدن رکورد حراج فرانسه را شکست سخنگوی دولت: صنایع با اولویت‌بندی، بازسازی می‌شوند یک سال پس از تبرئه از قتل، بازیگر فیلم «زنگار» دوباره به دادگاه می‌رود انتشار فراخوان مسابقه فیلمنامه‌نویسی «مدرسه‌ای که می‌رفتم» برای شهدای میناب اهمیت انتخاب قالیباف به عنوان رییس تیم مذاکره کننده از نگاه حداد عادل مهاجرانی: به ترامپ اعتماد می‌کنید به قالیباف و عراقچی بدگمانید! زید آبادی: از خدا تعجب می کنم! کشف تفاوت فعالیت ژنی در مغز زنان و مردان با تحلیل یک میلیون سلول