۲۸ آبان ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۶۶۰۲۵
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۹ - ۲۴-۰۲-۱۴۰۳
کد ۹۶۶۰۲۵
انتشار: ۰۸:۵۹ - ۲۴-۰۲-۱۴۰۳

رشیدی کوچی : مجلس پشت تعطیلی شنبه‌ها محکم بایستد/ مگر ما می‌خواهیم تعطیلی جمعه را برداریم؟

رشیدی کوچی : مجلس پشت تعطیلی شنبه‌ها محکم بایستد/ مگر ما می‌خواهیم تعطیلی جمعه را برداریم؟
یک نماینده مجلس ، گفت: اینکه بگوییم باید پنج‌شنبه و جمعه تعطیل باشد حرف درستی نیست و کار تخصصی به ما می‌گوید اگر جمعه و شنبه تعطیل باشد؛ به نفع اقتصاد کشور است.
سرانجام لایحه اصلاح ماده۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری معروف به افزایش تعطیلات آخر هفته روز گذشته در صحن علنی مجلس بررسی شد و دو پیشنهاد نمایندگان در این زمینه رای نیاورد.
 
به گزارش دنیای اقتصاد، این دو پیشنهاد بر افزایش دوباره ساعات کاری و واگذار کردن موضوع تعطیلی دومین روز به دولت متمرکز بود. اما در گزارش نهایی‌شده کمیسیون اجتماعی بر تعطیلی جمعه و شنبه تاکید شده است. سلمان ذاکر، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در گفتگو با «دنیای‌اقتصاد» خبر داد که سرنوشت این طرح طی جلسات این هفته پارلمان مشخص می‌شود.
 
روز گذشته بالاخره لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری معروف به افزایش تعطیلات آخر هفته در صحن علنی مجلس بررسی شد، اما نمایندگان هیچ مصوبه‌ای در این خصوص نداشتند. کلیات لایحه افزایش تعطیلات آخرهفته در ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ به تصویب رسید، اما با تصمیم عبدالرضا مصری، نایب‌رئیس مجلس قرار بر بررسی دو‌شوری این لایحه شد.
 
بر همین اساس کمیسیون اجتماعی تشکیل جلسه داد و روز پنج‌شنبه را به عنوان دومین روز تعطیلات آخر هفته انتخاب کرد که همین موضوع انتقاد بخش خصوصی را به دنبال داشت. در نهایت با بررسی‌های کارشناسی کمیسیون اجتماعی تصمیم بر تعطیلی شنبه‌ها به عنوان دومین روز تعطیلات آخر هفته را گرفت و گزارش آن را به صحن علنی مجلس ارسال کرد.
 
این در حالی است که هفته گذشته برخی نمایندگان عضو کمیسیون اجتماعی از تصمیم کمیسیون متبوعشان در خصوص تعطیلی شنبه‌ها اظهار بی‌اطلاعی می‌کردند و همین موضوع روز گذشته تذکر نایب رئیس کمیسیون اجتماعی را به دنبال داشت.
 
عباس گودرزی، نایب رئیس کمیسیون اجتماعی در جریان بررسی لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری در تذکری اظهار کرد: ما موظف به رعایت قانون هستیم و در کمیسیون اجتماعی با اکثریت اعضای حاضر مصوب شد روز‌های پنج‌شنبه و جمعه تعطیل باشد؛ قبل از اینکه گزارش کمیسیون در دستورکار صحن قرار بگیرد، رئیس کمیسیون اقدام به تغییر محتوای مصوبه مبنی بر انتقال روز تعطیل از پنج‌شنبه به شنبه کرده است؛ بنابراین با جمع‌آوری امضا از نمایندگان و در حاشیه صحن روز تعطیلی را به شنبه انتقال داده‌اند که این خلاف آیین‌نامه است.
 
در پاسخ به این تذکر عبدالرضا مصری که ریاست جلسه علنی مجلس شورای اسلامی را برعهده داشت، گفت: براساس آیین‌نامه مجلس شورای اسلامی قبل از آنکه گزارشی در دستور هفته درج نشده باشد با تصویب دوسوم اعضای کمیسیون و تایید هیات رئیسه گزارش قابل تغییر است، اما زمانی که در دستور هفتگی درج می‌شود دیگر گزارش قابل تغییر و اصلاح نیست و ما اجازه نداریم تغییری در آن اعمال کنیم این لایحه نیز فرآیند قانونی خود را طی کرده است.

دو پیشنهادی که رای نیاورد

در بررسی جزئیات لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته، دو پیشنهاد از سوی نمایندگان مطرح شد؛ نخستین پیشنهاد را محمدتقی نقدعلی، نماینده خمینی‌شهر ارائه کرد و خواستار بازگشت به اصل لایحه دولت برای عدم تعطیلی شنبه‌ها و افزایش ساعات کاری در هفته به ۴۲.۵ ساعت بود.
 
او در تشریح پیشنهاد خود با اشاره به شعار سال اظهار کرد: کاهش ساعات کاری و افزایش تعطیلات توجیهی ندارد. از سوی دیگر با تعطیلی شنبه‌ها در عمل کشور از پنج‌شنبه ظهر تعطیل می‌شود و روز جمعه که مخصوص عبادات و اعمال دینی است تحت تاثیر قرار می‌گیرد، چرا در خصوص طرح مذکور از کمیسیون فرهنگی نظرخواهی نشده؟ یکی از کمیسیون‌هایی که باید به صورت محوری نظر می‌داد کمیسیون فرهنگی مجلس بوده است.
 
محمد وحیدی در مخالفت با این پیشنهاد تاکید کرد: اگر ما به جای پنج‌شنبه تعطیلی را به روز شنبه ببریم میزان خسارت اقتصادی در هفته تا ۱۰ میلیارد دلار در سال کاهش می‌یابد.
 
از سوی دیگر روح‌الله متفکرآزاد به عنوان موافق این پیشنهاد با اشاره به مشخص نشدن روز دوم تعطیلات آخر هفته در لایحه دولت خاطرنشان کرد: در لایحه دولت گفته نشده بود که چه روزی تعطیل شود، اما در مصوبه کمیسیون ذکر شده که روز تعطیلی شنبه باشد بهتر است که با توجه به بحث‌های کارشناسی که این موضوع نیاز دارد تصمیم‌گیری در خصوص روز تعطیلی به دولت سپرده شود تا کارشناسان بتوانند به شکل مفصل این موضوع را بررسی کنند.
 
سپس حسین گودرزی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس نیز به عنوان نماینده کمیسیون با پیشنهاد بازگشت به اصل لایحه مخالفت کرد، اما نماینده دولت از این پیشنهاد حمایت کرد. در نهایت نمایندگان مجلس با این پیشنهاد مخالفت کردند.
 
در ادامه بررسی لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون خدمات کشوری، دومین پیشنهاد از سوی حسینعلی حاجی‌دلیگانی، نماینده شاهین‌شهر در مجلس ارائه شد و او خواستار عدم کاهش ساعات کاری ادارات و استمرار ۴۴ ساعت کار در هفته بود و از سوی دیگر معتقد به تعیین دومین روز تعطیلات آخر هفته در دولت بود که این پیشنهاد نیز از سوی نمایندگان رد شد. این در حالی است که بر اساس لایحه دولت، ساعت کاری به ۴۲.۵ ساعت کاهش پیدا می‌کرد و از سوی دیگر تعیین دومین روز تعطیلات آخر هفته نیز بر عهده دولت بود. اما با تغییرات اعمال شده از سوی کمیسیون اجتماعی، ساعت کاری به ۴۰ ساعت در هفته کاهش یافته و دومین روز تعطیلات آخر هفته نیز شنبه تعیین شده است.

چه زمانی رای‌گیری می‌شود؟

سلمان ذاکر، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به تذکر روز گذشته نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مبنی بر اینکه بعد از جلسه کمیسیون و در حاشیه صحن با جمع‌آوری امضا از نمایندگان روز تعطیلی را به شنبه انتقال داده‌اند، گفت: ما به حرف‌های ایشان اعتراض کردیم. ایشان یا در جلسه نبودند یا دقت خوبی به موضوعات نداشتند. در کمیسیون اجتماعی مباحث مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مطرح شد. البته به صورت قطعی مشخص نشد که تعطیلات آخر هفته جمعه و شنبه یا پنج‌شنبه و جمعه باشد. اما کارشناسان اقتصادی اعلام کرده بودند که تعطیلات آخر هفته جمعه و شنبه باشد تا تعطیلاتمان با دنیا تناسب بیشتری پیدا کند.
 
او افزود: روز گذشته نیز شاهد بودیم که مجلس به نظرات کمیسیون احترام گذاشت و پیشنهاد‌های برخلاف نظر کمیسیون، هیچ کدام رای نیاورد. بر این اساس پیشنهاد افزایش ساعت کاری به ۴۲.۵ ساعت که دولت از آن حمایت می‌کرد، رای نیاورد. همچنین اینکه انتخاب دومین روز تعطیلات آخر هفته را دولت مشخص کند نیز رای نیاورد.
 
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: تنها چند پیشنهاد جزئی از لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته باقی مانده است و به نظر می‌رسد این لایحه در جلسات هفته جاری مجلس به تصویب می‌رسد. البته باید کلمه کارمندان دولت به کارکنان دولت تغییر پیدا کند، چون کارمندان به افرادی که استخدام رسمی هستند، گفته می‌شود. اما کارکنان شامل همه کسانی‌که به صورت شرکتی و ساعتی کار می‌کنند، می‌شود.
 
ذاکر با بیان اینکه نظر نمایندگان بر تعطیلی شنبه‌ها است، اظهار کرد: در گزارش کمیسیون اجتماعی شنبه به عنوان دومین روز تعطیلی آخر هفته مشخص شده و به نظر می‌رسد در صحن نیز نمایندگان مجلس به تعطیلی شنبه‌ها رای بدهند.

مجلس پشت تعطیلی شنبه‌ها محکم بایستد

جلال رشیدی‌کوچی، عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور با اشاره به بررسی لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری موسوم به لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته، گفت: بر روی لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته از سوی مرکز پژوهش‌ها و در کمیسیون اجتماعی کار تخصصی انجام شده و می‌تواند بر اقتصاد کشور اثرگذار باشد.
 
او با انتقاد از برخی اظهارنظر‌ها در خصوص تعطیلی شنبه به عنوان دومین روز تعطیلات آخر هفته، ادامه داد: یکسری حرف‌های کلیشه‌ای عنوان می‌شود. اگر بخواهیم با این حرف‌ها طرح تخصصی را خراب کنیم؛ به کشورمان، اقتصادمان و مردممان ظلم کرده‌ایم. اینکه بگوییم باید پنج‌شنبه و جمعه تعطیل باشد حرف درستی نیست و کار تخصصی به ما می‌گوید اگر جمعه و شنبه تعطیل باشد، به نفع اقتصاد کشور است و عقل هم همین را می‌گوید. اما متاسفانه یکسری می‌خواهند فضا را به این سمت ببرند.
 
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: مگر ما می‌خواهیم تعطیلی جمعه را برداریم که می‌گویند در مذهب و آیین اسلام ما آمده است. کشور‌های اسلامی جمعه و شنبه و بعضا شنبه و یکشنبه تعطیل هستند؛ بنابراین نباید با این حرف‌ها این فرصت را از کشور گرفت.
 
رشیدی‌کوچی با اشاره به پیشنهادی مبنی بر افزایش ساعت کاری در طول هفته اظهار کرد: همین الان هم ۴۴ ساعت کار بازدهی ندارد. در ایام کرونا به ما ثابت شد که خیلی از ادارات عریض و طویل عملا کارآیی ندارند و می‌توان ساعت کاری آن‌ها را کم و آن‌ها را جمع و جور‌تر کرد.
 
او تاکید کرد: بنابراین باید مجلس بر تعطیلی شنبه‌ها محکم بایستد و روز گذشته نیز در رای‌گیری‌ها شاهد بودیم که اکثریت مجلس موافق تعطیلی شنبه‌ها به عنوان دومین روز تعطیلات آخر هفته هستند؛ بنابراین فضا به این سمت است که تعطیلات آخر هفته جمعه و شنبه باشد.

نظر کارشناسان اقتصادی تعطیلی شنبه‌ها است

همچنین حسن لطفی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به رد پیشنهادی مبنی بر افزایش ساعت کاری کارمندان دولت در جریان بررسی لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته، گفت: بر اساس ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری کارمندان دولت باید ۴۴ ساعت در هفته کار کنند. دولت در لایحه اصلاح این ماده ۴۴ ساعت را به ۴۲.۵ تقلیل داده بود. اما کمیسیون با کار کارشناسی با مرکز پژوهش‌ها و دیوان محاسبات ۴۲.۵ ساعت دولت را به ۴۰ ساعت کاری در هفته تقلیل داد و این موضوع مورد پذیرش دولت هم بود و روز گذشته نیز با افزایش ساعت کاری کارمندان در طول هفته مخالفت شد.
 
او ادامه داد: بحث‌هایی در مورد اینکه پنج‌شنبه‌ها تعطیل باشد یا شنبه‌ها مطرح می‌شود. اما باید توجه کرد که تعطیلات ما در حال حاضر ۴ روز با دنیا فاصله دارد. در کشورمان ما دو روز در هفته تعطیل نیستیم که سایر کشور‌ها تعطیل هستند و دو روز در هفته ما تعطیل هستیم که آن‌ها تعطیل نیستند. کارشناسان اقتصادی نظرشان این است که شنبه‌ها تعطیل شود که حداقل یک روز از تعطیلاتی که ما با دنیا اختلاف داریم کاسته شود تا بازرگانان و تجار ما دچار چالش نشوند.
 
این عضو کمیسیون اجتماعی یادآور شد: به هر حال اینکه شنبه تعطیل باشد یا پنج‌شنبه بستگی به نظر دولت و نمایندگان مجلس دارد. البته کمیسیون اجتماعی پیشنهاد تعطیلی شنبه‌ها به عنوان دومین روز تعطیلات آخر هفته را داده، اما در صحن باید تصمیم‌گیری شود.
ارسال به دوستان