فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۴۰۷۸۸
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۹ - ۳۱-۰۲-۱۴۰۱
کد ۸۴۰۷۸۸
انتشار: ۱۸:۲۹ - ۳۱-۰۲-۱۴۰۱

رئیس مرکز تحقیقات سالمندی: بیش از ۳۰ درصد جمعیت کشور تا سال ۲۰۵۰ سالمند می‌شوند/ در حوزه سالمندی ابر بحران خواهیم داشت/ مدیریت همین ۱۰ میلیون سالمند را نداریم

رئیس مرکز تحقیقات سالمندی: بیش از ۳۰ درصد جمعیت کشور تا سال ۲۰۵۰ سالمند می‌شوند/  در حوزه سالمندی ابر بحران خواهیم داشت/ مدیریت همین ۱۰ میلیون سالمند را نداریم
دکتر دلبری: در آینده سالمندانی پیرتر و آسیب پذیرتر خواهیم داشت. منابع بیمه‌ای برای کسی باقی نمی ماند در صورتی که در دنیا بحث سالمندی به عنوان صنعت سرمایه گذاری است. 
رئیس مرکز تحقیقات سالمندی با بیان اینکه بیشترین کارآفرینی و اشتغال در اروپا در حوزه سالمندی است، گفت: در ایران تقریبا یک میلیون و ۷۰۰ هزار شغل پنهان داریم اما در حوزه سالمندی دولتها توجهی به آن نکرده‌اند. 
 
به گزارش ایسنا، دکتر دلبری در نشست تبیین و جایگاه سلامت اجتماعی و توانبخشی در نظام سلامت با بیان اینکه به پاس زحماتی که در ۴ دهه گذشته در حوزه بهداشت، درمان، رفاه، بیمه و تامین اجتماعی اتفاق افتاده، امید به زندگی حدود ۷۶ سال است که از اول انقلاب تاکنون ۲۰ سال افزایش یافته است افزود: اما نباید خیلی دل خوش به این افزایش امید به زندگی باشیم و قطعا این افزایش عمر نیازمند تمهیدات خاصی است. 
 
وی با بیان اینکه درصد جمعیت سالمندی در ۴۰ سال گذشته دو برابر شده است، گفت: در سال ۱۳۵۵، ۵.۳ درصد جمعیت ما را سالمندان بالای ۶۰ سال تشکیل می دادند و اکنون این رقم به ۱۰ درصد رسیده است. ۴۰ سال طول کشید تا جمعیت سالمندی دوبرابر شد اما دو برابر شدن بعدی جمعیت سالمندی از ۱۰ به ۲۰ درصد کمتر از ۲۰ سال طول خواهد کشید. کشورهای توسعه یافته این سرعت رشد را طی ۸۰ تا ۱۰۰ سال طی کرده‌اند. 
 
رئیس مرکز تحقیقات سالمندی ایران با تاکید بر اینکه در سال ۲۰۵۰ بیش از ۳۰ درصد جمعیت کشور سالمند می‌شوند، گفت: ما تجربه بیش زایی دهه ۶۰ را به خوبی به یاد داریم که می‌توان به مدارس دو شیفته و سه شیفته و مسکن مهر و سازمان ملی جوانان و.... اشاره کرد اما واقعا آیا ما از نیروی جوان به عنوان شاخص نیروی توسعه استفاده کردیم؟ در صورتی که گفته می‌شود مشکلات حوزه سالمندان ۵ تا ۶ برابر است.
 
وی با اشاره به اینکه از سال ۱۳۸۳ که به دولت دستور شده، تا سال گذشته، یک سند نوشته و چند بار رونمایی شده است و هنوز تقسیم کار ملی انجام نشده است، افزود: قطعا ما در حوزه سالمندی ابر بحران خواهیم داشت.
 
رئیس مرکز تحقیقات سالمندی ادامه داد: ما آمادگی مدیریت همین ۱۰ میلیون سالمند را نداریم. ۶۰ درصد منابع بیمه ای برای این ۱۰ درصد هزینه می‌شود در صورتی که آینده شرایط فرق می‌کند. در آینده سالمندانی پیرتر و آسیب پذیرتر خواهیم داشت. منابع بیمه‌ای برای کسی باقی نمی ماند در صورتی که در دنیا بحث سالمندی به عنوان صنعت سرمایه گذاری است. 
 
به گفته دلبری بیشترین کارآفرینی و اشتغال در اروپا در حوزه سالمندی است. یعنی در ایران تقریبا یک میلیون و ۷۰۰ هزار شغل پنهان داریم اما در حوزه سالمندی دولتها توجهی به آن نکرده‌اند. 
 
دلبری با اشاره به شاخص دیده بانی سالمندی در ایران گفت: در خصوص شاخص دیده بان سالمندی در ایران در بین ۹۷ کشور ما عدد ۶۷ را داشتیم که در وضعیت بهداشتی وضع خوبی داشتیم.
 
وی افزود: موضوع سالمندی از جمله موضوعاتی است که از دنیا عقب هستیم.  
ارسال به دوستان
چرا دچار فراموشی کوتاه مدت می‌شویم؟ / چه زمانی خطرناک است؟ صندلی‌های خالی دستیاری؛ چرا پزشکان جوان مسیر دیگری را انتخاب می‌کنند؟/ از ۴۰ دانشجوی پزشکی، فقط ۳ نفر رزیدنت شدند تیپ زنان در استانبول؛ ۱۲۶ سال پیش (عکس) زندگی نامزدی مان خوب است؛ اگر ازدواج کنیم به همدیگر بی علاقه می شویم؟/ شنیدن این حرف‌ها چقدر می‌تواند اضطراب‌آور باشد تاریخ به روایت تصویر/ خدمات لایه برداری پوست سال 1937 اعترافات مرد قاتل: فرنگیس اصرار داشت با او ازدواج کنم و من راضی نبودم/ درگیر شدیم و کارد میوه خوری را در سینه اش فرو کردم ۶ ترفند برای تقویت وای‌فای با فویل آلومینیومی آموزش زبان انگلیسی به سبک عصر ایران / درس هفتاد و یک روزنامه جمهوری اسلامی: منافق کسی است که با تخریب چهره های موثر، ظرفیت های ملی جامعه را حذف می کند حسین شریعتمداری: مراقب باشید خنجر شمر گُم نشود! ۶ توصیه شغلی محقق گوگل دیپ‌مایند و OpenAI برای عصر هوش مصنوعی آتشفشان‌ها رویداد مرگ بزرگ را آغاز کردند اما گیاهی غیرمنتظره آن را تشدید کرد کیهان: فریب آتش‌بس ترامپ را نخورید/ ذخیره تسلیحاتی دشمن ته کشیده وقت شکستن محاصره دریایی است تیراندازی در سیاتل آمریکا افزایش خطر ابتلا به «ADHD» با استفاده افراطی از شبکه‌های اجتماعی